Przepis na patison, kabaczek, bakłażan

martamp
martamp Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kolorowo-torcikowo
Nadziewane patisony i kabaczki

Nadziewane patisony i kabaczki 999

W lecie, najlepszy obiad, poza chłodnikami oczywiście, to danie z piekarnika. Dlaczego ? Ponieważ, obiad się piecze a ja mogę posiedzieć w cieniu i poczytać książkę. A nie stać przy kuchence i Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jem Krem
Sezonowe warzywa z cząbrem

Sezonowe warzywa z cząbrem 115

Składniki: - kabaczek - bakłażan - 2 nieduże cukinie - 2 nieduże patisony - 2 łyżeczki chilli w proszku - sól do smaku - świeżo zmielony czarny pieprz - duży ząbek czosnku - cebula - 6 łyżek oliwy - Zobacz więcej
Koniec lata nasuwa nostalgiczne myśli. Coś się kończy. Czas ucieka, a my się … nie, nie starzejemy. Dojrzewamy jak dobre wino. Jak jabłka i śliwki na które właśnie sezon. Ale nie tylko takie specjały Zobacz więcej
Aż 80 wpisów, blisko70 uczestników! Nie spodziewałam się, że aż tyle osób weźmie udział w mojej akcji "Faszerujemy 2014". Akcja trwała od 31 lipca do 24 sierpnia 2014 na Durszlaku.pl i na Mikserze Zobacz więcej
Dzień dobry, Na te bakłażany skuszą się nawet ci, którzy normalnie nie przepadają za tym warzywem. Bo czy można oprzeć się połączeniu sosu pomidorowego, ciągnącej się mozzarelli i świeżej bazylii? Nie Zobacz więcej
Składniki: - ok 150 g tofu naturalnego, - 8 pieczarek,- 1 duża cebula,- 5 łyżek "okary słonecznikowej" (pozostałej po śmietanie słonecznikowej),- sól, pieprz, curry,- olej,- kabaczek, patison. Zobacz więcej
Przyszedł w końcu czas na przetwory! Debiutowałam w tej materii rok temu, uzyskując zadziwiająco dobre rezultaty. W ruch poszły owoce i warzywa, a powstały z tego przeróżnej maści dżemy i konfitury, Zobacz więcej
Od kilku lat razem z M. staramy się odżywiać bardziej świadomie, jednak odkąd jest z nami L., jeszcze większą uwagę przykładamy do tego, co jemy. Stopniowo rozszerzamy jej dietę wprowadzając kolejne Zobacz więcej
Makaron z patisonami i kurkami w sosie śmietanowym Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt Makaron z patisonami i kurkami w sosie śmietanowym 20 września Zobacz więcej
Natalaada
Natalaada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUCHNIA NATKI
LECZO

LECZO 1667

LECZO (wersja polska) Leczo jest jedną z moich ulubionych potraw z sezonowych warzyw. Oczywiście nie jest to wersja oryginalna, taka jaką się robi na Węgrzech. Jest to wersja polska :), zbliżona Zobacz więcej
Ratatouille to warzywny gulasz pochodzący z kuchni francuskiej. Bardzo proste danie, które każdy potrafi zrobić. Jest smaczne i zdrowe – tylko warzywa, zioła i oliwa z oliwek. Z dań wegańskich chyba Zobacz więcej
Największy sezon na warzywa wciąż trwa. Już nie czuć w nich posmaku różnych nawozów i innej chemii. Są tak aromatyczne, tak zachęcające. Moje ulubieńce to patisony i bakłażany - najlepsze są smażone Zobacz więcej
Faszerowane warzywa to świetny pomysł na letni obiad - ja nadziewam cukinie, papryki, bakłażany oraz kabaczki. Dziś przepis własnie na kabaczka faszerowanego mięsem mielonym. To delikatne w smaku Zobacz więcej
Dostałam dziś od mojej kochanej babci , wielkiego kabaczka !!!! ,moja babcia jak wiecie jest aniołem ,ale ma jedną!! wadę :):) , a mianowicie przetrzymuje cukinie, balkażany , patisony, kabaczki na Zobacz więcej
Cześć =) Warzywa zapiekane z kiełbasą to pomysł na niezwykle prostą potrawę jednogarnkową, która praktycznie robi się sama. Jest łatwa w wykonaniu i można użyć do niej mieszanki dowolnych warzyw Zobacz więcej
Ratatouille czyli rewelacyjny francuski gulasz. Ratatouille – prowansalski gulasz dla miłośników warzyw Ratatouille to doskonały prowansalski klasyk z samych warzyw, a zarazem przepis idealny na lato. Zobacz więcej
Cały zestaw smacznych jesiennych darów . Z odrobiną curry , papryki słodkiej i ostrej . Pasuje na jesienny obiad. Jesienna wegetariańska potrawka z dyni kabaczka i bakłażana składniki 1 bakłażan 1 Zobacz więcej
Warzywa i owoce, które wprowadzamy do diety niemowląt w poszczególnych miesiącach życia. Pamiętajmy, że każdy nowy produkt, należy wprowadzać w ilości dwóch, trzech łyżeczek i obserwować reakcję Zobacz więcej
lidia
lidia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki, zapachy
Kabaczek faszerowany kaszą gryczaną

Kabaczek faszerowany kaszą gryczaną 788

Jeśli jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami kabaczka, takiego nieprzesadnie wyrośniętego, z jeszcze niezdrewniałą skórką, to nie zastanawiajcie się długo - faszerujcie! Podobnie możecie postąpić z Zobacz więcej