pate z gęsi

{{headerMessage}}
Goose leg, stuffed with pate and dried plums Składniki: 1 udko z gęsi 10 dag pasztet z wątróbki 8 śliwek suszonych sól pieprz majeranek oregano Wykonanie: Z gęsiego udka wyluzować i wyciąć kości. Zobacz więcej
Tomo
Tomo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pork&Bacon
Wędzona sól pomarańczowa

Wędzona sól pomarańczowa 129

0
{{headerMessage}}
Takie oto cudo dostałem od znajomego przedstawiciela handlowego. W sklepie raczej tego nie kupicie. Jeszcze. Mam bardzo fajny dymno-pomarańczowy aromat. Idealnie nadaje się do nadania daniu ostatniego Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Brodo d'oca

Brodo d'oca 20

0
{{headerMessage}}
Rosół z gęsi Nelle zone centrali dell' Italia non c'e' l'abitudine di cucinare l'oca. Non si trova facilmente in vendita. Quando andavo alla ricerca di un'oca, mi e' capitato di sentire questa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Okrasa z gęsiny – tatar z gęsi Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Jesienne gofry cynamonowo 8211 pomarańczowe Okrasa z gęsiny – tatar z gęsi W zeszłym tygodniu miałam przyjemność Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Surówka siekana z selerem naciowym, brokułem, ... Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Zbliża się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wracając pamięcią do paryskich charcutier nie sposób oprzeć się pokusie odtworzenia smaków Francji we własnej kuchni. Paryżanie jadają niebywale pyszne rzeczy, ale tez i takie, do których większości z Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Pate' d'oca

Pate' d'oca 60

2
{{headerMessage}}
Pasztet z gęsi Ecco la ricetta per il pate' d'oca,QUIla ricetta per il brodo d'oca. Ingredienti: la carne disossata di 1/2 oca 250 g di fegato d'oca e fegato di vitella 250 g di lardo 100 g di pane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ramach oczyszczania zamrażarki, rozmroziłam gęsie wątróbki. Jednym z pomysłów na ich wykorzystanie był pasztet. Robiłam już kiedyś pyszną pastę z gęsiej wątróbki, tym razem postanowiłam zrobić Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Podróż po smaki-Budapeszt.

Podróż po smaki-Budapeszt. 162

0
{{headerMessage}}
pikantny od papryki. Innym razem jest to gorąca zupa gulaszowa z ziemniakami i warzywami, serwowana w miseczkach razemze świeżym pieczywem. Węgrzy upodobali sobie gęsie wątróbki. Specjał ten ma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tymi turystycznymi na modłę “chłopskiego jadła”,są naprawdę świetne i można za stosunkowo niewygórowaną cenę najeść się np. wybornego foie gras. Ja wiem, że to strasznie kontrowersyjny smakołyk, i że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w ten sposób aby wyglądało tak jak na zdjęciu poniżej: Trudno byłoby opisać słowami co i jak należy zrobić więc w tym miejscu umieścimy link do filmu na YT, gdzie najwyższej światowej klasy szef Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pracy Moje marzenie - Kiciuś Wieczorem wybraliśmy się na kolację do lokalu Solec. Na początku zjedliśmy krem ze spieczonych pietruszek i cytryn z wędzoną Ritą. Na przystawkę podano gęsie żołądki w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zasiadłem przy stoliku, na który ze ściany zerkała nieznana mi contessa o zaciętej minie i jasnych włosach upiętych w skromny kok. Na przystawkę wybrałaby pewnie tłustą gęsią wątróbkę, ale skoro Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się w podsumowaniu. Podsumowanie A - J Podsumowanie K - Ż I czas na Zwycięzców!!! Karty przedpłacowe Visa otrzymują: *w kategorii: Najciekawszy przepis: 1. Ada, blog Oryginalny smak za : tartaletki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Es müssen nicht gleich importiere Beeren oder Samen sein, was auch die Ökobila... 1 miesiąc temu Pomarańcza i Imbir Chińszczyzna - Bardzo smaczny, sycący obiad, doskonały na jesienną aurę. :-) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
m.in. do szarlotek. I... 1 dzień temu TOSKAŃSKIE ZAPISKI SPEŁNIONYCH MARZEŃ JAK KANIA DŻDŻU - Powoli brakowało mi powietrza. Krew domagała się farb, tuszu, papieru, a nie kartonów. Wytrzymywałam z Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Ryba po grecku

Ryba po grecku 219

0
{{headerMessage}}
- Kulinarny aforyzm : Dziwne, że konie pędzą i do pustego żłobu. Elżbieta GraboszOstatni słoik dżemu brzoskwiniowego. Przypomnienie lata.[image: Dzem br... 3 dni temu Arabafelice in cucina! Torta al Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na blogu ... 2 miesiące temu Filipinka Przystawka z kalafiora - 1 kalafior ugotowany na półmiękko2 - 3 jajka ugotowane na twardozielony groszekmajonezsól, pieprz, papryka, ew. cukierKalafior dzielimy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
godziny temu Niepodlewam.pl Jabłoń Pepina Linneusza – uprawa, odporność, zapylacze - Ma pyszne owoce. Jabłoń Pepina Linneusza to stara odmiana uprawiana kiedyś przez amerykańskich farmerów na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
from Poland #8 Przepisy na jedną rękę: bruschetta figowa - *Gęsta szara warstwa chmur* zasłoniła ten październikowy dzień. Jakby tego było mało, wichura sieje spustoszenie w Trójmieście, sopockie Zobacz więcej