patison, kabaczek, bakłażan

Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Sezonowe warzywa z cząbrem

Sezonowe warzywa z cząbrem 107

0
Składniki: - kabaczek - bakłażan - 2 nieduże cukinie - 2 nieduże patisony - 2 łyżeczki chilli w proszku - sól do smaku - świeżo zmielony czarny pieprz - duży ząbek czosnku - cebula - 6 łyżek oliwy - Zobacz więcej
miesiąca życia. marchew ziemniak dynia pietruszka seler brokuł kalafior groszek zielony kapusta (biała, czerwona, włoska) brukselka kukurydza fasolka szparagowa kabaczek cukinia patison soczewica Zobacz więcej
kierować się ogólną zasadą, że jako podstawa powinno być coś z korzeni i bulw, czyli np. bataty, ziemniaki, marchew, brukiew. Dla wyrazistości smaku dobrze dodać czosnek, cebulę i pomidory. A jako Zobacz więcej
Koniec lata nasuwa nostalgiczne myśli. Coś się kończy. Czas ucieka, a my się … nie, nie starzejemy. Dojrzewamy jak dobre wino. Jak jabłka i śliwki na które właśnie sezon. Ale nie tylko takie specjały Zobacz więcej
dań faszerowanych jest cukinia - podłużna i okrągła, po niej drugie miejsce piastuje papryka. Faszerujemy pomidory, pieczarki, bakłażany, patisony, pomidory, a także mięsa. Do środka wkładamy inne Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Kuchnia bułgarska

Kuchnia bułgarska 496

0
Czym charakteryzuje się kuchnia bułgarska? Co stanowi bazę większości potraw? Dowiedz się więcej na temat kuchni bułgarskiej. Kuchnia bułgarska znana jest z produktów mlecznych, wspaniałych warzyw w Zobacz więcej
Natalaada
Natalaada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KUCHNIA NATKI
LECZO

LECZO 1491

0
) *cukinia [(kabaczek, patison); Ja zwykle daję 1 dużą cukinię) *cebula (Ja zwykle daję 2-3 średnie/duże) Przyprawy: *Minimum: sól, pieprz mielony, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy *Wersja Zobacz więcej
Ratatouille to warzywny gulasz pochodzący z kuchni francuskiej. Bardzo proste danie, które każdy potrafi zrobić. Jest smaczne i zdrowe – tylko warzywa, zioła i oliwa z oliwek. Z dań wegańskich chyba Zobacz więcej
coś po prostu przepysznego :) Danie jest sycące i spokojnie może starczyć Wam za obiad. Taki sam myk możecie zrobić z plastrami cukinii, kabaczków lub patisonów. "Pizza" z bakłażana czyli bakłażan Zobacz więcej
Jesień to taki czas, który nie do końca lubię. Niby jest jeszcze ciepło, pięknie i kolorowo, ale to już nie to samo co lato. Jest jednak coś, co mnie nieco do jesieni przekonuje - asortyment Zobacz więcej
komponują się w ciastach, dżemach, kompotach. Można ją także suszyć. Co ciekawe z pestek brzoskwiń wyrabia się olej, charakteryzujący się delikatnym zapachem migdałów. Jagody - jest bogata w minerały Zobacz więcej
, ale też z wyczuwalną nutą czosnku i bazylii. Dla mnie bomba! Porcję zjadłam od razu, z dodatkiem kaszy jaglanej. Sprawdzi się również ryż, makaron lub inna kasza. Składniki: 2 duże cukinie 1 duży Zobacz więcej
Hamburger wcale nie musi być "cichym zabójcą" nasączonym tłuszczem kotletem, jadanym w towarzystwie białej, pszennej bułki i ociekających tłuszczem frytek. Z rachitycznym listkiem sałaty i Zobacz więcej
Jesień to sezon odkrywania nowych kolorów. To czas idealny dla miłośników sezonowych warzyw i owoców. Smakosze tylko czekają na kabaczki, bakłażany, dynie, patisony, czy korzeniowe – buraki, marchewki Zobacz więcej
Jesień to sezon odkrywania nowych kolorów. To czas idealny dla miłośników sezonowych warzyw i owoców. Smakosze tylko czekają na kabaczki, bakłażany, dynie, patisony, czy korzeniowe – buraki, marchewki Zobacz więcej
Jesień to czas kiedy przyroda czaruje nas bogactwem kolorów. To czas kiedy pojawia się mnóstwo sezonowych warzyw i owoców. Smakosze tylko czekają na kabaczki, bakłażany, dynie, patisony, czy Zobacz więcej
Jesień to sezon odkrywania nowych kolorów. To czas idealny dla miłośników sezonowych warzyw i owoców. Smakosze tylko czekają na kabaczki, bakłażany, dynie, patisony, czy korzeniowe – buraki, marchewki Zobacz więcej
Makaron z patisonami i kurkami w sosie śmietanowym Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt Makaron z patisonami i kurkami w sosie śmietanowym 20 września Zobacz więcej
. Tym razem, wylizując talerz, Córka – rodzinny recenzent – powiedziała: Tato, to leczo jest zajebiste. Tata (na ok. 8 porcji) 1 biała papryka 1 zielona papryka 2 żółte papryki 2 czerwone papryki 1 Zobacz więcej
Warsaw Indyk z kurczakiem zapieczone w papryce na pełnoziarnistym penne z mozzarellą i pomidorami – Kuchnia po mojemu Łódeczki z cukinii z kuskusem, mięsem mielonym i oscypkiem – Les Mirabelles Zobacz więcej