patisierre

Dzień dobry :) Kochani dzisiaj do popołudniowej kawki serwuję pyszny deser. Banany są u mnie uwielbiane więc dlatego dzisiaj królują we wpisie :) Banany z kremem patisierre Składniki 100 gram Zobacz więcej
Krem patisierre jest doskonały do wielu słodkości! Idealny w połączeniu z masłem - wtedy konsystencja kremu jest bardziej maślana idealna do karpatki czy kremówek.. w połączeniu ze śmietaną jest Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Pawlova z kremem patisier

Pawlova z kremem patisier 60

Pavlova która szybko znika. Jest to idealny pomysł na wykorzystanie białek. Często dużo mi ich zostaje, mrożę je i potem są jak znalazł. W sezonie truskawek polecam. beza : 1/2 szklanki białek 180 g Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Jak zrobić crème pâtissière

Jak zrobić crème pâtissière 77

Crème pâtissière to francuskirem cukierniczy. Swoją konsystencją i smakiem przypomina klasyczny budyń. Jednak tylko przypomina, bowiem dobrze zrobiony i podrasowanycrème pâtissière jest aksamitny i Zobacz więcej
Obok tej tarty nie można przejść obojętnie. Duża ilość leśnych owoców (malin, borówek, porzeczek) oraz krem patissiere o lekko migdałowym smaku. Kwintesencja lata! Składniki: (na formę o średnicy 23 Zobacz więcej
Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, Zobacz więcej
asiks
asiks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Asi
Tarta z crème pâtissière i malinami

Tarta z crème pâtissière i malinami 35

Lato! Wreszcie można cieszyć się pysznymi owocami i warzywami. Dla każdego, kto tak jak ja, kocha jeść, to najcudowniejszy okres. Sobotnie wyjście na targ zaowocowało zrobieniem tarty. Kruchy spód, Zobacz więcej
Doskonałe połączenie kruchego maślanego ciasta z waniliowym kremem budyniowym oraz rabarbarem gotowanym w słodkim syropie. Wspaniała tarta z kremem patissiere i rabarbarem inspirowana tym przepisem Zobacz więcej
10september
10september Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Truskawkowa Fiesta
Zupa krem z patisona

Zupa krem z patisona 456

Patison jest odmianą dyni zwyczajnej. Zawiera m.in. beta-karoten oraz witaminę A. Idealnie smakuje z innymi warzywami. Miękki miąższ sprawia, że jest bardzo delikatny. Na zbliżającą się jesień Zobacz więcej
Witam serdecznie ! Dziś na kolację zrobiłem sobie pyszne patisony z pomidorami i kiełbaską. Smakowały mi wybornie. Patisony, kiełbasę i jedną średnią cebulę pokroiłem w kostkę , dusiłem pod Zobacz więcej
Czas przygotowania: 20minut Czas gotowania : 20minut Ilość porcji: 20 porcji Drukuj Babeczki z kremem pâtissière i borówkami - przepis By Piotr 30 września 2016 Babeczki z kremem pâtissière i Zobacz więcej
Delikatne i efektowne małe tartaletki z waniliowym kremem. Pysznie komponują się z owocami. Ja, z uwago na porę roku, użyłam mrożonych. Możecie dodać dowolne dodatki. Idealne na niedzielny Zobacz więcej
Dziś 17 marca, jak świat długi i szeroki obchodzony jako dzień Świętego Patryka. Nie mogłam więc zaprezentować dziś niczego, co nie byłoby zielone, prawda?! Koncepcja tego deseru jest bardzo prosta. Z Zobacz więcej
Dzisiaj prosty przepis na jedną z moich ulubionych sałatek i pomysł na szybki lancz do pracy. Sałatka: - ugotowany makaron, np. kokardki; może być tradycyjny pszenny, pełnoziarnisty, bezglutenowy, a Zobacz więcej
Koktajl z pestką z awokado, naturalny superfoods - dostajesz je w gratisie wraz z zakupem awokado Czytaj więcej » Zobacz więcej
W moim ogródku pojawiają się jeszcze ostatnie maliny ale niestety to już koniec sezonu. Nie są już tak słodkie jak latem ale w tym wypadku to nie przeszkadza, bo dobrze łączą się ze słodką bezą. Zobacz więcej
Chyba nie znam osoby, której nie smakowałby krem pattisiere, a jak połączyć go z ciastem ptysiowym i pysznymi truskawkami, to już prawdziwa rozkosz. Jedyna jego wada :) jest taka, że najlepiej smakuje Zobacz więcej
To już ostatni dzwonek na zrobienie pysznego ciasta ze śliwkami. Nie idźcie dziś na łatwiznę i sięgnijcie po bardziej wymagający przepis. Wymagający, nie zawsze oznacza trudny, ale zawsze oznacza - Zobacz więcej
edit
edit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kucharzenieedi
Krem patissiere

Krem patissiere 1246

Krem patissiere to krem nadający się do większości wypieków. Można nim przełożyć biszkopt, użyć do tarty z owocami. Jest nie za słodki i ma lekką konsystencję. Jeśli dodamy do niego ziarenka wanilii Zobacz więcej