paszy

bezlaktozy
bezlaktozy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bezlaktozy
Pudełko Pełne Paszy ;-)

Pudełko Pełne Paszy ;-) 138

0
Pudełko Pełne Paszy ;-) Przymusowy weganizm czyli jak to jest, kiedy życie zamienia się w...bez... Pisz blog Dodaj blog do ulubionych Wersja mobilna zamów newsletter Blog > Komentarze do wpisu « Zobacz więcej
Nie masz czasu na gotowanie? Nikt nie ma. Dlatego przygotowałem dla Was obiecany poradnik gotowania hurtowego. Wypracowałem sobie sposób, który wielu z Was może się przyda. Ja mam 2 takie same posiłki Zobacz więcej
Beatapiątek, grudnia 16, 2011 Na pewno znasz, wysokie na 2 m z kwiatem jak mały słonecznik. Rośnie prawie wszędzie i przez to łatwe w uprawie - u mnie zasłaniały kompostownik, a teraz mam ich pełno. Zobacz więcej
Brukiew jest warzywem niemalże zapomnianym w Polsce. Jeśli komuś się z czymkolwiek kojarzy, to będzie to raczej pasza dla zwierząt, a nie pożywienie dla ludzi. W Irlandii jest to bardzo popularne Zobacz więcej
Kiedy "odkryłam" kaszę jaglaną stwierdziłam, że owszem, smakuje mi,ale po tygodniu jedzenia jej myślałam, że trzeba być hardkorem, żeby to przeżyć na dłuższą metę.Po dwóch tygodniach zmieniłam zdanie Zobacz więcej
Oblicza kukurydzy z mojego archiwum zdjęć chorwackich. Aż trudno uwierzyć, że początek upraw kukurydzy datuje się na ok. 5 tys. lat przed naszą erą. Pochodzi z Meksyku. W krajach słabo rozwiniętych Zobacz więcej
Truskawek 6
Truskawek 6 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Truskawek 6
Sałatka z pęczakiem

Sałatka z pęczakiem 325

1
Wbrew obiegowej opinii pęczak nie jest paszą dla ryb. Jest pożywny i pyszny! Na 3 porcje: bakłażan zielona papryka 1/4 szklanki pęczaku 2 ząbki czosnku 3 garści świeżych liści bazylii sól, pieprz, Zobacz więcej
pasternak. Charakterystyczną górną część pasternaku (po niej najłatwiej rozróżnić pasternak i pietruszkę) możecie zobaczyć na zdjęciu na końcu tego posta. Na szczęście trafiają się jeszcze rolnicy, Zobacz więcej
wiedzy, która zawiera mnóstwo wartościowych treści. "Piramidę żywieniową Departamentu Rolnictwa należałoby nazwać "Piramidą z Tuczarni". Profil odżywczy jest tu taki sam, jak w przypadku paszy, którą Zobacz więcej
gotowanie powoduje utratę najcenniejszych składników jajka, a dodatkowo . Jajko zyskuje też nieapetyczną zieloną obwódkę wokół żółtka, co jest spowodowane reakcją zawartej w jajku siarki z żelazem. - Zobacz więcej
Należę do tych szczęśliwców, którzy mają dostęp do świeżych, wiejskich jaj. Co tydzień dostaję wspaniałe jaja od kur hodowanych w wiejskich warunkach. Starajmy się kupować jajka od kur z wolnego Zobacz więcej
Równie smacznym mięsem jak kurczak, może się poszczycić indyk. Warto zaznaczyć, że ma przy tym mniejszą zawartośc tłuszczu, za to większą zawartość białka. Indyk jest również bardziej wybredny w Zobacz więcej
rodzaju. Kukurydza zwyczajna jest zbożem uprawianym na wielką skalę w wielu rejonach świata. Większość jej zbiorów przeznacza się na produkcję paszy dla zwierząt. Kukurydza może też być spożywana Zobacz więcej
Jaja w szklance, jaja po wiedeńsku... Jak zwał, tak zwał. Śniadanko ekstra pod jednym warunkiem - jajka muszą być prosto "od chłopa". Czyli świeżutkie, od wolno biegających kur, nie dokarmianych paszą Zobacz więcej
chrzanowej odrobina pieprzu Roszponkę opłukać i w całości wrzucić do miski. Warzywa drobno pokroić. Oliwę, musztardę i pieprz umieścić w malutkim słoiczku (np. po niemowlęcej paszy lub przecierze Zobacz więcej
Pyszne śniadanie, pyszna owsianka. Znowu na śniadanie jadłam owsiankę ( pasza dla konia wg Połówka ), tym razem z borówką i migdałami. Proste, smaczne, szybkie i pożywne ! Wszystkie przepisy na Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Esquites

Esquites 38

0
daniu wykorzystuje się meksykański ser cotija, który oczywiście u nas nie występuje. Ser ten bardzo przypomina w smaku parmezanu, ponieważ również jest twardy i dojrzały. Co do kukurydzy, to Zobacz więcej
FILETY Z KURCZAKA W ORZECHOWEJ PANIERCE –to przepis, który opracowałam we współpracy z FARMIO – marką znaną z jaj od kur karmionych paszą wolną od GMO i kurczaka bez antybiotyków. Dobrze wiecie, że Zobacz więcej
drobiowych wątróbek i zaczęli dokarmiać ptaki figami i innymi smakołykami, aby uzyskać jeszcze delikatniejszy smak i lżejszą konsystencję. Następnie tradycję tą rozpowszechnili Żydzi, którzy nie Zobacz więcej