pate z pomidorów

doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pâté z gęsiej wątróbki

Pâté z gęsiej wątróbki 98

Pâté to inaczej pasztet, pyszny, kremowy wprost z Francji. Tym razem zrobiłam go z gęsiej wątróbki według pomysłu Ewy Wachowicz. Robi się go bardzo szybko i tylko trzeba odczekać czas pieczenia i Zobacz więcej
Pâte choux to po francusku ciasto ptysiowe, a craquelin to coś a'la kruszonka, którą w postaci zamrożonych krążków kładzie się na ptysiu i zapieka. Średniej wielkościptysie z orzeźwiającym miętowym Zobacz więcej
W kuchni Katie
W kuchni Katie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni Katie
Pâté z kurzych watróbek

Pâté z kurzych watróbek 40

W dzisiejszym wpisie zabieramy Was na wycieczkę do Francji. Nie będzie to co prawda przepis na foie gras, ale przygotowaliśmy dla Was równie pyszny pasztet z kurzych wątróbek. Powinien posmakować Zobacz więcej
2milutka
2milutka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wanilia i Kardamon
Pate z wątróbki drobiowej

Pate z wątróbki drobiowej 364

Pate to rodzaj delikatnego pasztetu, bardziej smarowidło, kremowe, delikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego ciemnego pieczywa, jako Zobacz więcej
Pâté to potrawa znana we Francji od XIV wieku. Jest to rodzaj pasztetu do smarowania na pieczywie, podawany jako przystawka. Najbardziej znane pâté pochodzi z Alzacji – Pâté de foie gras de Zobacz więcej
szczyptaserca
szczyptaserca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szczypta serca
Zupa krem z pomidorów.

Zupa krem z pomidorów. 83

Zupa krem z pomidorów, albo po prostu klasyczna pomidorowa to dla mnie wspomnienie z dzieciństwa, jak pewnie dla większości z Was :) Podejrzewam, że to również ulubiona zupa waszych pociech, więc Zobacz więcej
niesol.blog
niesol.blog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
NieSól
Krem z pomidorów

Krem z pomidorów 71

Pomidorowa to moja ulubiona zupa. Zazwyczaj zajadam ją w wersji tradycyjnej, ale dzisiaj czas na krem z pomidorów Czy są tutaj jacyś zupożercy? Pomidorowa zupa krem wpada na bloga NieSól Krem z Zobacz więcej
MojaQchnia
MojaQchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojaQchnia.pl
Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów 231

Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka korzeń 1 łyżka natki pietruszki 6 dojrzałych pomidorów 10 listków bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz papryka chilli mielona śmietana Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów 854

Zupa krem z pomidorów to smaczna, pożywna i bardzo aromatyczna zupa na każdy dzień Dodatkowym atutem kremu z pomidorów jest szybkie i łatwe przygotowanie. Trzeba również wspomnieć, że zupa krem z Zobacz więcej
Od czasu do czasu robię moim bliskim (lub znajomemu Francuzowi ;-)) pâté z wątróbek drobiowych. Nie jestem miłośniczką podrobów, ale pâté robię z przyjemnością, bo wiem ile radości sprawia jego Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: słoik zielonych oliwek/ 1 green olive jar/ 1 barattolo di olive verdi in salamoia 2-3 ząbki czosnku/ 2-3 cloves Zobacz więcej
Artykuł Pâté z kurzych wątróbek pochodzi z serwisu Słone Słodkim Przeplatane. Pod tajemniczą nazwą pâté kryje się bardzo delikatny i idealny do smarowania pasztet. Możesz go przygotować z kurzych, Zobacz więcej
Zazwyczaj pâté przygotowuje się z mięsa lub ryb. Ja proponujęwersjęz nasion i warzyw. Zaciekawił mnie ten przepis, ponieważ są w nim nie tylko same zdrowe rzeczy, ale również same smaczne rzeczy. Zobacz więcej
Jestem zdeklarowaną miłośniczką pasztetów odkąd tylko pamiętam. Pamiętam do tej pory jak bardzo pod koniec pobytu w USA myślałam o kanapkach z pasztetem lub paprykarzem szczecińskim. Nie tęskniłam tak Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: 100 g ugotowanej fasoli cannellini / 4 oz cooked cannellini beans/ 100 g di cannellini lessati 2-3 łyżki bułki Zobacz więcej
Długo nie pisałam, ale to dlatego, że naprawdę nie miałam czasu. Ostatnie dwa tygodnie były jak jazda na rollercoasterze, czyli sprawiały wiele radości jednak wymęczyły totalnie. Od dwóch tygodni Zobacz więcej
Nie każdy lubi wątróbkę, chociaż jak dla mnie jest rarytasem. Nie jada się jej codziennie, bo przecież ten przeklęty cholesterol. Jednak bardzo dużazawartość białka i stosunkowo niska kaloryczność Zobacz więcej
Jeśli należycie do grona osób którzy chętnie sięgają po wątróbkę, mam dla Was propozycje jej innego wykorzystania. Już w 15 minut jesteście w stanie przygotować pyszny pasztet, idealny do smarowania Zobacz więcej
Pasztet z wątróbek ślimaka... dlaczego by nie? Można wątróbki zamówić w Snails Graden, lub samemu wyjąć, przy okazji robienia ślimaków. Ja przygotowując ślimaki do innych dań, pozbierałam wątróbki. 2 Zobacz więcej
Pâte de Fruit, w Polsce znane pod nazwą galaretki, to rzecz dość prosta w wykonaniu. Do jej przygotowania idealnie nadają się gotowe, wysokiej jakości soki. Ja użyłem jednego z moich ulubionych – soku Zobacz więcej