patison potrawy

Uwielbiam sezon, obfitujący w warzywa tj. cukinia czy leczo. Wykonanie tego typu potraw jest proste i szybkie- a smak wyborny. Dziś w roli głównej patison. Składniki: 1 patison 2 papryki 10 dag Zobacz więcej
Moje patisony faszerowane w PP Warzywa faszerowane 08/2012 Już dawno nie było mojego przepisu w żadnej gazetce. Dzisiaj poszłam jak co dzień do sklepu, od niechcenia przejrzałam pierwszą gazetkę z Zobacz więcej
Chyba nigdy nie przestanę sprawdzać czy jeśli odrobinę zmieni się przepis to czasem potrawa nie będzie smaczniejsza . Sos tatarski robiłam już w wielu wersjach - podstawowy ( majonez, śmietana, Zobacz więcej
Agnieszka89
Agnieszka89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Za drzwiami kuchni
Leczo z patisonem

Leczo z patisonem 1748

0
. Paprykę kroimy w kostkę,ostre papryczki bardzo drobno, a pieczarki w plasterki. Do garnka wrzucamy paprykę, cebulę, kiełbasę i pieczarki. Zalewamy szklanką wody z koncentratem pomidorowym. Dusimy na Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Faszerujemy 2014!

Faszerujemy 2014! 309

0
zawsze może zostawić swoje propozycje faszerowanych potraw w komentarzach do tej akcji. Po jej zakończeniu zrobię podsumowanie zbierając wszystkie przepisy. W akcji mogą wziąć udział przepisy Zobacz więcej
Przeraża Cię połączenie miodu i mięsa ? Nic bardziej mylnego, odrobina tego płynnego złota nada potrawie wyjątkowego smaku i koloru. Przed majowym weekendem, postanowiłam sobie lekko "osłodzić" życie Zobacz więcej
endywia
endywia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
endywia
Potrawka z warzyw

Potrawka z warzyw 162

3
Te warzywa to ciekawy dodatek do obiadu. Polecam zarówno do kotleta, jak i do wegetariańskich potraw. Ostatnie dwa dni jadłam je ze smażonym tofu. Pychota. Doskonale rozgrzewają i dodają sił. Są Zobacz więcej
. Sałatkę podaję z pieczywem i wędliną. Do przygotowania sałatki wykorzystałam patisony konserwowe, które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH. To doskonały dodatek do sałatek, surówek i potraw Zobacz więcej
, dodatek albobazado przyrządzanianajróżniejszego rodzaju potraw. Najczęściej, prócz najpopularniejszych chyba ziemniaków, królują w tej kategorii buraki i inne korzenie (pasternak, marchew, Zobacz więcej
djdomin
djdomin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kaflowa Kuchnia
UFO nad Kołobrzegiem

UFO nad Kołobrzegiem 193

0
Sezon ogórkowy trwa, więc... Co zrobić, gdy pojawi się znienacka UFO? Jak to co? Amerykanie pakują je do tajnych baz wojskowych, a my pakujemy je do garnka. Tak kochani, najlepszy sposób na UFO to Zobacz więcej
Głodny? Zjadłabyś konia z kopytami? A gdyby danie z miską? Możliwe, że część z Was podejrzewa mnie o brak naczyń… kolejna potrawa w misce bez miski, załadowana po brzegi… Ale niektòre dania mogą być Zobacz więcej
Al's kitchen
Al's kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AL's kitchen
Nadziewane patisony

Nadziewane patisony 2223

2
konserwowe. Z patisonów robimy sałatki, gulasze i inne potrawy, w których sprawdziłaby się tradycyjna dynia. Oto i patison faszerowany ryżem z orzechowym podtekstem. Składniki: 3 patisony torebka Zobacz więcej
najwazniejsze - można ją gotować razem ze skórką! Coraz bardziej popularne w polskiej kuchni stają się też potrawy z owoców tzw. odmian zbiorowych: patisona oraz dyni szparagowej, do której zaliczamy Zobacz więcej
zufik
zufik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zufikowo
Patisony faszerowane warzywami

Patisony faszerowane warzywami 831

0
Proste danie, może być też dodatkiem do wielu potraw. Użyłam młodych patisonów o miękkiej skórce - zjadamy ją razem z farszem. Polecam też wersję zapiekaną w sosie pomidorowym, może kiedyś mi się uda Zobacz więcej
Nie jestem ekspertką od indyjskiej kuchni. Raczej rzadko przyrządzam indyjskie potrawy. O ile moje dzisiejsze curry to zupełna improwizacja, o tyle chlebek naan jest w 100% oryginalny. Składniki na Zobacz więcej
chilli pestek), czosnek przeciskamy przez praskę. W głębokiej patelni podgrzewamy olej i smażymy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy chilli i przesmażamy ok 2 min. Dodajemy patisona z czosnkiem i Zobacz więcej
Uwielbiam patisona w tej postaci .Powrót do dawnych smaków ...wieki nie jadłam tej potrawy ,a teraz wprowadzam do menu mojej rodzince;) Następnym razem podam przepis na smażonego w panierce oraz w Zobacz więcej
Pomysł chodził za mną od dawna i w końcu udało się zrealizować. Początkowo chciałam zetrzeć cukinię na tarce ale okazało się, że taki "makaron" jest zbyt drobny i do dania nie będzie pasował (na pewno Zobacz więcej
Ostatnio wszędzie widzę przepisy na pasztety, nie te mięsne, tylko wege. Zachęcona przez Patisona kupiłam soczewicę, marchewkę i zrobiłam niezły pasztet. Z rzadka jadamy potrawy wegetariańskie, Zobacz więcej
(1) Potrawy (13) Przekąski (5) Sałatki (3) Najnowsze komentarze Uszka wigilijne z grzybami - Za drzwiami kuchni o Barszcz czerwony (czysty) – idealny na Wigilię naleśniki o Leczo z patisonem kasia r Zobacz więcej