pataks

kasiask
kasiask Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niecierpek w kuchni
Pataks.

Pataks. 94

0
Pataks. Dzisiaj dotarła do mnie taka oto paczka: Już się doczekać nie mogę degustacji. Dzieci też zaintrygowane, więc jest szansa, że będą jeść chętnie i bez wybrzydzania. Paczka przyszła niezwykle Zobacz więcej
czerwony kolor (tzw. brunatny). Przetestowałam kilka produktów Patak's i muszę przyznać, że są ciekawe w smaku i godne polecenia. Nie wiem jak reszta, ale z tych jestem zadowolona ;) Kurczak Tandori Zobacz więcej
których skomponowanie własnego zawiesistego sosu z nutami orientu to jeszcze za wysokie schody. Sama, gdy poznawałam smaki kuchni indyjskiej kupowałam sosy Pataks, by w przyszłości wiedzieć w którą Zobacz więcej
Dziś zapraszam na danie z Indyjskim Sosem PATAKS i filmowy wieczór we dwoje :) w ramach konkursu „Przepis na idealny wieczór” organizowanym na stronie zblogowani.pl. Chodzi o stworzenie przepisu na Zobacz więcej
Jeśli miałabym wskazać najbardziej aromatyczną i bogatą w smaki kuchnię, to pewnie byłaby to kuchnia indyjska. A wszystko dzięki zróżnicowaniu społecznemu Indii oraz stosowaniu wielu przypraw. Czasem Zobacz więcej
Rafał Nawacki
Rafał Nawacki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grillowanie
Kofta kebab

Kofta kebab 291

0
Składniki 0,5 kg mielonego jagnięcego ostra papryczka kolendra mięta kminek mielony kolendra suszona czosnek świeży lub suszony łyżeczka pataks achari sól Wszystkie składniki Zobacz więcej
Wyszło tak, że pierwsza połowa sierpnia nie obfitowała w nowe posty na moim blogu. Postaram się jednak to zmienić i już niebawem nadrobić zaległości. Na dobry początek wrzucam parę zdjęć z moich Zobacz więcej
Warto czasem włożyć trochę wysiłku by zostać miło zaskoczonym. Biorąc udział w akcji kulinarnej zorganizowanej przez firmę PATAKS na stronie: zblogowani.pl nie zakładałam, że mój przepis na idealny Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Kurczak tandoori

Kurczak tandoori 131

0
Jak w pół godziny przywołać wspomnienia z wakacji w Indiach? Jak w pół godziny przygotować obiad pełen smaku, aromatów... Tak jak ja - wystarczy zrobić kurczaka tandoori w wersji ekspresowej i bez Zobacz więcej
Faceta i kuchnię na facebooku 2. udostępni post Faceta z linkiem do konkursu w swoim profilu na facebooku, oraz 3. prześle przepis i/lub zdjęcie na ulubione danie kuchni indyjskiej. Przepisy na Zobacz więcej
ananasa z puszki Marynata: 3 łyżki chutney mango Pataks 1 łyżka syropu z brzoskwiń z puszki 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego 1/4 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki kuminu rzymskiego 1/4 Zobacz więcej
z kurczaka słoik sosu Tikki Masala Pataks 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1łyżka oleju 3 łyżki bulionu lub rosołu 2 łyżki koncentratu pomidorowego szczypiorek do posypania cytryna sól pieprz ugotowany Zobacz więcej
marki Patak's jogurt naturalny pełnoziarnisty makaron penne Serca indycze oczyściłam, odcięłam przerost tłuszczu i pokroiłam je w grubsze plasterki. Usmażyłam na rozgrzanym oleju, dodałam sos Korma Zobacz więcej
marki Patak's jogurt naturalny pełnoziarnisty makaron penne Serca indycze oczyściłam, odcięłam przerost tłuszczu i pokroiłam je w grubsze plasterki. Usmażyłam na rozgrzanym oleju, dodałam sos Korma Zobacz więcej
Przy okazji recenzji produktów Pataks wspomniałam Wam o kanapce, o której mieliście jeszcze usłyszeć. Oto ona :) Ci z Was, którzy znają mnie trochę lepiej, wiedzą, że jestem fanką seriali. Jednym z Zobacz więcej
Powiew Indii, czyli... ... Pataks odsłona pierwsza. :) Na pierwszy ogień poszedł sos Tikka Masala. Przepis z poradnika dla blogerów sugerował użycie filetu z kurczaka i dodanie jednej papryki. Ja Zobacz więcej
, którą dostałam ostatnio do testowania z firmy Pataks, dodając jej umiarkowaną ilość, bo jest dosyć ostra. Dobrałam do niej aromatyczną wędzoną paprykę, sól morską i pieprz młotkowany z kolendrą. Po Zobacz więcej
Składniki: - ryż - pierś z kurczaka (cała) - opakowanie mrożonych warzyw orientalnych - torebeczka sosu curry (u mnie jakiś niemiecki i średnio pikantny, ale można poszukać sosu w ofercie firmy Blue Zobacz więcej
-4- łyżki ostrej pasty curry (np. Pataks) 2 łyżeczki garam masala 2 cm świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 2 duże białe cebule mała puszka mleka kokosowego - ja wykorzystałam Blue Dragon 165 ml 2 łyżki Zobacz więcej
kokosowa, indyjska. Łagodna, bo taka właśnie korma być powinna, z resztą zbyt ostry smak jakoś kłóci mi się ze smakiem krewetek. Danie jest kolejnym, powstałym z dodatkiem sosu Pataks, tym razem Zobacz więcej