patee

ZOBACZ TAKŻE:

Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Pizza z patelni

Pizza z patelni 46

Pizze jedza juz na calym swiecie i z tego jest znana Italia,powstaly tysiece jej odmian i tylez nazw oraz przepisow. Kazdy ,kto robi pizze w domu,ma na nia swoj sposob,wiec niby tak samo ,ale Zobacz więcej
sempikowa
sempikowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gar pełen miłości
JABŁECZNIK PÂTE SABLÈE

JABŁECZNIK PÂTE SABLÈE 40

Na przepis natknęłam się na stronie quchenne-inspiracje i od razu skradł moje serce. Tzn od razu po tym jak został po raz pierwszy wykorzystany. I powtarzam za Małgosią z tegoż bloga- jeżeli raz Zobacz więcej
marcinh
marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grahamka, weka i kajzerka
Pâte fermentée

Pâte fermentée 83

Składniki na 160 g Pâte fermentée: 100 g mąki pszennej 64 g wody letniej 1 g drożdży świeżych (lub 0,3 g drożdży instant) 1 g soli Wymieszaj dokładnie składniki i zagnieć do uzyskania kształtu kuli o Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchniazone
pate

pate 136

Pyszne smarowidło, które robi się niemalże w mgnieniu oka, polecam :) potrzebne: 500 g wątróbek drobiowych 150 g masła 50 ml brandy (lub koniaku) 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, tymianek, Zobacz więcej
marcinh
marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grahamka, weka i kajzerka
Pâte fermentée razowe

Pâte fermentée razowe 68

Pâte fermentée razowe, nie z mąki białej, podnosi walory smakowe pieczywa. Może być to pozostawiony kawałek ciasta chlebowego z poprzedniego wypieku, lub też specjalnie przyrządzony zaczyn na nowy Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Amur z patelni

Amur z patelni 4664

1 ryba Amur ok 1600 g (przed patroszeniem) sól pieprz pieprz pomarańczowy suszona trawa cytrynowa sok z cytryny oliwa mąka bułka tarta 2 jajka olej do smażenia Rybę oczyścić, usunąć łuskę, Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Pate' d'oca

Pate' d'oca 64

Pasztet z gęsi Ecco la ricetta per il pate' d'oca,QUIla ricetta per il brodo d'oca. Ingredienti: la carne disossata di 1/2 oca 250 g di fegato d'oca e fegato di vitella 250 g di lardo 100 g di pane Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Pizza z patelni

Pizza z patelni 4831

Pizza z patelni to świetna alternatywa dla osób nie posiadających piekarnika, szczególnie studentów. Niestety lata studiowania już za mną, ale wiele koleżanek i kolegów mieszkających w akademikach nie Zobacz więcej
Szczypta SmaQ
Szczypta SmaQ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szczypta SmaQ
Pomarańczowy krem batatee

Pomarańczowy krem batatee 61

Krem batatee to moja wariacja nt. kremu brulee. Przygotowuję go z wyjątkowych i zdrowych batatów, które tworzą intensywnie pomarańczowe zestawienie z pomarańczą. Dla kontrastu sos wiśniowy z dużymi Zobacz więcej
J'ai trouvé cette recette sur le site de Curieux Bégin après avoir écouté une de ses émissions.Cette soupe a été présentée par son invitée Racha Bassoul qui a participé à l'émission portant sur le Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Rydze z patelni

Rydze z patelni 4619

I tu zdradzę Wam sekret… Wydawać by się mogło, że skoro mieszkam w Beskidzie Niskim – Rydzowym Królestwie, muszę często zajadać się rydzami. Otóż… nie do końca Rydze jadam dosłownie kilka razy w roku, Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W mojej kuchni
Szczupak z patelni wg Aleex

Szczupak z patelni wg Aleex 1758

Kilka dni temu Młody złowił swoją pierwszą dużą rybę. Udało mu się wyciągnąć na spinning szczupaka – 58 cm ważącego 1,4 kg! Jego szczęście było bezgraniczne. Od późnej wiosny jeździł nad staw sam lub Zobacz więcej
Cóż tu dużo mówić czy się rozpisywać. Jeden z najlepszych. Nie może być inaczej, przepis samego J. Hamelmana. Jeżeli jesteśmy na diecie BoP, musimy pominąć miód a w zamian dodać odrobinę cukru (np. Zobacz więcej
Chleb Hamelmana z mąki pszennej chlebowej i razowej w proporcji 50/50, przygotowany naPâte Fermentée, czyli zaczynie z mąki, wody, drożdży i soli. Prosty, szybki, o przyjemnej strukturze miękiszu, a Zobacz więcej
Chleb Hamelmana z mąki pszennej chlebowej i razowej w proporcji 50/50, przygotowany naPâte Fermentée, czyli zaczynie z mąki, wody, drożdży i soli. Prosty, szybki, o przyjemnej strukturze miękiszu, a Zobacz więcej
16 października to Światowy Dzień Chleba, ustanowiony przez Międzynarodowy Związek Piekarzy i Cukierników. Z tej okazji, od wielu już lat, Zorra zaprasza piekących i gotujących blogerów do wspólnego Zobacz więcej
Dawno na blogu nie było przepisu na porządne bagietki. Moja ulubiona receptura to wciąż ta pochodząca z książki „Chleb” J. Hamelmana, czyli bagietki na zaczynie poolish. Postanowiłam wykorzystać jego Zobacz więcej
Cóż tu dużo mówić czy się rozpisywać. Jeden z najlepszych. Nie może być inaczej, przepis samego J. Hamelmana. Jeżeli jesteśmy na diecie BoP, musimy pominąć miód a w zamian dodać odrobinę cukru (np. Zobacz więcej
primavera77
primavera77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto z patelni

Ciasto z patelni 3055

Pyszne i pulchne ciasto z patelni, coś w rodzaju biszkopta, idealne śniadanie do kawy z mlekiem! Będziecie zachwyceni,jak szybko się robi i jak wspaniale smakuje. Bez odpalania piekarnika. Z patelni Zobacz więcej
Aga Trzaska
Aga Trzaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Trzaski w kuchni
Z patelni

Z patelni 968

Czasem nie ma czasu. Powiedziałabym nawet, że dosyć często tego czasu brak. A jeść trzeba. Szymek jest miłośnikiem pizzy, ale tak naprawdę to kto nie jest. Ostatnio stwierdziłam, że spróbuję zrobić Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: