pate

EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Pate' d'oca

Pate' d'oca 60

2
{{headerMessage}}
Pasztet z gęsi Ecco la ricetta per il pate' d'oca,QUIla ricetta per il brodo d'oca. Ingredienti: la carne disossata di 1/2 oca 250 g di fegato d'oca e fegato di vitella 250 g di lardo 100 g di pane Zobacz więcej
Raz Się Tyje
Raz Się Tyje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Raz Się Tyje
Pate z łososiem

Pate z łososiem 93

2
{{headerMessage}}
Pate z łososiem DanieDodatki, Małe dania, Przekąski Składniki 140g łosośfilet bez skóry 1/2szt awokadoobrane, bez pestki 175g serek twarogowy 2łyżeczki sok z cytryny 1ząbek czosnek 2łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pate z wątróbki kurczaka DanieDodatki, Małe dania, Przekąski Składniki 500gram wątróbka z kurczaka 50ml whisky 90gram masło 1 szt cebulaposiekana 1ząbek czosnekposiekany 1łyżeczka listki tymianku 60ml Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś znowu na chwilkę wracam do dziczyzny. Jakiś czas temu piekłampasztet z dzikai zostało mi trochę wątróbki. Postanowiłam zrobić z niej coś w rodzaju pate, z tym, że lekko go zapiekłam w kąpieli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pate to rodzaj delikatnego pasztetu, bardziej smarowidło, kremowe, delikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego ciemnego pieczywa, jako Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniazone
pate

pate 136

0
{{headerMessage}}
Pyszne smarowidło, które robi się niemalże w mgnieniu oka, polecam :) potrzebne: 500 g wątróbek drobiowych 150 g masła 50 ml brandy (lub koniaku) 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, tymianek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pate z wątróbki kurczaka z jabłkiem DanieDodatki Składniki 200g masło 2szt jabłkaniezbyt duże 500g wątróbka z kurczaka 4szt szalotkaposiekane 2ząbki czosnekposiekany 50ml whisky Sposób przygotowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nadziewane kurkami i otulone szynką parmeńską Są pyszne i eleganckie. Polędwiczki robi się szybko i co waż... Zupa pieczarkowa z serkiem topionym Dostałam od babci siatkę pieczarek. Zastanawiałam się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się wymyśli... No i wymyśliłam, a właściwie nie ja, a Arek prowadzący wspaniałego bloga eat after reading. Jak zobaczyłam u niego przepis to stwierdziłam, że to musi być TO - pate (smarowidło) z dyni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno na blogu nie było przepisu na porządne bagietki. Moja ulubiona receptura to wciąż ta pochodząca z książki „Chleb” J. Hamelmana, czyli bagietki na zaczynie poolish. Postanowiłam wykorzystać jego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cebulką, przygotowałam pate, czyli taki pasztet na zimno. Wyszedł przepyszny (obiektywnie :)). Ja tego nie zrobiłam, ale Wam polecam, abyście przed przyrządzeniem pate namoczyli surową wątróbkę w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Traditional, homemade pate is something my grandmonther prepares every year and I can not imagine Easter without it. Eventually I decided to try out the recipe! Pate came out delicious, a little Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bagietce. Przy garach: Aga Tekst: Tomasz Pstrykała: Aga Smoked mackerel pate You will need: 200 grams smoked macferel fillets 4 tablespoons oil 4 tablespoons double cream (36%) 2 teaspoons Dijon Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam Serdecznie Propozycja na kolejny domowy chlebek tym razem pszenny razowy na zaczynie pate. Przepis na chleb pochodzi z książki J.Hamelman „Chleb” z małymi moimi modyfikacjami . Zachęcam do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jadają na co dzień a ponieważ jest to specjał bardzo popularny, wykonanie nie może być karkołomnym zadaniem; wręcz przeciwnie, ma być szybkie, ale, jak to u Francuzów, snobistycznie rewelacyjne. I to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale te, którymi dzisiaj się podzielę, są kolejną wariacją sprawdzoną i z zachwytem przyjętą przez Chłopaków:) duży Chłopak, z chorą nogą, zachwycił się pate z kurzych wątróbek, mały Chłopak, z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
muszę popracować ;) Nie chciałbym być dynią piżmową. Gdyby nie dyskwalifikujący kształt zastanowiłbym się, ponieważ to moja ulubiona dynia. Jest bardzo uniwersalna, doskonale sprawdza się jako puree, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak to się dzieje,że nie lubiąc jakiegoś produktu, przepadamy za jego przetworzoną formą. Banany. Mogłabym żyć bez bananów. Ale już bez chlebka bananowego absolutnie nie. Najbardziej drastycznym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pociągi pod specjalnym nadzorem – przepisy specjalne stacja na dłuższe postoje – dania obiadowe Stacja Metro czyli zakąski i przekąski stacja przystawki Poznań Główny – kuchnia polska Bruxelles Midi Zobacz więcej