patison a;la dorsz

Kuchnia włoska to zdecydowanie mój typ jeśli chodzi o gotowanie. Nie oznacza to jednak, że klasycznych przepisów nie można modyfikować. Tradycyjna parmigiana była dla mnie za mało sycąca i w ten Zobacz więcej
Naleśniki a la snikers - NALEŚNIKI/PLACUSZKI - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Naleśniki a la snikers (13.06.2017)Kolorowa sałatka z Zobacz więcej
Ziemniaki a la hasselback Składniki: 8 ziemniaków 1 cebula ok. 100-150 g zimnego masła 4-5 plasterków sera żółtego sól pęczek szczypiorku Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Ziemniaki obieramy ze Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Pulpo a la gallega

Pulpo a la gallega 4

Pulpo - ikona galisyjskiej kuchni. Najbardziej popularna wersja to puplo a la gallega lub inaczej polbo a feira z papryką i oliwą. W hiszpańskim miasteczku O Carballino w drugą niedzielę sierpnia Zobacz więcej
Tomates à la provençale - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Salées Zobacz więcej
Jestem bardzo zaskoczona smakiem tych cukierków.To niesamowite ,że z tak prostego warzywa jak ziemniak ,można wyczarować coś tak pysznego i niebiańskiego jak marcepan.Moja znajoma była pewna że to Zobacz więcej
Zdarza się raz na jakiś czas, że zasiadam do kompa i gdy próbuję skleić jakiś wstęp do przepisu, w mojej głowie panuje chaos. Czuję pod skórą szalejące pomysły, ale ich niesprecyzowane ruchy nie mogą Zobacz więcej
Dzisiaj nuta orientu w tradycyjnej odsłonie, czyli polskie paszteciki w papierze ryżowym. Eksperymentów w mojej kuchni nie ma końca. Każdy dzień przynosi nowe inspiracje, a głowa pełna pomysłów. Zobacz więcej
Kuleczki a la Bounty - DESERY - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Kuleczki a la Bounty (08.03.2017)Pikantna sałatka z zielonego ogórka Zobacz więcej
patrycja.jamroz97
patrycja.jamroz97 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Roślinny Gaj
Wegański a`la strogonow

Wegański a`la strogonow 20

Jest zimno, a zapotrzebowanie na ciepłe posiłki wzrasta. A to, że robi się szybko ciemno, szybciej chcę nam się spać, chcemy również szybko wykonać posiłek, który syci i da energię :) Więc zapraszam Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
langosze à la szczodraki

langosze à la szczodraki 63

Z dniem Trzech Króli wiąże się z Polsce i w innych krajach wiele obyczajów i tradycyjnych potraw. We Francji piecze się z ciasta francuskiego i nadziewa masą migdałową mini galettes des Rois. W Zobacz więcej
Witajcie! Pogoda zdumiewa! Pierwszy raz od ok. pięciu lat widzę tyle śniegu za oknem, a on cały czas mocno sypie i z tego co mi się wydaje- nie zamierza przestać. Kilka/kilkanaście lat temu taka Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Śledzie a la matbucha

Śledzie a la matbucha 29

Śledzie a la matbucha to śledzie z pieczoną papryką i kuminem O, to są śledzie w stylu arabskim mocno. Wiem, że tam się generalnie nie jada ryb, ale to takie fusion. Polecam, tyle powiem. Składniki na Zobacz więcej
Kartoflo! Usty Twemi Boże znaczysz chęci, Twa cudność mnie przeraża, twa dobroć mnie nęci. Adam Mickiewicz " Kartofla" Ogłaszam tydzień z ziemniakiem! Uwielbiam to Zobacz więcej
Moni
Moni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Eskapady
Dorsz a la Riojana

Dorsz a la Riojana 214

Danie to pochodzi z La Rioja - małego regionu na północy Hiszpanii, znanego ze swoich znakomitych win. Wg oryginalnych receptur w tej potrawie powinien znaleźć się suszony solony dorsz ( podobnie Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
Wołowina "À la Rydberg"

Wołowina "À la Rydberg" 40

Danie to wymyślono w Hotelu Rydberg - pierwszym nowoczesnym hotelu w Sztokholmie, otwartym w 1857 roku - i jemu tez potrawa ta zawdzięcza swoją nazwę . W daniu tym niezwykle ważne jest , aby osobno Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Kotlet a la Pożarski

Kotlet a la Pożarski 91

Kotlet pożarski, zwany też kotletem Pożarskiego to panierowany kotlet z mięsa kurzego. Potrawa pochodzi z kuchni rosyjskiej i datuje się na XIX wiek. Według podania przyrządził go karczmarz Pożarski, Zobacz więcej
Sama nie wiem jak nazwać to ciacho ;), ale nazwa nie jest najważniejsza... Najważniejszy jest smak :)! A to tu niewątpliwie jest:). Ale ostrzegam - ten deser jest bardzo słodki! ;) Składniki: Spód: * Zobacz więcej
Bibi
Bibi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bibimini
Polędwica z dorsza à la paluszki rybne

Polędwica z dorsza à la paluszki rybne 319

Paluszki rybne a właściwie pieczona polędwica z dorsza panierowana w kaszy jaglanej i pestkach dyni. Szybko, smacznie i zdrowo. Zamiast dorsza można użyć innej ryby. Podałam z pieczonymi ziemniakami i Zobacz więcej
emiole
emiole Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
A tymczasem w kuchni
178. Dorsz a la Veracruz

178. Dorsz a la Veracruz 86

Kolejny post obiadowy na ostro. Przepis wynaleziony w MH. powoli przyzwyczajam się do ostrego smaku. Miałam dość długą przerwę od pikantnych dań. Oczywiście towarzyszy mi przy tym szklanka wody. Zobacz więcej