pate

doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pâté z gęsiej wątróbki

Pâté z gęsiej wątróbki 38

Pâté to inaczej pasztet, pyszny, kremowy wprost z Francji. Tym razem zrobiłam go z gęsiej wątróbki według pomysłu Ewy Wachowicz. Robi się go bardzo szybko i tylko trzeba odczekać czas pieczenia i Zobacz więcej
W kuchni Katie
W kuchni Katie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni Katie
Pâté z kurzych watróbek

Pâté z kurzych watróbek 14

W dzisiejszym wpisie zabieramy Was na wycieczkę do Francji. Nie będzie to co prawda przepis na foie gras, ale przygotowaliśmy dla Was równie pyszny pasztet z kurzych wątróbek. Powinien posmakować Zobacz więcej
2milutka
2milutka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wanilia i Kardamon
Pate z wątróbki drobiowej

Pate z wątróbki drobiowej 158

Pate to rodzaj delikatnego pasztetu, bardziej smarowidło, kremowe, delikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego ciemnego pieczywa, jako Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb "Pięć Ziaren" na pate fermente

Chleb "Pięć Ziaren" na pate fermente 28

Kolejny pszenny wypiek. Tym razem, wyjątkowo, bez zakwasu !!! ale z ziarnami :-) Źródło wg Tatter na cincini oczywiście u Mistrza Hamelmana. Chleb "Piec Ziaren" na pate fermente Soaker: 80g lamanego Zobacz więcej
Artykuł Pâté z kurzych wątróbek pochodzi z serwisu Słone Słodkim Przeplatane. Pod tajemniczą nazwą pâté kryje się bardzo delikatny i idealny do smarowania pasztet. Możesz go przygotować z kurzych, Zobacz więcej
Od czasu do czasu robię moim bliskim (lub znajomemu Francuzowi ;-)) pâté z wątróbek drobiowych. Nie jestem miłośniczką podrobów, ale pâté robię z przyjemnością, bo wiem ile radości sprawia jego Zobacz więcej
sempikowa
sempikowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gar pełen miłości
JABŁECZNIK PÂTE SABLÈE

JABŁECZNIK PÂTE SABLÈE 28

Na przepis natknęłam się na stronie quchenne-inspiracje i od razu skradł moje serce. Tzn od razu po tym jak został po raz pierwszy wykorzystany. I powtarzam za Małgosią z tegoż bloga- jeżeli raz Zobacz więcej
Jestem zdeklarowaną miłośniczką pasztetów odkąd tylko pamiętam. Pamiętam do tej pory jak bardzo pod koniec pobytu w USA myślałam o kanapkach z pasztetem lub paprykarzem szczecińskim. Nie tęskniłam tak Zobacz więcej
There's nothing better than a homemade parfait, but we rarely have time to make it. I was never really a fan of a store bought version, unless it's from a really good deli, it's really hard to find a Zobacz więcej
Nie każdy lubi wątróbkę, chociaż jak dla mnie jest rarytasem. Nie jada się jej codziennie, bo przecież ten przeklęty cholesterol. Jednak bardzo dużazawartość białka i stosunkowo niska kaloryczność Zobacz więcej
Jeśli należycie do grona osób którzy chętnie sięgają po wątróbkę, mam dla Was propozycje jej innego wykorzystania. Już w 15 minut jesteście w stanie przygotować pyszny pasztet, idealny do smarowania Zobacz więcej
Pâte de Fruit, w Polsce znane pod nazwą galaretki, to rzecz dość prosta w wykonaniu. Do jej przygotowania idealnie nadają się gotowe, wysokiej jakości soki. Ja użyłem jednego z moich ulubionych – soku Zobacz więcej
Propozycja dzisiejsza to chrupiące kulki wypełnione aromatycznym musem z wątróbki - pâté. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do sałatek, imprezowa przekąska lub dodatek do kolacyjnych grzanek. Mega Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: słoik zielonych oliwek/ 1 green olive jar/ 1 barattolo di olive verdi in salamoia 2-3 ząbki czosnku/ 2-3 cloves Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchniazone
pate

pate 136

Pyszne smarowidło, które robi się niemalże w mgnieniu oka, polecam :) potrzebne: 500 g wątróbek drobiowych 150 g masła 50 ml brandy (lub koniaku) 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, tymianek, Zobacz więcej
Pasztet z wątróbek ślimaka... dlaczego by nie? Można wątróbki zamówić w Snails Graden, lub samemu wyjąć, przy okazji robienia ślimaków. Ja przygotowując ślimaki do innych dań, pozbierałam wątróbki. 2 Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: 100 g ugotowanej fasoli cannellini / 4 oz cooked cannellini beans/ 100 g di cannellini lessati 2-3 łyżki bułki Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via FacebookPolish/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: 300 g kurzych wątróbek/ 10 oz chicken livers/ 300 g di fegatini di pollo 1 cebula/ 1 onion/ 1 cipolla 2 płaskie Zobacz więcej
marcinh
marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grahamka, weka i kajzerka
Pâte fermentée

Pâte fermentée 82

Składniki na 160 g Pâte fermentée: 100 g mąki pszennej 64 g wody letniej 1 g drożdży świeżych (lub 0,3 g drożdży instant) 1 g soli Wymieszaj dokładnie składniki i zagnieć do uzyskania kształtu kuli o Zobacz więcej
awoz
awoz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
La cuisine d'anna
Végé pâté- autre version

Végé pâté- autre version 21

Je me suis inspiré de deux recettes que j'ai trouvé sur l'internet. La version de Ricardo et la version Frédéric 1/2 tasse de lentilles vertes tasse de graines tournesoles rôties 1/2 tasse de farine Zobacz więcej