pate

doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pâté z gęsiej wątróbki

Pâté z gęsiej wątróbki 105

Pâté to inaczej pasztet, pyszny, kremowy wprost z Francji. Tym razem zrobiłam go z gęsiej wątróbki według pomysłu Ewy Wachowicz. Robi się go bardzo szybko i tylko trzeba odczekać czas pieczenia i Zobacz więcej
Pâte choux to po francusku ciasto ptysiowe, a craquelin to coś a'la kruszonka, którą w postaci zamrożonych krążków kładzie się na ptysiu i zapieka. Średniej wielkościptysie z orzeźwiającym miętowym Zobacz więcej
W kuchni Katie
W kuchni Katie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni Katie
Pâté z kurzych watróbek

Pâté z kurzych watróbek 48

W dzisiejszym wpisie zabieramy Was na wycieczkę do Francji. Nie będzie to co prawda przepis na foie gras, ale przygotowaliśmy dla Was równie pyszny pasztet z kurzych wątróbek. Powinien posmakować Zobacz więcej
2milutka
2milutka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wanilia i Kardamon
Pate z wątróbki drobiowej

Pate z wątróbki drobiowej 392

Pate to rodzaj delikatnego pasztetu, bardziej smarowidło, kremowe, delikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego ciemnego pieczywa, jako Zobacz więcej
Pâté to potrawa znana we Francji od XIV wieku. Jest to rodzaj pasztetu do smarowania na pieczywie, podawany jako przystawka. Najbardziej znane pâté pochodzi z Alzacji – Pâté de foie gras de Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb "Pięć Ziaren" na pate fermente

Chleb "Pięć Ziaren" na pate fermente 32

Kolejny pszenny wypiek. Tym razem, wyjątkowo, bez zakwasu !!! ale z ziarnami :-) Źródło wg Tatter na cincini oczywiście u Mistrza Hamelmana. Chleb "Piec Ziaren" na pate fermente Soaker: 80g lamanego Zobacz więcej
sempikowa
sempikowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gar pełen miłości
JABŁECZNIK PÂTE SABLÈE

JABŁECZNIK PÂTE SABLÈE 36

Na przepis natknęłam się na stronie quchenne-inspiracje i od razu skradł moje serce. Tzn od razu po tym jak został po raz pierwszy wykorzystany. I powtarzam za Małgosią z tegoż bloga- jeżeli raz Zobacz więcej
Od czasu do czasu robię moim bliskim (lub znajomemu Francuzowi ;-)) pâté z wątróbek drobiowych. Nie jestem miłośniczką podrobów, ale pâté robię z przyjemnością, bo wiem ile radości sprawia jego Zobacz więcej
Artykuł Pâté z kurzych wątróbek pochodzi z serwisu Słone Słodkim Przeplatane. Pod tajemniczą nazwą pâté kryje się bardzo delikatny i idealny do smarowania pasztet. Możesz go przygotować z kurzych, Zobacz więcej
Jestem zdeklarowaną miłośniczką pasztetów odkąd tylko pamiętam. Pamiętam do tej pory jak bardzo pod koniec pobytu w USA myślałam o kanapkach z pasztetem lub paprykarzem szczecińskim. Nie tęskniłam tak Zobacz więcej
There's nothing better than a homemade parfait, but we rarely have time to make it. I was never really a fan of a store bought version, unless it's from a really good deli, it's really hard to find a Zobacz więcej
Nie każdy lubi wątróbkę, chociaż jak dla mnie jest rarytasem. Nie jada się jej codziennie, bo przecież ten przeklęty cholesterol. Jednak bardzo dużazawartość białka i stosunkowo niska kaloryczność Zobacz więcej
Jeśli należycie do grona osób którzy chętnie sięgają po wątróbkę, mam dla Was propozycje jej innego wykorzystania. Już w 15 minut jesteście w stanie przygotować pyszny pasztet, idealny do smarowania Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via FacebookPolski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: 300 g króliczych wątróbek/ 10 oz rabbit livers/ 300 g di fegatini di coniglio 1 czerwona cebula/ 1 red onion/ 1 Zobacz więcej
Pâte de Fruit, w Polsce znane pod nazwą galaretki, to rzecz dość prosta w wykonaniu. Do jej przygotowania idealnie nadają się gotowe, wysokiej jakości soki. Ja użyłem jednego z moich ulubionych – soku Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchniazone
pate

pate 136

Pyszne smarowidło, które robi się niemalże w mgnieniu oka, polecam :) potrzebne: 500 g wątróbek drobiowych 150 g masła 50 ml brandy (lub koniaku) 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, tymianek, Zobacz więcej
marcinh
marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grahamka, weka i kajzerka
Pâte fermentée

Pâte fermentée 82

Składniki na 160 g Pâte fermentée: 100 g mąki pszennej 64 g wody letniej 1 g drożdży świeżych (lub 0,3 g drożdży instant) 1 g soli Wymieszaj dokładnie składniki i zagnieć do uzyskania kształtu kuli o Zobacz więcej
favoritecupoftea
favoritecupoftea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
favoritecupoftea
Vegetarian Pâté

Vegetarian Pâté 70

Lentil Pâté I made this amazing pâté last Easter for the very first time. I found this recipe in one of the magazines and since I am a huge fan of all kinds of vegetarian recipes, this one has Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: słoik zielonych oliwek/ 1 green olive jar/ 1 barattolo di olive verdi in salamoia 2-3 ząbki czosnku/ 2-3 cloves Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Pate' d'oca

Pate' d'oca 64

Pasztet z gęsi Ecco la ricetta per il pate' d'oca,QUIla ricetta per il brodo d'oca. Ingredienti: la carne disossata di 1/2 oca 250 g di fegato d'oca e fegato di vitella 250 g di lardo 100 g di pane Zobacz więcej