patatas bravas z chorizo

Patas Bravas pochodzi z Hiszpanii i bardzo często serwowane jest w hiszpańskich barach i restauracajach jako tapas czyli przystawka. Przygotowuje się je z białych ziemniaków, które tnie się w kostkę, Zobacz więcej
Patatas bravas autorka: Mirabelka | blog: Mirabelkowy blog Gazpacho autorka: Mirabelka | blog: Mirabelkowy blog Albondigas (hiszpańskie miniklopsiki) autorka: Mirabelka | blog: Mirabelkowy blog Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Patatas bravas

Patatas bravas 94

1
Smażone ziemniaki pod nazwą patatas bravas zaliczają się do hiszpańskich tapas, o których już pisałam we wstępie do przepisu pochodzącego z Madrytu, czyli chorizo w cydrze. Najbardziej wiarygodnym Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Portugalskie tapas

Portugalskie tapas 119

0
Tapas to niewielkie przekąski podawane zazwyczaj do wina lub piwa w barach Hiszpanii i Portugalii. Mogą być podawane na zimno jak i na ciepło, zwykle jednak serwowane są w taki sposób, by można było Zobacz więcej
Facet i Kuchnia
Facet i Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FACET I KUCHNIA
Batatas bravas

Batatas bravas 119

0
Inna wersja znanej hiszpańskiej potrawy, w której – zamiast ziemniaków – znalazły się bataty. Ten przepis to wariacja na temat klasycznych PATATAS BRAVAS,w których podstawowy składnik – ziemniaki – Zobacz więcej
późnego popołudnia, jako mały posiłek zaspokajający głód przed wieczorną kolacją. Tapas kupić można w tzw. tapas barach, a ich wybór przyprawia o zawrót głowy, gdyż każdy bar ma swoje własne tapas. Zobacz więcej
Tapas to małe przekąski do wina. Ich nazwa pochodzi od hiszpańskiego słowa "tapar", które znaczy przykrywać. Przykrywano bowiem nimi butelkę wina i kieliszki po to, żeby do środka nie wpadł żaden Zobacz więcej
– puszysty omlet i plastry oryginalnego chorizo z dwoma sosami tworzyły zgrany duet. Przestudiowałam sobie menu i już wiem, że wrócę tu na paellę czy różnego rodzaju tapas: patatas bravas, berenjena Zobacz więcej
wymienić je na inne, a eksperymentowanie przy tych prostych przystawkach jest jak najbardziej wskazane:) Poniżej znajdziecie przepisy na: - Patatas bravas, czyli pieczone ziemniaki z dwoma Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Drink - Mojito

Drink - Mojito 1066

5
z ciasta francuskiego kluski ślaskie z sosem pieczarkowym kluski śląskie z serem knedle serowe z jagodami kokardki z tuńczykiem w sosie śmietanowym kolorowe leczo kopytka kartoflane krem z dyni z Zobacz więcej
Zakładki ciasta i ciasteczka (71) desery (60) gołąbki (6) kuchnia orientalna (7) Mięsa (30) muffinki (11) napoje (4) obiady i kolacje (181) pasty kanapkowe (21) pieczywo (12) przetwory (14) ryby (33) Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Ryba w cieście curry

Ryba w cieście curry 847

0
18 godzin temu Gotuję bo lubię Przepisy z porzeczkami, malinami i jagodami 22 godziny temu Pistachio Patatas bravas czyli coś pysznego z hiszpańskiej kuchni. 1 dzień temu Każdy ma jakiegoś bzika... Zobacz więcej
? 3 lata temu pieprz czy wanilia Cud – bób – na zdrowie! 3 dni temu Pistachio Patatas bravas czyli coś pysznego z hiszpańskiej kuchni. 1 tydzień temu Podróże kulinarne Babka pijaczka 4 dni temu Zobacz więcej
każde miasto może pochwalić się swoją specjalnością, np. Granada – „gazpacho blanco” (chłodnik na bazie migdałów i czosnku) , a także „piononos de Santa Fe” (pyszne ciasto na bazie mąki, jajek cukru Zobacz więcej
i czosnku) , a także „piononos de Santa Fe” (pyszne ciasto na bazie mąki, jajek cukru i słodkiego syropu), Cordóba – salmorejo (chłodnik na bazie pomidorów) czy flamenquines (krokiety), a Málaga „ Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Cynamonowe ślimaki

Cynamonowe ślimaki 714

1
(4) Wątróbka i inne (1) Ziemniaki (24) Zupy (16) Świątecznie (13) Popularne posty Sałatka z porów Śledzie pod pierzynką Surówka z kapusty pekińskiej Bigos staropolski Kurczak z kostką rosołową Zobacz więcej
Śledzie pod pierzynką Surówka z kapusty pekińskiej Bigos staropolski Kurczak z kostką rosołową Sałatka z marynowanych pieczarek Pieczone ziemniaczki Sałatka z kurczakiem Szarlotka z budyniem i Zobacz więcej
EUR) Kolejnych miejscowych klasyków – smażonych ziemniaków z ostrym i gęstym pomidorowym sosem (Patatas bravas 3,5 EUR) oraz absolutnego tapasowego hitu czyli Pimientos de padron (4,7 EUR). To małe Zobacz więcej
i do tego ryż. Deser po raz kolejny ukoronował cały obiad: Czekoladowa tarta z musem z malin i sosem waniliowym! 5. FOCACCERIA TOSCANA: W Barcelonie są oczywiście miejsca gdzie można zjeść szybko. Zobacz więcej
(szwajcarskie) Pierniczki Basler Läckerli II (szwajcarskie) Piernik z nadzieniem morelowym (austriacki) Piernik nadziewany powidłami (ulubiony) Pepparkakor (szwedzkie pierniczki) Piersi z kurczaka z Zobacz więcej