patison z piekarnika

Składniki: patisony średniej wielkości (do 10 cm średnicy) 6 kasza jęczmienna 0,5 szklanki boczek surowy lub wędzony 15 plastrów cebula 1 grzyby suszone 5 sól, pieprz, oliwa starty ser żółty bazylia, Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 1695

1
W ogródku na wsi są już młode warzywa - cukinie, ziemniaki, marchewka, buraczki i oczywiście patisony. Tym razem w wersji wege - faszerowane warzywami i serkiem. Pyszny obiad! 9 młodych patisonów 1 Zobacz więcej
Danie przy którym sprawdza się nazwa "brzydkie a dobre". Rozkłapciana zapiekanka. Ale jest pyszna. To chyba ten patison i zioła prowansalskie. ZAPIEKANKA POROWO-ZIEMNIACZANA 2 pory 3 duże ziemniaki Zobacz więcej
odKuchni
odKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
odKuchni
Faszerowany Patison

Faszerowany Patison 384

0
Składniki 1 duży patison 30dag pieczarek 2 szklanki wody 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 szklanki ostrego startego sera żółtego (u mnie chedar) 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżka Zobacz więcej
ten przygotowywałyśmy z dziewczynami w ramach naszych Ezoterycznych Spotkań przy piekarniku i każda z nich przyzna że sernik choć należy do tych "zjadam kawałek i padam" jest rewelacyjny. Razem ze Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Patisony faszerowane mięsem.

Patisony faszerowane mięsem. 539

0
To nie UFO na talerzu, to proste danie a zarazem sposób na wykorzystanie kilku kawałków pieczeni pozostałych z obiadu. Można również użyć surowego mięsa mielonego. Wtedy należy przesmażyć je wcześniej Zobacz więcej
cytryna mini patisony oliwa sól Łososia umyj, osusz i delikatnie posól. Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą. Cytrynę pokrój w plasterki i ułóż w naczyniu. Na cytrynach połóż porcje łososia, skóra Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Sezonowe warzywa z cząbrem

Sezonowe warzywa z cząbrem 103

0
Składniki: - kabaczek - bakłażan - 2 nieduże cukinie - 2 nieduże patisony - 2 łyżeczki chilli w proszku - sól do smaku - świeżo zmielony czarny pieprz - duży ząbek czosnku - cebula - 6 łyżek oliwy - Zobacz więcej
Czemu stracona? Bo powstała z rzeczy zalegających na polkach w lodowce i zamrażalniku! Nie chciałam ich wyrzucać, a planuje rozmrozić lodówkę, wiec jakoś muszę zapasy zużyć Składniki: 1 opakowanie Zobacz więcej
Czemu stracona? Bo powstała z rzeczy zalegających na polkach w lodowce i zamrażalniku! Nie chciałam ich wyrzucać, a planuje rozmrozić lodówkę, wiec jakoś muszę zapasy zużyć Składniki: 1 opakowanie Zobacz więcej
Patisony faszerowane Dzisiaj prezentuję przepis na patisony faszerowane. Mam nadzieję, że przypadnie on Wam do gustu. Przepis na patisony faszerowane: (na 4 sztuki) - 0,2 kg mięsa z indyka - 0,2 kg Zobacz więcej
Cóż to takiego jest ??? Nieregularny kształt, przyominający UFO z kreskówek. To warzywo pełne słońca i wspaniałego smaku. Wyhodowałem ich sobie sam, ale tak naprawde nie miałem pojęcia co mógłbym z Zobacz więcej
Największy sezon na warzywa wciąż trwa. Już nie czuć w nich posmaku różnych nawozów i innej chemii. Są tak aromatyczne, tak zachęcające. Moje ulubieńce to patisony i bakłażany - najlepsze są smażone Zobacz więcej
Kolejne warzywo, którego sporo wyrosło w moim ogródku. Są delikatniejsze niż zwykłe placki ziemniaczane. Uwielbiam ich przysmażoną skórkę. Składniki: patisony ziemniaki cebula przyprawy (u mnie sól, Zobacz więcej
Składniki na 2 osoby: - 4 niewielkie patisony (średnica 10-12 cm), - 1/3 szklanki kaszy jaglanej, - 1/3 szklanki amarantusa, - 15-20 pieczarek, - 1 por, - 1 cebula, - sól, pieprz, pieprz ziołowy, - Zobacz więcej
Nie masz pomysłu na obiad? Ja Ci go daję – zrób nadziewane patisony, a oczarujesz swoich domowników tym pysznym daniem. Polecam !!! Na 6 porcji Składniki: 6 patisonów 1/2 kg mięsa mielonego z szynki Zobacz więcej
Najprostszy chyba przepis na faszerowane warzywa - można wykorzystać cukinię i paprykę , ale też np. patisona Zarówno faszerowana cukinia, jak i faszerowana papryka jest pyszna i zdrowa :) SKŁADNIKI 1 Zobacz więcej
Teraz mamy tyle możliwości faszerowanych warzyw. Możemy faszerować bakłażany, cukinie, patisony, paprykę. Mamy też mnóstwo możliwości jeśli chodzi o rodzaj farszu: mięsne, warzywne, z kaszą albo Zobacz więcej
W ogrodzie mam wszystko ! Nawet grzyby, które pojawiły się pod jabłonką – podgrzybki złotawe i polne pieczarki , bardzo smaczne . Ponieważ patisony rosną nadal w dużych ilościach zostały nadziane Zobacz więcej
Jesienne warzywa doskonale smakują ze wszystkim. Pieczone w piekarniku z oliwą i ziołami to nasza ulubiona wersja. Dodałam je więc do pieczonej ryby, skropiłam też białym winem. Ryba była Zobacz więcej