pasztetowa wieprzowa

Pasztetowa podwędzana Surowce: - podgardle 2,5kg - boczek 0,7kg - wątroba 1,2kg - słonina 0,6kg - kasza manna 160g Przyprawy: - pieprz 8g - majeranek 10g - ziele angielskie 4g - cebula surowa 200g - Zobacz więcej
Pasztetowa Arka Składniki: - 1 .5 kg wieprzowych nerek - 3kg podgardla - 3 surowe jaja - zmielone ziele angielskie - pieprz - sól - ostra papryka, - 2bułki namoczone w rosole Nerki dobrze wyczyścić Zobacz więcej
Kiszka pasztetowa Składniki: - podgardle skórowane 1kg - wątroba wieprzowa 1kg - dwie cebule - 300g bułki - 2 jaja - sól 20g/kg - pieprz 1,5g/kg - ziele angielskie 1g/kg - jelita wieprzowe, grube Zobacz więcej
i przyprawy, namoczoną i odciśniętą bułkę, oraz jajka. Doprawiamy do smaku i wyrabiamy farsz. Formę do pasztetu smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy masę pasztetową wypełniając Zobacz więcej
przez maszynkę lub blendujemy. Pasztetową masę doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy. Pasztet przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy Zobacz więcej
. Ponadto fajnie, jak goście myślą, że spędziliśmy w kuchni kilka godzin, tymczasem przygotowanie takich kanapeczek zajmie Wam nie więcej jak kilkanaście minut. Do przygotowania potrzebujemy drobiową Zobacz więcej
solą , pieprzem , bazylią i chili , dodajemy jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy rękoma na jednolitą masę. 1/2 masy przekładamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą keksówki wierzch posypujemy Zobacz więcej
« Kiełbasa wieprzowo-drobiowa Polędwica Spoocka - na ... » Kiszka pasztetowa – na exsport z 1978r. Kiszka pasztetowa – na exsport 1978r. Składniki: - wątroba wieprzowa 1,5kg - cielęcina 0,75kg - Zobacz więcej
wani
wani Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SmakiemDoprawione
Pasztet z żurawiną

Pasztet z żurawiną 839

0
to prawdziwy majstersztyk wśród pasztetowych przepisów. Kiedyś, gdzieś jadłam pasztet z żurawiną i w poszukiwaniu czegoś w tej nucie przeszukałam internet wzdłuż i wszerz - oryginalny przepis Zobacz więcej
) i warzywa,wątróbkę z cebulą i słoninę. Wszystko zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodać jajko,majeranek,bułkę tartą,vegetę,przeciśnięty przez praskę czosnek , sól i pieprz. Zobacz więcej
Dzisiaj polecam przepis na pyszną pasztetową ze słoika. Przepis ten przygotowałam już jakiś czas temu, dzisiaj znalazłam zdjęcie i postanowiłam koniecznie się nim z Wami podzielić. Pasztetowa to Zobacz więcej
Gotuj z Misiem
Gotuj z Misiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Misiem
Kolorowy pasztet

Kolorowy pasztet 256

0
nie zmieniły zbyt mocno smaku pasztetu. Trochę go tylko wzbogaciły. Masę pasztetową zrobiłem taką jak zwykle (klik), tym razem tylko nie dodawałem wątróbki – żeby Mama nie narzekała;) Składniki: Zobacz więcej
Pin It Grzyby własnoręcznie zebrane i ususzone! składniki: 0,5 kg wieprzowego schabu, 0,5 kg karkówki wieprzowej, 400 gr wątróbki kurzej, 300 gr boczku wędzonego surowego, 100 gr słoniny, 3 jaja , 2 Zobacz więcej
lub pieczonych w piekarniku: jajek (sadzonych), plastrów bekonu, parówek wieprzowych, krojonej w plastry kiełbasy white pudding (przypominającej nieco polską pasztetową) lub black pudding Zobacz więcej
rosołu i wkładamy do masy mięsnej. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy ręką do połączenia się składników. Formy keksowe (ja używam silikonowych) należy wyłożyć plasterkami słoniny i nałożyć masę Zobacz więcej
. Formę w której będziemy piec pasztet wysmarować masłem i wysypać grubo bułką tartą, następnie napełnić ją masą pasztetową. Całość piec 90 minut w temp. 180st po wystudzeniu pokroić w plastry, ale Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Pasztet z kaczki

Pasztet z kaczki 2054

2
wątróbkę oraz namoczoną w wodzie z gotowania mięsa i bułkę. Masę dosmakować solą (ok. 1 łyżka), pieprzem i majerankiem, dodać jajka, wymieszać i dolać ok. 3-4 łyżki wazowe wywaru mięsnego. Formę Zobacz więcej
smarujemy masłem oraz wysypujemy bułką tartą , na dno wykładamy mus awokado rozsmarowując równo po całości naczynia. Na mus wykładamy masę pasztetową. Pieczemy przez 45 min w 180st. z termoobiegiem Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szóste niebo
pasta z wątróbki

pasta z wątróbki 1397

1
Nigdy nie robiłam pasztetu. Może niedługo się zdecyduję, wszak moja Mała bardzo lubi "pasztetowe" kanapki... Póki co jakiś czas temu znalazłam nieźle zapowiadający się przepis na pastę z wątróbki - Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Pasztet ze śliwką

Pasztet ze śliwką 137

0
się zezłoci. Odstaw do ostudzenia. Obmyj i osusz wątróbkę. Odsącz bułkę z mleka. Teraz wszystkie składniki oprócz liści laurowych i śliwek zmiksuj na jedwabistą masę w malakserze. Przygotuj dwie Zobacz więcej