patisony faszerowane

Muszę się przyznać, że patisony to ja jadałam do tej pory marynowane, ale ostatnio znajomi z zaprzyjaźnionego centrum ogrodniczego Kaldera obdarowali mnie kilkoma dorodnymi okazami. Szkoda, żeby się Zobacz więcej
Obiad inaczej ;-) SKŁADNIKI 5-6 średnich patisonów 250g mięsa mielonego 100g ugotowanego ryżu 5-6 pieczarek cebula 1 jajko 100g sera żółtego zioła prowansalskie pieprz sól olej WYKONANIE Z patisona Zobacz więcej
Patisony faszerowane kaszą pęczak z ziołami i jarmużem - instagram facebook google + twitter pinterest bloglovin’ Toggle Navigation Home O mnie Zostań wege Przepisy Kontakt 20/08/2017 Patisony Zobacz więcej
akademia.ciastek
akademia.ciastek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
akademia ciastek
Marynowane patisony

Marynowane patisony 1

Marynowane patisony mogą być dodatkiem do sałatek, czy kanapek. Mogą również same w sobie stanowić ciekawą przekąskę. Do marynaty używamy młode, niewielkie patisony o średnicy kilku centymetrów. Zobacz więcej
0,5 kg małych patisonów 2 jajka bułka tarta ulubione zioła sól, pieprz olej Patisony umyłam i odcięłam górna i dolną końcówkę. Panierowałam w rozbełtanym jajku z dodatkiem ziół, soli i pierzu a Zobacz więcej
Patisony mają zabawną nazwę i kształt dzięki czemu mogą zainteresować nawet największych niejadków. Rzadko goszczą na polskich stołach nie tylko z tego powodu, że są warzywem sezonowym. W Polsce nie Zobacz więcej
satinn
satinn Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Satinnowy Zakątek
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 169

Patisony to niezbyt rozpowszechnione u nas warzywa z rodziny dyniowatych. Ich konserwowa wersja to dla wielu jedyna znana forma przygotowania, a przecież z patisonów można przygotowywać także inne Zobacz więcej
Patisony faszerowane Dzisiaj prezentuję przepis na patisony faszerowane. Mam nadzieję, że przypadnie on Wam do gustu. Przepis na patisony faszerowane: (na 4 sztuki) - 0,2 kg mięsa z indyka - 0,2 kg Zobacz więcej
Olga
Olga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Początkująca pani domu
Faszerowane patisony.

Faszerowane patisony. 1979

Patisony to zmora przeszłości. Pamiętam, że będąc dzieckiem miałam okazję smakować patisonów w zalewie octowej. Było to dla mnie tak ohydne, że przez długie lata nie próbowałam zmienić o nim zdania. Zobacz więcej
Aga M
Aga M Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cynamonowe szczęście
Bigos z patisona

Bigos z patisona 96

Najlepszy sposób na wykorzystanie letnich smaków to dla mnie zamykanie tych smaków w słoikach i gotowanie dań których bazę stanowią aktualnie dostępne warzywa. Tym razem bardzo proste danie Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Patisony faszerowane

Patisony faszerowane 1740

Patisony faszerowane I w końcu zabrałam się za patisony. W końcu, bo chodziły za mną od dawna. Pewno nie każdy je jadł, bo nie są w Polsce zbyt popularne. W sklepach nigdy się z nimi nie spotkałam, Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Marynowane patisony z chrzanem

Marynowane patisony z chrzanem 316

Przepis na marynowane patisony na zimę o wyraźnym smaku chrzanu z przyjemną kwaskowatością i soczystym miąższu. Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 1780

W ogródku na wsi są już młode warzywa - cukinie, ziemniaki, marchewka, buraczki i oczywiście patisony. Tym razem w wersji wege - faszerowane warzywami i serkiem. Pyszny obiad! 9 młodych patisonów 1 Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 1408

W zeszły piątek na bazarze "przemówiły" do mnie żółte patisonki. Wyglądały jak małe słoneczka: Chciałam je podać w jakiś ciekawy sposób w weekend. Jednak w międzyczasie plany obiadowe się nam Zobacz więcej
kulinarnagosia
kulinarnagosia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Przemyślenia
Patison w jajku

Patison w jajku 131

Wybór warzyw o tej porze roku jest imponujący! Gama kolorystyczna zachwycająca Idealna okazja, aby odpocząć od jedzenia mięsa i wędlin. Warzywa nie wymagają długiej obróbki cieplnej, co wiąże się z Zobacz więcej
10september
10september Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Truskawkowa Fiesta
Zupa krem z patisona

Zupa krem z patisona 357

Patison jest odmianą dyni zwyczajnej. Zawiera m.in. beta-karoten oraz witaminę A. Idealnie smakuje z innymi warzywami. Miękki miąższ sprawia, że jest bardzo delikatny. Na zbliżającą się jesień Zobacz więcej
Składniki: -patisony małe -kilka pomidorków koktajlowych -3-4 nieduże marchewki -5 małych cebul -garść fasolki szparagowej -zielone gałązki selera -kilka ziaren pieprzu kolorowego -kilka ziaren Zobacz więcej
vegetivna
vegetivna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vegetivna
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 1396

Szukałam przepisu na patisona. Wyrosło mi tego warzywa, że hej... i teraz głowię się co z nim uczynić. Na pierwszy ogień potraktowałam patisony jak bakłażany. Mają trochę inną konsystencję, ale równie Zobacz więcej
edysqa
edysqa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zakręcony wege obiad
Patisony faszerowane

Patisony faszerowane 1131

« Pasztet soczewicowy z ... Patisony faszerowane Zapraszam TUTAJdo obejrzenia i wypróbowania mojego przepisu na faszerowane patisony. Wyglądały tak: niedziela, 31 lipca 2011, e_d_y_s_q_a Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tomek gotuje
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 938

Coś czuję, że teraz na moim blogu będą się pojawiać tylko i wyłącznie dania z piekarnika. W końcu mam 5 lat braków do nadrobienia ;) Dziś na tapecie faszerowany patison. Kiedyś kupiłem patisona, ale Zobacz więcej