Przepis na pate z wątróbki

Cucina
Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Pâté z gęsich wątróbek

Pâté z gęsich wątróbek 1094

Dzisiaj mam dla Was niezawodny przepis na pâté z gęsich wątróbek, które zrobiło furorę wśród mojej rodziny i znajomych. Jest aksamitne i kremowe w konsystencji. Bez problemu można rozsmarować je na Zobacz więcej
Pasztet – pâté – z gęsich wątróbek. Bardzo zdrowa alternatywa dla pasztetu zwykłego, a na pewno dla takiego kupionego w sklepie. Pâté nie wymaga pieczenia, więc jest bardzo szybkie i proste do Zobacz więcej
Już wiecie, że my lubimy wątróbkę, zarówno drobiową, wieprzową, czy też inną. Ostatnio pokazałam Wam przepis na przygotowanie pieczonej wątróbki z jabłkami i suszonymi śliwkami. Każdy powinien Zobacz więcej
Dziś znowu na chwilkę wracam do dziczyzny. Jakiś czas temu piekłampasztet z dzikai zostało mi trochę wątróbki. Postanowiłam zrobić z niej coś w rodzaju pate, z tym, że lekko go zapiekłam w kąpieli Zobacz więcej
Yvone
Yvone Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zabawasmakiem
Pâté z wątróbek drobiowych

Pâté z wątróbek drobiowych 261

Pâté z drobiowych wątróbek, bardzo smaczny pasztecik bez pieczenia. W moim przepisie użyłam wątróbek z indyka, sprawdziły się doskonale :) 500 g wątróbki z indyka 175 g miękkiego masła 2 szalotki 1 Zobacz więcej
Pâté z drobiowych wątróbek, czyli pyszny francuski pasztet. Pâté z drobiowych wątróbek to szybki, drobiowy pasztet idealny na kolację. Polecam! Potrzebne składniki: 350 g wątróbek drobiowych 1/2 Zobacz więcej
Pate z wątróbki (pâté) to wykwintny pasztet bez pieczenia w formie smarowidła. W przeciwieństwie do tradycyjnego pasztetu robi się go szybko – ok. 30 minut. Doskonała propozycja dla osób bojących się Zobacz więcej
ilka
ilka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Yummu homemade cooking
Pâté z wątróbki

Pâté z wątróbki 19

Pâté to z francuskiego po prostu pasztet. U mnie w wersji do smarowania. Jest bardzo prosty do przygotowania. Wystarczy kilka chwil smażenia na patelni, chłodzenia w lodówce i już gotowy. Bardzo lubię Zobacz więcej
Raz Się Tyje
Raz Się Tyje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Raz Się Tyje
Pate z wątróbki kurczaka

Pate z wątróbki kurczaka 85

Pate z wątróbki kurczaka DanieDodatki, Małe dania, Przekąski Składniki 500gram wątróbka z kurczaka 50ml whisky 90gram masło 1 szt cebulaposiekana 1ząbek czosnekposiekany 1łyżeczka listki tymianku 60ml Zobacz więcej
Dziś, po raz kolejny, postanowiłam przygotować kolejny z przepisów z mojej ulubionej kulinarnej strony - kwestiasmaku.com. Jako iż Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami postawiłam na domowe Pate, Zobacz więcej
Propozycja dzisiejsza to chrupiące kulki wypełnione aromatycznym musem z wątróbki - pâté. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do sałatek, imprezowa przekąska lub dodatek do kolacyjnych grzanek. Mega Zobacz więcej
Piekłambagietki z kozim serem, czerwoną cebulka i rozmarynemi pomyślałam sobie, że przydałoby się coś dobregodo ich posmarowania. Bagietka,nieodzownyelement kuchni francuskiej, więc i ciąg dalszy Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pâté z gęsiej wątróbki

Pâté z gęsiej wątróbki 142

Pâté to inaczej pasztet, pyszny, kremowy wprost z Francji. Tym razem zrobiłam go z gęsiej wątróbki według pomysłu Ewy Wachowicz. Robi się go bardzo szybko i tylko trzeba odczekać czas pieczenia i Zobacz więcej
W moim rodzinnym domu jadło się wszystko. Trochę podrobów, trochę ryb, czasem dziczyznę, a czasem zwykły makaron z serem. Oczywiście, jako dziecko wybrzydzałam, i kręciłam nosem na brukselki, zupy i Zobacz więcej
Full text Panie Boże , strzeż mnie od łakomstwa, ale pasztetu nie odmawiaj. Nic więcej mi nie przychodzi do głowy , aby zachęcić do zrobienia. Pasztet jest wspaniały i zwyczajnie polecam zrobić. Pâté Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pâté z kurzych wątróbek

pâté z kurzych wątróbek 219

Z reguły, gdy przyjmuję gości w większej grupie, robię różnego rodzaju dipy i pasty, bo są banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Tym razem postanowiłam wypróbować dwa nowe przepisy i oba wyszły Zobacz więcej
Pate czyli po prostu pasztecik, mus z wątróbek zamknięty pod warstwą masła, z wetkniętymi weń drobnymi, intensywnie zielonymi listkami tymianku i czerwonymi kuleczkami pieprzu stanowi uroczą Zobacz więcej
Artykuł Pâté z kurzych wątróbek pochodzi z serwisu Słone Słodkim Przeplatane. Pod tajemniczą nazwą pâté kryje się bardzo delikatny i idealny do smarowania pasztet. Możesz go przygotować z kurzych, Zobacz więcej
Pâté czyli pasztet. Dziś szybka wersja pasztetu z wątroby wieprzowej. Polecam również indyczą i wątróbki z kurczaka z dobrego źródła. Zamiast selera można dodać np. marchew lub pietruszkę. Palce Zobacz więcej
Pâté to bardzo słynne francuskie smarowidło o smarownej konsystencji przygotowywane z wątróbek. Różni się od naszego pasztetu tym iż w jego skład nie wchodzi gotowane mięso. Najszybszym sposobem na Zobacz więcej