patison i ciecierzyca

Dzisiaj na obiad smaczne i szybkie placki zrobione z sezonowych warzyw. Ponieważ w tym roku posiałam patisony i cukinie, a pogoda sprzyja ich wzrostowi będę zmuszona spożywać wspomniane warzywa w Zobacz więcej
Leczo u mnie w domu to była cukinia, kiełbaska, papryka, przecier i mnóstwo przypraw. Z czym by tu poczarować? Zamieńmy mięso i cukinię na coś innego! Na 4 porcje: 0,5 kg mięsa indyczego 0,5 kg Zobacz więcej
Muszę się przyznać, że patisony to ja jadałam do tej pory marynowane, ale ostatnio znajomi z zaprzyjaźnionego centrum ogrodniczego Kaldera obdarowali mnie kilkoma dorodnymi okazami. Szkoda, żeby się Zobacz więcej
Witajcie Kochani! Za oknem brzydka pogoda, Człowiek jest przygnębiony, nic się nikomu nie chce, ale to ciasto dodaję fajnego kopniaka i od razu czujemy się lepiej. Ciasto jest bardzo wilgotne, Zobacz więcej
Przechodząc na dietę redukcyjną obawiamy się spożywać makaron. Zrodził się w społeczeństwie bowiem mit, że jest to produkt tuczący.Nic bardziej mylnego. Okazuje się, że węglowodany złożone, jeśli Zobacz więcej
Witam serdecznie ! Dziś na kolację zrobiłem sobie pyszne patisony z pomidorami i kiełbaską. Smakowały mi wybornie. Patisony, kiełbasę i jedną średnią cebulę pokroiłem w kostkę , dusiłem pod Zobacz więcej
smaknawspak
smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak na Wspak
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 126

Faszerowane patisony. Patison do niedawna kojarzył mi się wyłącznie ze śmiesznym, przypominającym ufo warzywem, które zamyka się na zimę w słoiku. Okazało się jednak, że całkiem dobrze smakuje również Zobacz więcej
Nigra
Nigra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Nigry czyli knuję i gotuję
Smażone patisony

Smażone patisony 1205

0,5 kg małych patisonów 2 jajka bułka tarta ulubione zioła sól, pieprz olej Patisony umyłam i odcięłam górna i dolną końcówkę. Panierowałam w rozbełtanym jajku z dodatkiem ziół, soli i pierzu a Zobacz więcej
Patisony faszerowane kaszą pęczak z ziołami i jarmużem - instagram facebook google + twitter pinterest bloglovin’ Toggle Navigation Home O mnie Zostań wege Przepisy Kontakt 20/08/2017 Patisony Zobacz więcej
Lato to czas kiedy mamy pod ręką to co najlepsze do jedzenia świeże warzywa i owoce, ale w wakacje nie zawsze chce nam się stać w kuchni, ja wolę spożytkować ten czas inaczej. Celiaków nie urządza all Zobacz więcej
Dostałam pyszne produkty rybne od SEKO na fali smaku i dziś przygotowałam z nimi pyszną przekąskę Parę składników ale jaka pyszna wyszła. Akcja kulinarna "JEDYNE TAKIE WAKACJE Z SEKO”. Składniki: Zobacz więcej
akademia.ciastek
akademia.ciastek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
akademia ciastek
Marynowane patisony

Marynowane patisony 742

Marynowane patisony mogą być dodatkiem do sałatek, czy kanapek. Mogą również same w sobie stanowić ciekawą przekąskę. Do marynaty używamy młode, niewielkie patisony o średnicy kilku centymetrów. Zobacz więcej
pinkyyy
pinkyyy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kucharka w baletkach
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 420

Patison to trochę niedoceniane warzywo, zarówno przeze mnie, jak i przez resztę społeczeństwa (a przynajmniej tego, z którym ja mam do czynienia ;p), więc postanowiłam coś w końcu z niego przyrządzić. Zobacz więcej
pinkyyy
pinkyyy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kucharka w baletkach
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 345

Patison to trochę niedoceniane warzywo, zarówno przeze mnie, jak i przez resztę społeczeństwa (a przynajmniej tego, z którym ja mam do czynienia ;p), więc postanowiłam coś w końcu z niego przyrządzić. Zobacz więcej
Patisony się świetne z grilla, zróbmy więc grillowaną sałatkę. Do tego cytrynowy winegret. Zaczynam od sosu: sok z połowy cytryny łyżka oliwy pół łyżeczki miodu sól i pieprz do smaku łyżka listków Zobacz więcej
Kiedyś zawsze uważałam, że rosół to nie zupa, a bezwartościowy roztwór wody z tłuszczem. Jakiś czas temu naszła mnie taka ochota na talerz gorącego rosołu, że męczyłam się kilka dni. W końcu Zobacz więcej
Często pytacie mnie o dobre sałatki – takie, które nie przypominają jedzenia dla królika. No to proszę – przepyszna, kolorowa, prosta, sycąca i zdrowa sałatka z ciecierzycą i granatem. Nadaje się nie Zobacz więcej
Ciecierzyca to moje ulubione warzywo strączkowe. Uwielbiam ją jeść samą jako przekąskę. Zawsze jak przygotowuję danie z jej udziałem, to gotuję jej nieco więcej, gdyż nie mogę się oprzeć przed Zobacz więcej
Na wsi lato dojrzałe w kolorach purpury, rdzy i zmęczonej zieleni. Zboża posprzątane z pól, łąki pełne przejrzałych traw i misternie potkanych pajęczyn. Wiejska rzeczka wije się wartko, niosąc ze Zobacz więcej
Kotlety ziemniaczane z patisonami i kiełbaską 1 kg ziemniaków, 2 jajka, 3 łyżki mąki, sól i pieprz do smaku, 200 g kiełbasy, 10 patisonów marynowanych, olej do smażenia. Ziemniaki obieramy, myjemy i Zobacz więcej