patison faszerowany mięsem

{{headerMessage}}
Obiad inaczej ;-) SKŁADNIKI 5-6 średnich patisonów 250g mięsa mielonego 100g ugotowanego ryżu 5-6 pieczarek cebula 1 jajko 100g sera żółtego zioła prowansalskie pieprz sól olej WYKONANIE Z patisona Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Patisony faszerowane mięsem.

Patisony faszerowane mięsem. 544

0
{{headerMessage}}
To nie UFO na talerzu, to proste danie a zarazem sposób na wykorzystanie kilku kawałków pieczeni pozostałych z obiadu. Można również użyć surowego mięsa mielonego. Wtedy należy przesmażyć je wcześniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Patisony faszerowane mięsem Patison był dla mnie zawsze warzywem tajemniczym i wyglądającym jak huba rosnąca na drzewach. Potęgował to fakt, że w klasie od plastyki leżało kilka takich patisonów i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słoneczne patisony faszerowane mięsem wołowym i aromatycznym sosem pomidorowo-paprykowym. Takie dania moglibyśmy jeść codziennie. Jeśli nie macie dostępu do patisonów, równie dobrze sprawdzi się tu Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Patison faszerowany mięsem mielonym

Patison faszerowany mięsem mielonym 318

0
{{headerMessage}}
Patison faszerowany mięsem mielonym - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Obiady Przetwory Przystawki Sałatki Na słodko Alkohole Napoje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Efektowne i bardzo smaczne patisony nadziewane farszem z kuskusu, mięsa i aromatycznej pory. Zapieczone pod warstwą intensywnie pomidorowego sosu! Idealne na obiad lub kolacje. Danie można przygotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj moja propozycja na potrawę z patisonów, które w Polsce są jeszcze mało popularne.Patisonyto odmiana dyni zwyczajnej, pochodząca z Ameryki Północnej. Początkowo patisony traktowano jako rośliny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kupne patisony zwykle mają strasznie twardą skórę, nie można ich pokroić bez użycia tasaka i ma się ochotę wysłać je tam, gdzie ich miejsce, czyli w kosmos. Patisony zebrane z ogródka zaraz, gdy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię faszerowane warzywa, wiec faszeruję co tylko się da :))). Dziś zapraszam na patisony faszerowane tradycyjnym farszem gołąbkowym czyli mięsem i ryżem. Niestety moje patisony tak szybko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna odmiana patisona z moim ulubionym serem. Składniki 2 patisony 100 g mięsa mielonego (karkówka) czerwona cebula ząbek czosnku papryczka chilli 4 łyżki oliwy z oliwek 100 g sera koziego 300 ml Zobacz więcej
{{headerMessage}}
uwielbiam przetwarzać warzywa i owoce z ogrodu tym razem padło na wyhodowane przeze mnie patisony-mniejsze robię do słoiczków w zalewie octowej a duże nadziewam i piekę-mniam... farsz trochę nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Patisony faszerowane Dzisiaj prezentuję przepis na patisony faszerowane. Mam nadzieję, że przypadnie on Wam do gustu. Przepis na patisony faszerowane: (na 4 sztuki) - 0,2 kg mięsa z indyka - 0,2 kg Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Faszerujemy 2014!

Faszerujemy 2014! 318

0
{{headerMessage}}
Na straganach i w ogródkach rozrastają się już błyszczące cukinie, kosmiczne patisony, ogóraski, kabaczki, dojrzewają papryki... Lato to najlepszy czas, by faszerować warzywa, a może nawet owoce. Zobacz więcej
mimiwiki
mimiwiki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Kuchenne Rewelacje
Faszerowane warzywa

Faszerowane warzywa 160

2
{{headerMessage}}
Najprostszy chyba przepis na faszerowane warzywa - można wykorzystać cukinię i paprykę , ale też np. patisona Zarówno faszerowana cukinia, jak i faszerowana papryka jest pyszna i zdrowa :) SKŁADNIKI 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyznam się że po raz pierwszy robiłam patisony faszerowane, nie wiedziałam że mogą być takie smaczne Patisony faszerowane SKŁADNIKI: patison - 6 szt papryka czerwona - 1 szt papryka żółta - 1 szt Zobacz więcej
kzat
kzat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia z pomysłem Karoliny
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 190

0
{{headerMessage}}
Składniki: 6 niewielkich patisonów 125 g mięsa mielonego np. karkówki 70 g wędzonego boczku 1 pomidor 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 70 ml oleju Sól Pieprz 1 torebka ugotowanego ryżu 1 jajko 50 Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tomek gotuje
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 921

1
{{headerMessage}}
Coś czuję, że teraz na moim blogu będą się pojawiać tylko i wyłącznie dania z piekarnika. W końcu mam 5 lat braków do nadrobienia ;) Dziś na tapecie faszerowany patison. Kiedyś kupiłem patisona, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Patisony – pierwsze podejście Jeszcze nigdy nie jadłam patisonów – jak zobaczyłam je na targu w sobotę – postanowiłam nabyć dwa przepiękne okazy z zamysłem przyrządzenia ich z jakimś farszem. Zobacz więcej
Pluskotka
Pluskotka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka od kuchni
Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe 573

0
{{headerMessage}}
Patisony faszerowane mięsem » Ciasto marchewkowe Ciasto marchewkowe to taka letnia wersja piernika. Tak bowiem smakuje po dodaniu do niego przyprawy piernikowej, no ale nie ma się czemu dziwić, jeśli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Patisony faszerowane mięsem Ciasto cytrynowe z nutką mięty W ostatni weekend narwałam u dziadków sporo mięty. Do dziś jest jeszcze świeża i muszę wymyślać dla niej sposoby zastosowania, bo urwałam Zobacz więcej