patisierre

Dzień dobry :) Kochani dzisiaj do popołudniowej kawki serwuję pyszny deser. Banany są u mnie uwielbiane więc dlatego dzisiaj królują we wpisie :) Banany z kremem patisierre Składniki 100 gram Zobacz więcej
Krem patisierre jest doskonały do wielu słodkości! Idealny w połączeniu z masłem - wtedy konsystencja kremu jest bardziej maślana idealna do karpatki czy kremówek.. w połączeniu ze śmietaną jest Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Pawlova z kremem patisier

Pawlova z kremem patisier 66

Pavlova która szybko znika. Jest to idealny pomysł na wykorzystanie białek. Często dużo mi ich zostaje, mrożę je i potem są jak znalazł. W sezonie truskawek polecam. beza : 1/2 szklanki białek 180 g Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Jak zrobić crème pâtissière

Jak zrobić crème pâtissière 93

Crème pâtissière to francuskirem cukierniczy. Swoją konsystencją i smakiem przypomina klasyczny budyń. Jednak tylko przypomina, bowiem dobrze zrobiony i podrasowanycrème pâtissière jest aksamitny i Zobacz więcej
Obok tej tarty nie można przejść obojętnie. Duża ilość leśnych owoców (malin, borówek, porzeczek) oraz krem patissiere o lekko migdałowym smaku. Kwintesencja lata! Składniki: (na formę o średnicy 23 Zobacz więcej
10september
10september Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Truskawkowa Fiesta
Zupa krem z patisona

Zupa krem z patisona 1066

Patison jest odmianą dyni zwyczajnej. Zawiera m.in. beta-karoten oraz witaminę A. Idealnie smakuje z innymi warzywami. Miękki miąższ sprawia, że jest bardzo delikatny. Na zbliżającą się jesień Zobacz więcej
Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, Zobacz więcej
asiks
asiks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Asi
Tarta z crème pâtissière i malinami

Tarta z crème pâtissière i malinami 42

Lato! Wreszcie można cieszyć się pysznymi owocami i warzywami. Dla każdego, kto tak jak ja, kocha jeść, to najcudowniejszy okres. Sobotnie wyjście na targ zaowocowało zrobieniem tarty. Kruchy spód, Zobacz więcej
Doskonałe połączenie kruchego maślanego ciasta z waniliowym kremem budyniowym oraz rabarbarem gotowanym w słodkim syropie. Wspaniała tarta z kremem patissiere i rabarbarem inspirowana tym przepisem Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Patison w panierce

Patison w panierce 50

Składniki 1 średni patison 2 duże jajka bułka tarta sól olej do smażenia Przygotowanie : Umyty patison osuszyć i obrać ze skórki Pokroić na dość cienkie plasterki, wydrążyć środek z pestkami Zobacz więcej
Witam serdecznie ! Dziś na kolację zrobiłem sobie pyszne patisony z pomidorami i kiełbaską. Smakowały mi wybornie. Patisony, kiełbasę i jedną średnią cebulę pokroiłem w kostkę , dusiłem pod Zobacz więcej
Czas przygotowania: 20minut Czas gotowania : 20minut Ilość porcji: 20 porcji Drukuj Babeczki z kremem pâtissière i borówkami - przepis By Piotr 30 września 2016 Babeczki z kremem pâtissière i Zobacz więcej
Delikatne i efektowne małe tartaletki z waniliowym kremem. Pysznie komponują się z owocami. Ja, z uwago na porę roku, użyłam mrożonych. Możecie dodać dowolne dodatki. Idealne na niedzielny Zobacz więcej
Dzisiaj prosty przepis na jedną z moich ulubionych sałatek i pomysł na szybki lancz do pracy. Sałatka: - ugotowany makaron, np. kokardki; może być tradycyjny pszenny, pełnoziarnisty, bezglutenowy, a Zobacz więcej
Dziś 17 marca, jak świat długi i szeroki obchodzony jako dzień Świętego Patryka. Nie mogłam więc zaprezentować dziś niczego, co nie byłoby zielone, prawda?! Koncepcja tego deseru jest bardzo prosta. Z Zobacz więcej
Chyba nie znam osoby, której nie smakowałby krem pattisiere, a jak połączyć go z ciastem ptysiowym i pysznymi truskawkami, to już prawdziwa rozkosz. Jedyna jego wada :) jest taka, że najlepiej smakuje Zobacz więcej
edit
edit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kucharzenieedi
Krem patissiere

Krem patissiere 1251

Krem patissiere to krem nadający się do większości wypieków. Można nim przełożyć biszkopt, użyć do tarty z owocami. Jest nie za słodki i ma lekką konsystencję. Jeśli dodamy do niego ziarenka wanilii Zobacz więcej
Frajdę sprawia mi obdarowywanie najbliższych słodkimi upominkami. Siostra dostała na urodziny piernikową, lukrowaną 40tkę, szwagier - Amator Pierników - piernikową kartkę plus 40 pierniczków. A Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Creme patissiere

Creme patissiere 552

Creme patissiere to francuska klasyka i podstawa wielu deserów. Sam w sobie może stanowić pyszny poczęstunek przypominający budyń. Domowy krem jest jednak o niebo lepszy od budyniów z torebki jakie Zobacz więcej
AroundTheOven
AroundTheOven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Around The Oven
Crème Pâtissière

Crème Pâtissière 24

Very tasty, sweet, thick custard, used in baking :) I'm sure you'll love it. Recipe from... all over the internet :) basically from the BBC Food (for example Zobacz więcej