patison, kabaczek, bakłażan

Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Sezonowe warzywa z cząbrem

Sezonowe warzywa z cząbrem 112

0
{{headerMessage}}
Składniki: - kabaczek - bakłażan - 2 nieduże cukinie - 2 nieduże patisony - 2 łyżeczki chilli w proszku - sól do smaku - świeżo zmielony czarny pieprz - duży ząbek czosnku - cebula - 6 łyżek oliwy - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miesiąca życia. marchew ziemniak dynia pietruszka seler brokuł kalafior groszek zielony kapusta (biała, czerwona, włoska) brukselka kukurydza fasolka szparagowa kabaczek cukinia patison soczewica Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kierować się ogólną zasadą, że jako podstawa powinno być coś z korzeni i bulw, czyli np. bataty, ziemniaki, marchew, brukiew. Dla wyrazistości smaku dobrze dodać czosnek, cebulę i pomidory. A jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Koniec lata nasuwa nostalgiczne myśli. Coś się kończy. Czas ucieka, a my się … nie, nie starzejemy. Dojrzewamy jak dobre wino. Jak jabłka i śliwki na które właśnie sezon. Ale nie tylko takie specjały Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i fetą Bakłażan faszerowany warzywami i kaszą jaglaną Bakłażan faszerowany wołowiną i pomidorami Bakłażany zapiekane z ryżem jaśminowym i warzywami Roladki z bakłażana Przepisy na faszerowane Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Kuchnia bułgarska

Kuchnia bułgarska 511

0
{{headerMessage}}
istnieć. Bułgarskie sery i wina są znane praktycznie w całej Europie. Produkty w kuchni bułgarskiej Produkty spożywcze, które są używane do sporządzania potraw, to przede wszystkim wszelakie warzywa, Zobacz więcej
Natalaada
Natalaada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KUCHNIA NATKI
LECZO

LECZO 1496

0
{{headerMessage}}
LECZO (wersja polska) Leczo jest jedną z moich ulubionych potraw z sezonowych warzyw. Oczywiście nie jest to wersja oryginalna, taka jaką się robi na Węgrzech. Jest to wersja polska :), zbliżona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ok 2,5-3 litry gulaszu) 1 bakłażan (ok 20 cm) 1 cukinia (ok 30 cm) 3 papryki 3 duże pomidory 3 cebule oliwa z oliwek (extra virgin) zioła: kilka gałązek tymianku, łyżeczka oregano, może być trochę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
coś po prostu przepysznego :) Danie jest sycące i spokojnie może starczyć Wam za obiad. Taki sam myk możecie zrobić z plastrami cukinii, kabaczków lub patisonów. "Pizza" z bakłażana czyli bakłażan Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień to taki czas, który nie do końca lubię. Niby jest jeszcze ciepło, pięknie i kolorowo, ale to już nie to samo co lato. Jest jednak coś, co mnie nieco do jesieni przekonuje - asortyment Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięsem, ryżem, rybą oraz grzybami. Fasola szparagowa – zawiera błonnik, witaminę C, A, witaminy z grupy B, żelazo, potas, magnez oraz spore ilości kwasu foliowego. Najlepiej smakuje gotowana na parze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale też z wyczuwalną nutą czosnku i bazylii. Dla mnie bomba! Porcję zjadłam od razu, z dodatkiem kaszy jaglanej. Sprawdzi się również ryż, makaron lub inna kasza. Składniki: 2 duże cukinie 1 duży Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i można się nimi zajadać bez wyrzutów sumienia :) Po pierwsze: pieczywo. Zamieniamy pszenną bułkę na zdrowszy, razowy odpowiednik, lub tak jak ja dzisiaj, na warzywa. Odpowiednie będzie każde Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień to sezon odkrywania nowych kolorów. To czas idealny dla miłośników sezonowych warzyw i owoców. Smakosze tylko czekają na kabaczki, bakłażany, dynie, patisony, czy korzeniowe – buraki, marchewki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień to sezon odkrywania nowych kolorów. To czas idealny dla miłośników sezonowych warzyw i owoców. Smakosze tylko czekają na kabaczki, bakłażany, dynie, patisony, czy korzeniowe – buraki, marchewki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień to czas kiedy przyroda czaruje nas bogactwem kolorów. To czas kiedy pojawia się mnóstwo sezonowych warzyw i owoców. Smakosze tylko czekają na kabaczki, bakłażany, dynie, patisony, czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień to sezon odkrywania nowych kolorów. To czas idealny dla miłośników sezonowych warzyw i owoców. Smakosze tylko czekają na kabaczki, bakłażany, dynie, patisony, czy korzeniowe – buraki, marchewki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makaron z patisonami i kurkami w sosie śmietanowym Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt Makaron z patisonami i kurkami w sosie śmietanowym 20 września Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tym razem, wylizując talerz, Córka – rodzinny recenzent – powiedziała: Tato, to leczo jest zajebiste. Tata (na ok. 8 porcji) 1 biała papryka 1 zielona papryka 2 żółte papryki 2 czerwone papryki 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bruschetta z szynką parmeńską – Ania-od-kuchni Włoska bruschetta po polsku – a’la kuchnia Sałatka z żółtych i czerwonych pomidorów z dodatkiem oleju rzepakowego i grzanek – Kuchnia Josi Sałatka z Zobacz więcej