patisierre

Dzień dobry :) Kochani dzisiaj do popołudniowej kawki serwuję pyszny deser. Banany są u mnie uwielbiane więc dlatego dzisiaj królują we wpisie :) Banany z kremem patisierre Składniki 100 gram Zobacz więcej
Krem patisierre jest doskonały do wielu słodkości! Idealny w połączeniu z masłem - wtedy konsystencja kremu jest bardziej maślana idealna do karpatki czy kremówek.. w połączeniu ze śmietaną jest Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Pawlova z kremem patisier

Pawlova z kremem patisier 60

Pavlova która szybko znika. Jest to idealny pomysł na wykorzystanie białek. Często dużo mi ich zostaje, mrożę je i potem są jak znalazł. W sezonie truskawek polecam. beza : 1/2 szklanki białek 180 g Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Jak zrobić crème pâtissière

Jak zrobić crème pâtissière 60

Crème pâtissière to francuskirem cukierniczy. Swoją konsystencją i smakiem przypomina klasyczny budyń. Jednak tylko przypomina, bowiem dobrze zrobiony i podrasowanycrème pâtissière jest aksamitny i Zobacz więcej
Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, Zobacz więcej
Delikatne i efektowne małe tartaletki z waniliowym kremem. Pysznie komponują się z owocami. Ja, z uwago na porę roku, użyłam mrożonych. Możecie dodać dowolne dodatki. Idealne na niedzielny Zobacz więcej
Dziś 17 marca, jak świat długi i szeroki obchodzony jako dzień Świętego Patryka. Nie mogłam więc zaprezentować dziś niczego, co nie byłoby zielone, prawda?! Koncepcja tego deseru jest bardzo prosta. Z Zobacz więcej
Koktajl z pestką z awokado, naturalny superfoods - dostajesz je w gratisie wraz z zakupem awokado Czytaj więcej » Zobacz więcej
CREME PATISSIERE WANILIOWY KREM BUDYNIOWY – obłędny, rozpływający się w ustach najlepszy, domowy krem budyniowy Idealnie pasuje do nadziania pączków, ptysiów, profiterolek, przełożenia naleśników i Zobacz więcej
W moim ogródku pojawiają się jeszcze ostatnie maliny ale niestety to już koniec sezonu. Nie są już tak słodkie jak latem ale w tym wypadku to nie przeszkadza, bo dobrze łączą się ze słodką bezą. Zobacz więcej
To już ostatni dzwonek na zrobienie pysznego ciasta ze śliwkami. Nie idźcie dziś na łatwiznę i sięgnijcie po bardziej wymagający przepis. Wymagający, nie zawsze oznacza trudny, ale zawsze oznacza - Zobacz więcej
Dzisiaj prosty przepis na jedną z moich ulubionych sałatek i pomysł na szybki lancz do pracy. Sałatka: - ugotowany makaron, np. kokardki; może być tradycyjny pszenny, pełnoziarnisty, bezglutenowy, a Zobacz więcej
Typowo jesienny przysmak ze śliwkami w roli głównej… Kruche ciasto, domowy budyń, śliwki oraz kruszonka z dodatkiem płatków migdałowych i kokosu … Jesień wcale nie jest taka straszna ! Składniki na Zobacz więcej
mayakowalczyk
mayakowalczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Biznes od kuchni
Patisony

Patisony 1

oqchnia.pl
oqchnia.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
oQchnia!
Patison

Patison 122

Patison Smaczne i lekkostrawne warzywo. Najbardziej lubię małe patisony w occie, choć smażone w panierce „ala” kotlet schabowy tez pycha. Oprócz smaku można je jeść i jeść ponieważ są niskokaloryczne Zobacz więcej
Chyba nie znam osoby, której nie smakowałby krem pattisiere, a jak połączyć go z ciastem ptysiowym i pysznymi truskawkami, to już prawdziwa rozkosz. Jedyna jego wada :) jest taka, że najlepiej smakuje Zobacz więcej
Absolutnie obłędne połączenie idealnie kruchego ciasta, słodkiego kremu pâtissière i świeżych borówek w postaci małych babeczek. Gwarantuję, że nikt nie oprze się pokusie spróbowania chociażby jednej. Zobacz więcej
Przez wszystkich lubiane małe tartaletki z kremem waniliowym i świeżymi owocami, w tym przypadku trochę inaczej ułożonymi malinami wypełnionymi konfiturą. Pyszne w smaku i elegancko się prezentują ;) Zobacz więcej
daylicooking
daylicooking Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
daylicooking
Patisony w zalewie curry

Patisony w zalewie curry 80

Zakończyłam już robienie przetworów na zimę. W tym roku wyszło ich sporo, chyba nigdy nie miałam ich aż tyle i tak różnorodnych. Dzisiaj zatem, jako ostatnia w tym sezonie, kolejna propozycja na Zobacz więcej