Przepis na patison warzywo

Patisony faszerowane już były i to całkiem niedawno…wiem, wiem… Ale poprzednia propozycja tak nam posmakowała, że postanowiłam kontynuować dobrą passę patisonów na naszym stole Tym razem z piersią z Zobacz więcej
Co to są patisony? I co z nich można zrobić?Właśnie mamy sezon na to dziwne warzywo. Ja, przy okazji pisania tekstu do Be Active miałam możliwość zapoznać się z nimi bliżej.Po pierwsze, znaleźć je nie Zobacz więcej
Składniki: kasza kuskus 2 łyżki patison średni 1 sztuka papryka czerwona 2 plastry kurki 40 g marchewka mała 1 sztuka cebula duża 1/4 sztuki żółta fasolka 7 strąków curry indyjskie 2 szczypty słodka Zobacz więcej
Trochę mnie tu nie było, ale wracam :) Tak, tak wiem, piszę to już kolejny raz... Ale wracam bo chcę, a nie muszę :) Nie zasypię Was od razu dziesiątkami postów, ale raz na jakiś czas wrzucę coś Zobacz więcej
placydia
placydia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gryzz, czyli zapraszam do stołu
Smażone patisony

Smażone patisony 4042

Jaką alternatywę macie u siebie dla kotletów schabowych? U mnie były już różne próby, ale zawsze z niecierpliwością czekam, aż w ogrodzie pojawią się patisony. A kiedy już są, rosną w zaskakującym Zobacz więcej
Moje patisony faszerowane w PP Warzywa faszerowane 08/2012 Już dawno nie było mojego przepisu w żadnej gazetce. Dzisiaj poszłam jak co dzień do sklepu, od niechcenia przejrzałam pierwszą gazetkę z Zobacz więcej
zufik
zufik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zufikowo
Patisony faszerowane warzywami

Patisony faszerowane warzywami 847

Proste danie, może być też dodatkiem do wielu potraw. Użyłam młodych patisonów o miękkiej skórce - zjadamy ją razem z farszem. Polecam też wersję zapiekaną w sosie pomidorowym, może kiedyś mi się uda Zobacz więcej
Największy sezon na warzywa wciąż trwa. Już nie czuć w nich posmaku różnych nawozów i innej chemii. Są tak aromatyczne, tak zachęcające. Moje ulubieńce to patisony i bakłażany - najlepsze są smażone Zobacz więcej
Znacie to? Wreszcie udaje się wygospodarować duży, spójny kawał czasu, żeby odwalić jakąś z dawna zalegającą pracę. W moim przypadku miał to być dzień przeznaczony na pisanie. Pełna koncentracja, Zobacz więcej
Al's kitchen
Al's kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AL's kitchen
Nadziewane patisony

Nadziewane patisony 2411

Patisony czyli małe dynie z Ameryki Południowej, a jak aż stamtąd to wiadomo, że do Europy sprowadzili je Hiszpanie. Jak wiele innych rzeczy. W Polsce można spotkać je w postaci świeżej - w Zobacz więcej
hane3ka
hane3ka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lawendowe Niebo
Smażony patison

Smażony patison 1986

Sezon na patisony trwa;) A w tym roku w moim ogródku posiałam patisony... Co można zrobić ze śmiesznie wyglądających warzyw? Ja najprościej w świecie je usmażyłam ;) Można je wtedy zjeść jako dodatek Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 1829

W ogródku na wsi są już młode warzywa - cukinie, ziemniaki, marchewka, buraczki i oczywiście patisony. Tym razem w wersji wege - faszerowane warzywami i serkiem. Pyszny obiad! 9 młodych patisonów 1 Zobacz więcej
Olga
Olga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Początkująca pani domu
Faszerowane patisony.

Faszerowane patisony. 2001

Patisony to zmora przeszłości. Pamiętam, że będąc dzieckiem miałam okazję smakować patisonów w zalewie octowej. Było to dla mnie tak ohydne, że przez długie lata nie próbowałam zmienić o nim zdania. Zobacz więcej
Patison to bardzo smaczne, lekkostrawne i dietetyczne warzywo o delikatnym smaku. Zawiera sporo witaminy C i wiele innych dobroczynnych składników dla naszego organizmu. Co roku wiosną sadzę co Zobacz więcej
oqchnia.pl
oqchnia.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
oQchnia!
Patison

Patison 1149

Patison Smaczne i lekkostrawne warzywo. Najbardziej lubię małe patisony w occie, choć smażone w panierce „ala” kotlet schabowy tez pycha. Oprócz smaku można je jeść i jeść ponieważ są niskokaloryczne Zobacz więcej
Dzisiaj znowu expresowy wpis. Pochłonęła mnie mania przetwórstwa owocowo - warzywnego. Pełno tu tego na mnie czekało. Z owoców- maliny, borówki, aronie i jabłka. Z warzyw- dynia piżmowa, cukinie, Zobacz więcej
Składniki: - ok 150 g tofu naturalnego, - 8 pieczarek,- 1 duża cebula,- 5 łyżek "okary słonecznikowej" (pozostałej po śmietanie słonecznikowej),- sól, pieprz, curry,- olej,- kabaczek, patison. Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 1425

W zeszły piątek na bazarze "przemówiły" do mnie żółte patisonki. Wyglądały jak małe słoneczka: Chciałam je podać w jakiś ciekawy sposób w weekend. Jednak w międzyczasie plany obiadowe się nam Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Patisony faszerowane

Patisony faszerowane 1781

Patisony faszerowane I w końcu zabrałam się za patisony. W końcu, bo chodziły za mną od dawna. Pewno nie każdy je jadł, bo nie są w Polsce zbyt popularne. W sklepach nigdy się z nimi nie spotkałam, Zobacz więcej
ilovemojito
ilovemojito Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Drażliwej
Nadziewane patisony

Nadziewane patisony 1350

Patison to zupełnie owe odkrycie w moim domu. Warzywo, które kiedyś tylko śmieszyło swoją nazwą, dziś zachwyca. Samo w sobie jest bardzo intrygujące. Wygląda jak niezwykła dynia, kształtna, z Zobacz więcej