pâté z wątróbek

Pâté z drobiowych wątróbek, czyli pyszny francuski pasztet. Pâté z drobiowych wątróbek to szybki, drobiowy pasztet idealny na kolację. Polecam! Potrzebne składniki: 350 g wątróbek drobiowych 1/2 Zobacz więcej
Pâté z drobiowych wątróbek, bardzo smaczny pasztecik bez pieczenia. W moim przepisie użyłam wątróbek z indyka, sprawdziły się doskonale :) 500 g wątróbki z indyka 175 g miękkiego masła 2 szalotki 1 Zobacz więcej
Dziś chciałam serdecznie polecić wam a'la pasztet błyskawiczny z wątróbek drobiowych. Danie w nazwie i smaku "francuskie", uzależniające i doskonale zastępujące popularny, aczkolwiek nie najwyższych Zobacz więcej
Pâté of chicken liver Składniki. 50 dag wątróbka z kurczaka 1 gruszka 2 cebule 1 łyżeczka kapary 2 ząbki czosnku 50 ml brandy 15 dag masło olej do smażenia tymianek majeranek gałka muszkatołowa pieprz Zobacz więcej
Po domowym paprykarzu szczecińskim (który cieszył się Waszym dużym zainteresowaniem:-)) dziś kolejna propozycja "smarowidła" do chleba. Przepis na ten francuski pasztecik znalazłam kilka dni temu na Zobacz więcej
Piekłambagietki z kozim serem, czerwoną cebulka i rozmarynemi pomyślałam sobie, że przydałoby się coś dobregodo ich posmarowania. Bagietka,nieodzownyelement kuchni francuskiej, więc i ciąg dalszy Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was niezawodny przepis na pâté z gęsich wątróbek, które zrobiło furorę wśród mojej rodziny i znajomych. Jest aksamitne i kremowe w konsystencji. Bez problemu można rozsmarować je na Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pâté z kurzych wątróbek

pâté z kurzych wątróbek 204

0
Z reguły, gdy przyjmuję gości w większej grupie, robię różnego rodzaju dipy i pasty, bo są banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Tym razem postanowiłam wypróbować dwa nowe przepisy i oba wyszły Zobacz więcej
Już wiecie, że my lubimy wątróbkę, zarówno drobiową, wieprzową, czy też inną. Ostatnio pokazałam Wam przepis na przygotowanie pieczonej wątróbki z jabłkami i suszonymi śliwkami. Każdy powinien Zobacz więcej
Tę przystawkę miałam okazję zjeść po raz pierwszy nie we Francji, ale w polskiej restauracji. Tak mnie zachwycił jej smak, że szukałam przepisu zbliżonego zupełnie do tego, którego zapamiętały moje Zobacz więcej
Uwielbiam tego typu smarowidła do chleba. Nie wszyscy lubią wątróbkę, ale w postacipâtésmakuje ona rewelacyjnie! A czym jestpâté? To rodzaj pasztetu albo smarowidła z mięsa czy nawet ryb. Dla Zobacz więcej
Pasztet – pâté – z gęsich wątróbek. Bardzo zdrowa alternatywa dla pasztetu zwykłego, a na pewno dla takiego kupionego w sklepie. Pâté nie wymaga pieczenia, więc jest bardzo szybkie i proste do Zobacz więcej
Pâté to bardzo słynne francuskie smarowidło o smarownej konsystencji przygotowywane z wątróbek. Różni się od naszego pasztetu tym iż w jego skład nie wchodzi gotowane mięso. Najszybszym sposobem na Zobacz więcej
Pâté z kurzych wątróbek robiliśmy na warsztatachkulinarnych z Winiary, według przepisu kucharza Piotra Brusia Klepackiego. Pasztecik jest idealnie aksamitny. Zachęcam do wypróbowania. Czytaj dalej » Zobacz więcej
Pâté z kurzych wątróbek to prosty do przygotowania pasztecik, w kilka minut można przygotować elegancką przekąskę nie tylko na świąteczny stół. Pâté z kurzych wątróbek, to smarowidło do przyrządzenia Zobacz więcej
Przygotowanie pâté jest proste i w zasadzie całkiem szybkie. To świetne smarowidło do kanapek albo małych grzanek idealnych np. do lampki wina. Można eksperymentować z dodatkami, dodawać owoce, zioła Zobacz więcej
w brzuchach nie było naszprycowane chemią. Gdy tylko mam okazję zrobić pasztecik od podstaw – robię to. A w takim domowym smarowidle najfajniejsze jest to, że wymieniając dodatki, można za każdym Zobacz więcej
Jak tylko zobaczyłam ten przepis, wiedziałam, że muszę zrobić taki szybki pasztecik - smarowidło z kurzych wątróbek. Kojarzy mi się z przytulną, francuską knajpką, gdzie można usiąść na zewnątrz Zobacz więcej