pate

EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Pate' d'oca

Pate' d'oca 51

2
Pasztet z gęsi Ecco la ricetta per il pate' d'oca,QUIla ricetta per il brodo d'oca. Ingredienti: la carne disossata di 1/2 oca 250 g di fegato d'oca e fegato di vitella 250 g di lardo 100 g di pane Zobacz więcej
Raz Się Tyje
Raz Się Tyje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Raz Się Tyje
Pate z łososiem

Pate z łososiem 75

2
Pate z łososiem DanieDodatki, Małe dania, Przekąski Składniki 140g łosośfilet bez skóry 1/2szt awokadoobrane, bez pestki 175g serek twarogowy 2łyżeczki sok z cytryny 1ząbek czosnek 2łyżeczki Zobacz więcej
Pate z wątróbki kurczaka DanieDodatki, Małe dania, Przekąski Składniki 500gram wątróbka z kurczaka 50ml whisky 90gram masło 1 szt cebulaposiekana 1ząbek czosnekposiekany 1łyżeczka listki tymianku 60ml Zobacz więcej
Dziś znowu na chwilkę wracam do dziczyzny. Jakiś czas temu piekłampasztet z dzikai zostało mi trochę wątróbki. Postanowiłam zrobić z niej coś w rodzaju pate, z tym, że lekko go zapiekłam w kąpieli Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniazone
pate

pate 130

0
Pyszne smarowidło, które robi się niemalże w mgnieniu oka, polecam :) potrzebne: 500 g wątróbek drobiowych 150 g masła 50 ml brandy (lub koniaku) 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, tymianek, Zobacz więcej
Pate z wątróbki kurczaka z jabłkiem DanieDodatki Składniki 200g masło 2szt jabłkaniezbyt duże 500g wątróbka z kurczaka 4szt szalotkaposiekane 2ząbki czosnekposiekany 50ml whisky Sposób przygotowania Zobacz więcej
Pate z wątróbki (pâté) to wykwintny pasztet bez pieczenia w formie smarowidła. W przeciwieństwie do tradycyjnego pasztetu robi się go szybko – ok. 30 minut. Doskonała propozycja dla osób bojących się Zobacz więcej
się wymyśli... No i wymyśliłam, a właściwie nie ja, a Arek prowadzący wspaniałego bloga eat after reading. Jak zobaczyłam u niego przepis to stwierdziłam, że to musi być TO - pate (smarowidło) z dyni Zobacz więcej
sobie rzeczy, której bym nie zjadła, te natomiast, które w dzieciństwie napawały mnie niechęcią – jak np. wątróbka – uwielbiam! Wątróbka – zacznijmy od tego – nie musi być nudna. Daje dużo więcej Zobacz więcej
Dawno na blogu nie było przepisu na porządne bagietki. Moja ulubiona receptura to wciąż ta pochodząca z książki „Chleb” J. Hamelmana, czyli bagietki na zaczynie poolish. Postanowiłam wykorzystać jego Zobacz więcej
cebulką, przygotowałam pate, czyli taki pasztet na zimno. Wyszedł przepyszny (obiektywnie :)). Ja tego nie zrobiłam, ale Wam polecam, abyście przed przyrządzeniem pate namoczyli surową wątróbkę w Zobacz więcej
Traditional, homemade pate is something my grandmonther prepares every year and I can not imagine Easter without it. Eventually I decided to try out the recipe! Pate came out delicious, a little Zobacz więcej
bagietce. Przy garach: Aga Tekst: Tomasz Pstrykała: Aga Smoked mackerel pate You will need: 200 grams smoked macferel fillets 4 tablespoons oil 4 tablespoons double cream (36%) 2 teaspoons Dijon Zobacz więcej
Witam Serdecznie Propozycja na kolejny domowy chlebek tym razem pszenny razowy na zaczynie pate. Przepis na chleb pochodzi z książki J.Hamelman „Chleb” z małymi moimi modyfikacjami . Zachęcam do Zobacz więcej
jadają na co dzień a ponieważ jest to specjał bardzo popularny, wykonanie nie może być karkołomnym zadaniem; wręcz przeciwnie, ma być szybkie, ale, jak to u Francuzów, snobistycznie rewelacyjne. I to Zobacz więcej
, ale te, którymi dzisiaj się podzielę, są kolejną wariacją sprawdzoną i z zachwytem przyjętą przez Chłopaków:) duży Chłopak, z chorą nogą, zachwycił się pate z kurzych wątróbek, mały Chłopak, z Zobacz więcej
muszę popracować ;) Nie chciałbym być dynią piżmową. Gdyby nie dyskwalifikujący kształt zastanowiłbym się, ponieważ to moja ulubiona dynia. Jest bardzo uniwersalna, doskonale sprawdza się jako puree, Zobacz więcej
malutkie kanapeczki na przystawkę podaje się z pomidorem , mozarellą lub z pastą mięsną. A ona to właśnie prawie stuprocentowa wątróbka. Dziecko moje odkryło swój uzależniacz w postaci tej pasty. Zobacz więcej
Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką - Pociąg Do Kuchni Search for: Cancel Strona główna O mnie Kategorie Potraw Pociągi pod specjalnym nadzorem – przepisy specjalne stacja na dłuższe Zobacz więcej
konieczne. 1 szklanka ok 240 ml Pate fermentee: 230 g (1 3/4 szklanki) mąki (najlepiej chlebowej) 150 g (5/8 szklanki) wody 10 g soli (zawsze daję mniej) 1/8 łyżeczki drożdży instant Wszystkie Zobacz więcej