pasztetowa wędzona

Uwielbiam pasztetową ! I swego czasu pojawił się pewien problem, ponieważ poczytałam sobie co dodają do pasztetowej w zakładach mięsnych... Tu mojamiłośćdo tego pysznegosmarowidłasię skończyła, Zobacz więcej
Domowa wędzona pasztetowa Był już pasztet w słoiku , była leberka – parzona , a teraz nadciąga wędzona .. Upragniona , wręcz wyśniona pasztetówka wędzona .. z chrupiąca bułeczką i ogórkiem kiszonym Zobacz więcej
mil. Masa mięsna ma być w miarę luźna pasztetowa ma być smarowna. Jelita dokładnie wypłukać. Teraz napełniamy jelita dość luźno. Następnie parzymy w wodzie o temperaturze 75 stopni 40-45 min. Po Zobacz więcej
Pasta słonecznikowa Najpyszniejsza pasta słonecznikowa :-) miała byc w formie pasztetowej zawiniętej w nori tak jak zrobiła ją Natalis z bloga Zdrowi na co dzień (TUTAJ) ale miałam za mało agaru. Zobacz więcej
Pasztetowa Arka Składniki: - 1 .5 kg wieprzowych nerek - 3kg podgardla - 3 surowe jaja - zmielone ziele angielskie - pieprz - sól - ostra papryka, - 2bułki namoczone w rosole Nerki dobrze wyczyścić Zobacz więcej
Kiszka pasztetowa Składniki: - podgardle skórowane 1kg - wątroba wieprzowa 1kg - dwie cebule - 300g bułki - 2 jaja - sól 20g/kg - pieprz 1,5g/kg - ziele angielskie 1g/kg - jelita wieprzowe, grube Zobacz więcej
serdecznie do mnie, mam nadzieję, że znajdziecie tu wiele kulinarnych inspiracji. :-). Oto lista dziesięciu najchętniej oglądanych przepisów: Numer 1 Najprostszy sos serowy do makaronu Numer 2 Domowa Zobacz więcej
« Kiełbasa wieprzowo-drobiowa Polędwica Spoocka - na ... » Kiszka pasztetowa – na exsport z 1978r. Kiszka pasztetowa – na exsport 1978r. Składniki: - wątroba wieprzowa 1,5kg - cielęcina 0,75kg - Zobacz więcej
stanowić nadzienie krokieta, jednak wszystkie naleśniki zjedli mi. Postanowiłam podjąć ryzyko i zmieszać tofu i pieczone pieczarki. Wynik tego eksperymentu przeszedł moje wyobrażenia. Tofu + suszone Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Wędzona sól

Wędzona sól 178

1
Przy okazji wędzenia domowych wędlin (kiełbasa myśliwska,wędzona domowa pasztetowa,podsuszana kiełbasa żywiecka,polędwica wędzona,kiełbasa chłopska)postanowiłam uwędzić także sól. Taka sól dodaje Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Naleśnik x 3

Naleśnik x 3  141

0
Naleśniki jak wiadomo są pyszne .Wytrawne ,słodkie ,jak kto woli .Pole do popisu wielkie.Bywa ,że jest takim szybkim ''Wyjściem Awaryjnym'' .Ciasto robię zawsze na oko więc przepisu nie będzie .Robię Zobacz więcej
Pin It Grzyby własnoręcznie zebrane i ususzone! składniki: 0,5 kg wieprzowego schabu, 0,5 kg karkówki wieprzowej, 400 gr wątróbki kurzej, 300 gr boczku wędzonego surowego, 100 gr słoniny, 3 jaja , 2 Zobacz więcej
do pasztetu smarujemy smalcem i wykładamy przygotowaną masę pasztetową . Wkładamy do nagrzanego do 160 C piekarnika i pieczemy około 30-40 minut , aż wierzch ładnie się przyrumieni . Po tym czasie Zobacz więcej
mojego wrażliwego apetytu bo pichcenie bez niego jest brakiem sensu). Dzisiaj sprzedaję przepis następujący... Kalafior pieczony: * 1 duży kalafior, * pół szklanki oleju, * 1-2 łyżki keczupu, * 2 Zobacz więcej
jpgotuje
jpgotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JP Gotuje
Pasztet z borowikami

Pasztet z borowikami 149

0
. Zmielić zawartość garnka z mięsem trzy razy w maszynce do mielenia lub rozdrobnić używając blendera. Doprawić do smaku solą i pieprzem (nie żałować przypraw!). Dodać roztrzepane jajka i pokrojone Zobacz więcej
Bilcia
Bilcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
malpandom.blogspot.com
Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy 322

0
do mięsa. ( użyłam sitka jak do mielenia sera). Do masy dodajemy jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, doprawiamy gałką , solą i pieprzem. Jeśli masa jest za sucha dolewamy odlany Zobacz więcej
warzywami i rozgniecionąfasolą, dodać jaja, bułkę tartą, zmielone migdały i dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 st. (góra-dół). Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć boczek Zobacz więcej
Dżoana
Dżoana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chili-n-chocolate
Barszcz z uszkami

Barszcz z uszkami 105

0
. Pod koniec gotowania dodaję ok. 100 ml zaprawy, mieszam. Można już nie gotować. Ciasto - składniki (na ok. 50 szt.): 2 szklanki mąki pół szklanki ciepłej wody jajko szczypta soli Farsz - składniki: Zobacz więcej
surowe i dodajemy do masy mięsnej. Do otrzymanej masy dodać: - 3 jaja, - 2 łyżki bułki tartej, - świeżo startą gałkę muszkatołową (całą), - sól, pieprz – do smaku, - 2 garści suszonych grzybów Zobacz więcej
Pasztetowa z dzika Składniki: - podgardle z dzika 1,5kg - wątroba dzika 1kg - słonina z dzika 0,5kg - mięso kl II z dzika z rozbioru (gulaszowe) 0,5kg - kasza manna 150g - sól morska 20g/kg - pieprz Zobacz więcej