pasztetowa wiejska

{{headerMessage}}
, szczypiorkiem, pietruszką, solą i pieprzem podawane z pieczywem Jajecznica ze szczypiorkiem na maśle Ciepłe drożdżowe bułeczki z masłem, gęstym musem jabłkowym, miodem lub twarożkami Talerz polskich Zobacz więcej
Dżoana
Dżoana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chili-n-chocolate
Barszcz z uszkami

Barszcz z uszkami 106

0
{{headerMessage}}
. Pod koniec gotowania dodaję ok. 100 ml zaprawy, mieszam. Można już nie gotować. Ciasto - składniki (na ok. 50 szt.): 2 szklanki mąki pół szklanki ciepłej wody jajko szczypta soli Farsz - składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
). Cebulę pokroić na kawałki i razem z wątróbką podsmażyć na łyżce smalcu. Ostudzić wszystko i zemleć w maszynce do mięsa. Dodać bułkę tartą, doprawić, wbić surowe jajko, dobrze wymieszać. Przełożyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- blog "Pomieszanie z poplątaniem" Grzanki grzybowe i ja - blog "Kuchenne zapiski Peli" : Rożki pieczarkowo-pasztetowe Duńska kanapka ze śledziem Tosty z serem i jajkiem Bułka wiejska Kanapeczki z Zobacz więcej
Maja K
Maja K Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na wschodzie Polski...
Pasztet wiejski

Pasztet wiejski 544

0
{{headerMessage}}
To mój pierwszy wpis na blogu, musiałam więc wybrać coś szczególnego. Przepis na ten pasztet podsunęła mi teściowa, która piecze go od lat. Nigdy wcześniej nie piekłam i nie jadłam domowego pasztetu, Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
domowa wątrobiana

domowa wątrobiana 557

5
{{headerMessage}}
wątrobiana Dzisiaj przedstawię wyrób nieco odmienny od zwykłego pasztetu. Dawniej produkt ten wykonywano przy każdym porządnym wiejskim świniobiciu. Dziś już o wiele rzadziej słyszy się o wątrobianej. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kolejne plastry słoniny icałośćprzykrywamy foliąaluminiową. Teraz formę ustawiamy w większym naczyniu wypełnionym gorącą wodą ( tak aby woda sięgało do połowy pasztetowej formy) i całość wstawiamy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Pate z wątróbki z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Na patelni rozpuszczam smalec ze skwarkami i dodaję do niego (od razu) drobno posiekaną cebulę. Kiedy cebulka przyjemnie się zazłoci, wlewam wszystko do masy pasztetowej i przez chwilę mieszam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kiełbasa drobiowa Dziś pragnę przedstawić przepis który mam nadzieję że znajdzie uznanie u miłośników delikatnych i dietetycznych wyrobów. Będzie to bowiem kiełbasa, ale jej skład w ogromnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięsa, wątróbkę oraz warzywa (nie musicie dodać wszystkich warzyw, ja dodałam 1 marchewką, cebulę oraz pietruszkę, porcjujcie wedle uznania). Przez maszynkę składniki przepuszczamy raz, w malakserze Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Zakochana w książce

Zakochana w książce 63

0
{{headerMessage}}
używać soli kamiennej - Kłodawskiej Skończyłam z chudym jedzeniem! Bardzo lubię salceson, kiełbasę wiejską, wątróbkę, pasztetową. Wróciłam do wieprzowiny. Nie odmawiam sobie słodkiego ale dopiero Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z produktów, które otrzymałam ma spory minus - jest dość słona, chociaż na pewno znajdzie swoich amatorów, polecam fanom słonych smaków; pasztet wiejski- przepyszna pasztetowa z wieprzowiny, chociaż Zobacz więcej
Trawka Cytrynowa
Trawka Cytrynowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trawka Cytrynowa
Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy 109

1
{{headerMessage}}
znaleźć u nas na blogu, lecz soczewica i przyprawienie jej na sposób lekko myśliwski daje zupełnie nową jakość warzywnemu pasztetowi i nutę smaku…nazwijmy ją bardziej pasztetową ;) Poza walorami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kutasikiem u szlafmycy i przestępując kota, który kręcił mu ósemki między nogami w oczekiwaniu na śniadani. Szelest dziurawych papci na drewnianej podłodze pobudził skorka do działania. - Ruchy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
większą jej część po prostu schrupaliśmy. Cudownie chrupiąca bez grama goryczy. Pyyyszna ! Polecana jest szczególnie dla maluszków KONFITURA ŚLIWKOWA I TRUSKAWKOWA – JADŁO GALICYJSKIE Idealnie w sam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dziadków (którzy o dziwo, w latach 70-tych ubiegłego wieku przenieśli się z miasta na wieś), poznać smak prawdziwej wiejskiej kiełbasy. Taką „prawdziwą” kiełbasę w jelicie robił dwa razy do roku pan Zobacz więcej
{{headerMessage}}
added to the category slider in this category Pasztetowa na długo juz gotowa | Dietetyczna | Dukana Domowa Pasztetowa, rymuje się i smakuje – pyszna i dietetyczna Nie czytaj dalej... Read More+ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
takich osób stałam się fanką tej tarty. Dzięki przemieleniu mięsa na drobnym, najlepiej pasztetowym sicieości w niej nie ma.Do tarty użyłam filetów z mrożonego szczupaka, którego jesienią złowił mój Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na temat jakie mięso kupować, jak go przygotować, jakie są rodzaje mięsa, jakich przypraw używać, jakie używać osłonki i materiały pomocnicze i co najważniejsze temat wędzenia ( jak wędzić, czym Zobacz więcej