patisierre

Krem patisierre jest doskonały do wielu słodkości! Idealny w połączeniu z masłem - wtedy konsystencja kremu jest bardziej maślana idealna do karpatki czy kremówek.. w połączeniu ze śmietaną jest Zobacz więcej
, żeby to zmienić. Zwłaszcza, że zakupiłam na bazarku ładne, dojrzałe nektarynki. Ciasto jest naprawdę smaczne. Krem wyjątkowo puszysty, różni się konsystencją od budyniu czy kremu patisierre, dzięki Zobacz więcej
i temperatury pieczenia, ale taki chyba urok tej księgi ;-) ). Za drugim razem nieco zmodyfikowałam ten przepis, ale sama nie wiem, czy to było właśnie to, czego szukałam. Tamten krem cukierniczy to Zobacz więcej
nie w 100%, ale jestem zadowolona z zakupu. Trochę jest tak, że im częściej oglądam tę książkę, tym więcej rzeczy chcę z niej wypróbować. Zaczęłam już w piątek, niestety bez szału. Na pierwszy ogień Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Tarta z truskawkami

Tarta z truskawkami 159

2
Miała być tarta z karmelizowanym rabarbarem, ale wyszła z truskawkami. Czemu? Bo zawiodła mnie Rachel. Rachel Khoo i jej przepis na creme patisierre, który miał być w tarcie. Czemu? Bo była w nim mąka Zobacz więcej
Eklerki to ciastka które zawsze będę kojarzyć z Tatą:) Kupował je zawsze dla Pracowników naszej firmy w cukierni Zdebika. Po upieczeniu bezy zostało mi dużo żółtek więc wykorzystałam je do kremu Zobacz więcej
Niesamowicieorzeźwiająceciasto,zdelikatnym kremem bawarskim. Krem jest miłą odmianą dla kremu patisierre, który uwielbiam. Przepis na ten krem znalazłam na blogu Pistachio, który jest dla mnie wielką Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Karpatka

Karpatka 121

0
tych którzy jeszcze go nie robili i dla fanów. Pierwszy raz próbowałam troszkę innego kremu, w stylu patisierre i niezwykle mi w tym połączeniu spodobał się, ale mam nadzieję, że i niedługo będę Zobacz więcej
Obłędny, obłędnie słodki tort. Uzależniający. Mogłabym jeść kawałek za kawałkiem i nie znudziłby mi się. Już planuję inne jego wersje, z creme patisierre i kajmakiem. Muszę przyznać, że pracochłonny Zobacz więcej
W tym roku jeżyny pięknie obrodziły. Wydaje mi się, że nie są mocno popularne w naszej kuchni, ale ja będę miała dla Was 2 przepisy z ich wykorzystaniem. Pierwszy to przepiękne i przepyszne drożdżówki Zobacz więcej
i dołączyć do prezentu komuś bliskiemu :-) Kremu również trochę zostanie więc w sumie jeśli chcecie wystarczy zrobić przepis na biszkopt podwajając składniki i można spokojnie zrobić tort o średnicy Zobacz więcej
(oczywiście pomagał mi Dawid, kolega z ciepłej kuchni )Przez ostatni miesiąc pracowałam sama a mój dział zwany Patisierre jest dość ciężkim działem, tym bardziej, że nie jesteśmy tylko restauracją, w Zobacz więcej