patison grillowany

O patisonach już wiemy wystarczająco (wczorajszy artykuł o ciekawostkach dotyczących patisonów znajdziesz tutaj), więc pora z teorii przejść do praktyki. Co powiecie na ekspresowy, pyszny i grillowany Zobacz więcej
Grillowany patison z kolegami czyli bakłażanem i cukinią -wszystko w oleju czosnkowym składniki 1 szt bakłażan, 1 szt patison, 1 szt cukinia, olej, Sól morska- MŁYNEK, 3 ząbki czosnek, 1 łyżka Zobacz więcej
Pizze z grillowanych patisonów.. Wróciłam!! Wczasy minęły a ja wracam z nową siłą, pełna weny i werwy kulinarno-blogowej ;) Mam mnóstwo pomysłów i dużo zapału.. Sama nie wiem od czego zacząć. Na Zobacz więcej
Nagroda za grillowane pizze z patisonów ! Kochani, pragnę w tym miejscu podziękować wszystkim, którzy oddali głos na moje grillowane pizze z patisonów w konkursie "Grilluj z Kobietapisze.pl i Kamis", Zobacz więcej
produkcji bajgle są miękkie i puszyste, najlepsze jeszcze parujące w środku. Tym razem serwuję je w wersji razowej, z przepysznym musem z pieczonej papryki i grillowanym patisonem. Bardzo jesienne Zobacz więcej
Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni składniki 1 szt bakłażan, 1/2 szt cukinia, 1/2 szt patison, 15 dag kiełbasa wiejska, 1 opakowanie mix sałat, ocet balsamiczny, Sól morska Zobacz więcej
bentomonia
bentomonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocham bento
Pikle bento

Pikle bento 202

0
bento lunch w polskiej wersji Pikle bento Jutro resztki dzisiejszego obiadu... ziemniaczki i grillowana pierś z indyka, marynowana w czosnku. Na deser pomarańczowe kąski z suszonymi żurawinami i mango Zobacz więcej
Grillowane buraczki z cukinią tofu i orzechami .Polecam na jesienne danie dla urody . składniki 1/2 szt cukinia, 1/2 szt patison, 2 szt buraki, 1/4 szt tofu, 2 łyżki orzechy włoskie, 1 łyżeczka Zobacz więcej
W naszym małym ogródku są teraz cukinie, dynie, kilka patisonów, kilka pomidorów. No może jeszcze kilka główek czosnku. Będzie też jeden hicior - ale to na razie tajemnica. Żeby te cukinie "spaść" Zobacz więcej
Lista sezonowych warzyw i owoc, których warto szukać w pobliskim warzywniaku w lipcu: warzywa bakłażan, bób, brokuł, botwinka, cebula dymka, fasola szparagowa, koper włoski, groszek cukrowy, groszek Zobacz więcej
Patison to odmiana dyni o łagodnym i mało wyrazistym smaku. Świetnie smakuje pieczony, nadziewany, smażony, grillowany i marynowany. To lekkostrawne warzywo zawiera sporo wit C, potasu, magnezu i Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Fondue serowe

Fondue serowe 2015

1
do smaku. Z tych proporcji tak na imprezę myślę, że spokojnie wystarczy na 10 osób. Ja podawałam w kociołku do fondue, ale jeśli nie macie, to żaden problem, można prosto z garnka gorące przelać do Zobacz więcej
Jak tu wykorzystać patisona? Faszerować? Eee... znowu?! A może lekki makaron? Tak! Bardzo prosty, a jednocześnie dietetyczny! Składniki: 100g makaronu ryżowego 3 małe patisony 1 łyżeczka pestek dyni 1 Zobacz więcej
tempie) wykorzystałam do ich zrobienia mikrofalówkę , a jak , można zobaczyć w tym przepisie. Proporcji nie pamiętam zbytnio, do1/4 paczki razowego makaronu świderki, ugotowanego al dente dodałam Zobacz więcej
. Ustawić na dnie garnka wyłożonego ściereczką. Wlać wodę do wysokości szyjek słoików i doprowadzić wodę do wrzenia. Pogotować dosłownie chwilę, wyłączyć palnik i od razu wykładać słoiki z wody. Zobacz więcej
Byłam ostatnio kilka dni na wakacjach u koleżanki w domku nad jeziorem w południowej Wielkopolsce. Korzystaliśmy często z grilla a także z żeliwnego kociołka podgrzewanego na ognisku. Na grillu bardzo Zobacz więcej
Młode, małe patisony w słodko kwaśnej zalewie to świetny pomysł na imprezową przekąskę lub jako dodatek do grillowanego mięsa. Jeśli jeszcze nie znacie ich smaku, lub nie mieliście jeszcze okazji Zobacz więcej
wam o pewnym romansie.. Tym razem dość swojskim :) Pieprzne spotkanie Mazura z Góralką Składniki: 200 gram Sielawa wędzona 125 gram ser bryndza 3 łyżki śmietana 18 proc 4 porcje makaron spaghetti 4 Zobacz więcej
kombinacje. Dobrze będzie tu pasować cebula, czy bakłażan. Takie szaszłyki z pewnością będą urozmaicone jeżeli użyjemy do nich brzoskwiń, ananasa, marynowanych patisonów czy miniaturowych kolbek Zobacz więcej
Jeśli jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami kabaczka, takiego nieprzesadnie wyrośniętego, z jeszcze niezdrewniałą skórką, to nie zastanawiajcie się długo - faszerujcie! Podobnie możecie postąpić z Zobacz więcej