patison,zapiekanka

{{headerMessage}}
Ten przepis podsunęło mi dwóch moich ulubionych łakomych Włochów, ale w ich wersji, zamiastpatisona, rządzi się cukinia. Cukinia, patison, czy bakłażan -w tymwydaniu każde z nich będzie smakować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczne ziemniaki to podstawa. Jako że jemy ich mało, testujemy różne odmiany. Coraz częściej w sklepach pojawiają się ziemniaki z odpowiednim oznakowaniem. Ja najbardziej lubię mocno żółte i kremowe. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry, Niedawno kupiłam na targu kilka ślicznych patisonów, nie bardzo wiedząc co z nich przygotuje. Nigdy wcześniej ich nie jadłam, ale od dawna mnie intrygowały. Ich kształt jest trochę nie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie przy którym sprawdza się nazwa "brzydkie a dobre". Rozkłapciana zapiekanka. Ale jest pyszna. To chyba ten patison i zioła prowansalskie. ZAPIEKANKA POROWO-ZIEMNIACZANA 2 pory 3 duże ziemniaki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Koniec tygodnia i w końcu wolny od pracy weekend! Trzeba się wziąć za porządki zarówno w domu jak i lodówce. Po całym tygodniu zwykle pewnie i u Was zostają resztki różnych warzyw, serów, wędlin... w Zobacz więcej
gzik_i_pyry
gzik_i_pyry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gzik i pyry
Zapiekane patisony

Zapiekane patisony 1193

0
{{headerMessage}}
Anka | Październik 4, 2012 | KOMENTARZE:8 Komentarze » Zapiekane patisony Składniki: 2 średnie patisony (z miękką skórką) 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 średnie pieczarki 1 mięsisty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
najwazniejsze - można ją gotować razem ze skórką! Coraz bardziej popularne w polskiej kuchni stają się też potrawy z owoców tzw. odmian zbiorowych: patisona oraz dyni szparagowej, do której zaliczamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapiekanki z warzyw są bardzo fajnym pomysłem na obiad. Tę, którą dzisiaj prezentujemy lubię chyba najbardziej. Pora wakacyjna kiedy wszystkie niezbędne warzywa są młodziutkie i tak naprawę pochodzą w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kurczaka w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w pół-talarki i szklimy na patelni. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Paprykę kroimy w plasterki. W garnuszku gotujemy wodę z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Patisony mają zabawną nazwę i kształt dzięki czemu mogą zainteresować nawet największych niejadków. Rzadko goszczą na polskich stołach nie tylko z tego powodu, że są warzywem sezonowym. W Polsce nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dynia to hit wśród darów jesieni. Gdy pojawiają się pierwsze pomarańczowe kule, to znak że zbliża się koniec lata.Dynie to nie tylko symbol Halloween, to również bardzo zdrowe warzywo. Rodzina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kaszy jaglanej / pikantne naleśniki jaglane (Szybkie gotowanie) Kasza gryczana: Naleśniki z farszem z kaszy gryczanej i twarogu (Skwierczące Pomysły...) Marchew, rukola i czarny sezam z kaszą Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Kuchnia bułgarska

Kuchnia bułgarska 512

0
{{headerMessage}}
istnieć. Bułgarskie sery i wina są znane praktycznie w całej Europie. Produkty w kuchni bułgarskiej Produkty spożywcze, które są używane do sporządzania potraw, to przede wszystkim wszelakie warzywa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(12.08.2015)Koktajl brzoskwiniowo-melonowy z malinową nutką (11.08.2015)Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami (10.08.2015)Jajeczno-warzywne muffinki (09.08.2015)Sernik na zimno z porzeczkową Zobacz więcej
Kucharzyca
Kucharzyca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharzyca
Pieczone mielone

Pieczone mielone 120

0
{{headerMessage}}
koncepcję i wychodzi coś zupełnie innego. Miały być patisony faszerowane mięsem mielonym z pieczarkami. Zamiast tego, wyszły prawie kotlety mielone pieczone na pieczarkach. Na 4 porcje użyłam: 400 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
blog do ulubionych Wersja mobilna Blog > Komentarze do wpisu « Marynowane patisony - przepis Ciasto czekoladowe z cukinią W sezonie na cukinie, obok przetworów, zapiekanek i lecza, nie może Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sobie, że dzieciom niejadkom należy dawać jeść na pomarańczowych talerzach. Niebieską zastawę zaś powinni dla siebie zarezerwować ci, którzy są na diecie. :D Pomysł na akcję Aniko z blogu "Potomek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a także błonnik i przeciwutleniacze. Rewelacyjnie smakują na surowo. Idealne do ciast i deserów. Najczęściej przygotowuje się z nich jagodzianki i pierogi. Nadają się również na kompoty, dżemy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
np. brokuł. Mam nadzieję, że zapiekanka z tego przepisu będzie Wam smakować tak samo jak mi i moim najbliższym. Przepis znajdziecie pod zdjęciami. pozdrawiam i życzę smacznego Julita Podobne posty: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, winogrona Warzywa: słodkie ziemniaki, papryka, cebula, młoda kapusta, sałata lodowa, warzywa strączkowe, karczochy, seler, borowiki, brukselka, patisony, cykoria, cukinia, fasola szparagowa, dynia, Zobacz więcej