pasztetowa wiejska

, szczypiorkiem, pietruszką, solą i pieprzem podawane z pieczywem Jajecznica ze szczypiorkiem na maśle Ciepłe drożdżowe bułeczki z masłem, gęstym musem jabłkowym, miodem lub twarożkami Talerz polskich Zobacz więcej
Dżoana
Dżoana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chili-n-chocolate
Barszcz z uszkami

Barszcz z uszkami 103

0
. Pod koniec gotowania dodaję ok. 100 ml zaprawy, mieszam. Można już nie gotować. Ciasto - składniki (na ok. 50 szt.): 2 szklanki mąki pół szklanki ciepłej wody jajko szczypta soli Farsz - składniki: Zobacz więcej
). Cebulę pokroić na kawałki i razem z wątróbką podsmażyć na łyżce smalcu. Ostudzić wszystko i zemleć w maszynce do mięsa. Dodać bułkę tartą, doprawić, wbić surowe jajko, dobrze wymieszać. Przełożyć Zobacz więcej
- blog "Pomieszanie z poplątaniem" Grzanki grzybowe i ja - blog "Kuchenne zapiski Peli" : Rożki pieczarkowo-pasztetowe Duńska kanapka ze śledziem Tosty z serem i jajkiem Bułka wiejska Kanapeczki z Zobacz więcej
Maja K
Maja K Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na wschodzie Polski...
Pasztet wiejski

Pasztet wiejski 466

0
To mój pierwszy wpis na blogu, musiałam więc wybrać coś szczególnego. Przepis na ten pasztet podsunęła mi teściowa, która piecze go od lat. Nigdy wcześniej nie piekłam i nie jadłam domowego pasztetu, Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
domowa wątrobiana

domowa wątrobiana 308

4
manną, gotując na małym ogniu, przez 2-3 minuty. Wszystkie składniki lekko studzimy i całość ( bez warzyw), jeszcze ciepłą mielimy w maszynce do mięsa, na najdrobniejszym pasztetowym sitku (razem z Zobacz więcej
kolejne plastry słoniny icałośćprzykrywamy foliąaluminiową. Teraz formę ustawiamy w większym naczyniu wypełnionym gorącą wodą ( tak aby woda sięgało do połowy pasztetowej formy) i całość wstawiamy do Zobacz więcej
Schab z warkoczem pieczony w majeranku Domowa kiełbasa drobiowo-wieprzowa Wędzona domowa pasztetowa Terrina z golonki Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa Zobacz więcej
. Na patelni rozpuszczam smalec ze skwarkami i dodaję do niego (od razu) drobno posiekaną cebulę. Kiedy cebulka przyjemnie się zazłoci, wlewam wszystko do masy pasztetowej i przez chwilę mieszam na Zobacz więcej
na dzień pamiętając o tym aby choć raz "ruszyć" ( przełożyć) mięso. Następnego dnia korpus z kurczaka oraz skrzydełka wkładamy do garnka zalewamy niewielka ilością wody i gotujemy na esencjonalny Zobacz więcej
mięsa, wątróbkę oraz warzywa (nie musicie dodać wszystkich warzyw, ja dodałam 1 marchewką, cebulę oraz pietruszkę, porcjujcie wedle uznania). Przez maszynkę składniki przepuszczamy raz, w malakserze Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Zakochana w książce

Zakochana w książce 61

0
używać soli kamiennej - Kłodawskiej Skończyłam z chudym jedzeniem! Bardzo lubię salceson, kiełbasę wiejską, wątróbkę, pasztetową. Wróciłam do wieprzowiny. Nie odmawiam sobie słodkiego ale dopiero Zobacz więcej
z produktów, które otrzymałam ma spory minus - jest dość słona, chociaż na pewno znajdzie swoich amatorów, polecam fanom słonych smaków; pasztet wiejski- przepyszna pasztetowa z wieprzowiny, chociaż Zobacz więcej
znaleźć u nas na blogu, lecz soczewica i przyprawienie jej na sposób lekko myśliwski daje zupełnie nową jakość warzywnemu pasztetowi i nutę smaku…nazwijmy ją bardziej pasztetową ;) Poza walorami Zobacz więcej
kutasikiem u szlafmycy i przestępując kota, który kręcił mu ósemki między nogami w oczekiwaniu na śniadani. Szelest dziurawych papci na drewnianej podłodze pobudził skorka do działania. - Ruchy, Zobacz więcej
sera…. prawdziwy twaróg ma cudowny smak… Do przetestowania – rozsmakowania się w cudownych smakach lokalnej żywności dostałam: ziemniaki, marchew, jabłka, mąkę orkiszową i otręby, bały ser, konfiturę Zobacz więcej
dziadków (którzy o dziwo, w latach 70-tych ubiegłego wieku przenieśli się z miasta na wieś), poznać smak prawdziwej wiejskiej kiełbasy. Taką „prawdziwą” kiełbasę w jelicie robił dwa razy do roku pan Zobacz więcej
added to the category slider in this category Pasztetowa na długo juz gotowa | Dietetyczna | Dukana Domowa Pasztetowa, rymuje się i smakuje – pyszna i dietetyczna Nie czytaj dalej... Read More+ Zobacz więcej
takich osób stałam się fanką tej tarty. Dzięki przemieleniu mięsa na drobnym, najlepiej pasztetowym sicieości w niej nie ma.Do tarty użyłam filetów z mrożonego szczupaka, którego jesienią złowił mój Zobacz więcej
samą jak w książce Jamiego: patrzyłam jak zahipnotyzowano jak rzeźnik nadziewał kiełbasy za pomocą specjalnej maszyny, mieszałam kaszę w wielkim garze, oglądałam kawałki mięsa. Uwielbiałam – i Zobacz więcej