Składniki: kasza kuskus 2 łyżki patison średni 1 sztuka papryka czerwona 2 plastry kurki 40 g marchewka mała 1 sztuka cebula duża 1/4 sztuki żółta fasolka 7 strąków curry indyjskie 2 szczypty słodka
Zobacz więcej
Gdybym miała zrobić klasyczny, bezpieczny wegański obiad dla teściów, babci czy kogoś innego totalnie nieprzekonanego do eksperymentów jednocześnie bezmięsnych i egzotycznych, gdybym do tego miała
Zobacz więcej
Anka | Październik 4, 2012 | KOMENTARZE:8 Komentarze » Zapiekane patisony Składniki: 2 średnie patisony (z miękką skórką) 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 średnie pieczarki 1 mięsisty
Zobacz więcej
Cóż to takiego jest ??? Nieregularny kształt, przyominający UFO z kreskówek. To warzywo pełne słońca i wspaniałego smaku. Wyhodowałem ich sobie sam, ale tak naprawde nie miałem pojęcia co mógłbym z
Zobacz więcej
Patison nadziewany mięsem iserem kozim 9 Flares Facebook 9 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 9 Flares Składniki: (porcja dla 3 osób) 1 nie zaduży patison 500g mięsa
Zobacz więcej
Dzisiaj na obiadwykorzystałam kaszę bulgur, która już dawno zalegała mi w kuchennej szafie i... uważam, że jestrewelacyjna! Łatwa w przygotowaniu, smaczna i sycąca. A w towarzystwie aromatycznych
Zobacz więcej
Patison to zupełnie owe odkrycie w moim domu. Warzywo, które kiedyś tylko śmieszyło swoją nazwą, dziś zachwyca. Samo w sobie jest bardzo intrygujące. Wygląda jak niezwykła dynia, kształtna, z
Zobacz więcej
Nadziewane patisony to alternatywa dla faszerowanej cukinii. W smaku są mniej wodniste niż cukinia, bardziej kremowe i delikatne. Z racji małego gniazda nasiennego nie mieszczą tyle farszu, co
Zobacz więcej
Całkiem szybki i prosty obiad. I w dodatku - niechcący - podwójny. Dwa różne dania za jednym zamachem ;) I tyle jedzenia, że jedno podejście nie wystarczy ;) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam
Zobacz więcej
Dzisiaj chciałabym Wam polecić nadziane patisony wg mojego autorskiego przepisu. Polecam gorąco to proste i nieskomplikowane w przygotowaniu danie. Smacznego!!! Składniki: 4 średniej wielkości
Zobacz więcej
Mam wrażenie, że istnieje pewien podział. Na wegetarian i na tych, co mięso jadają. I jak już ktoś to mięso jada, to zapewne nie ma pojęcia, że można zjeść smacznie bez mięsa. I ja temu podziałowi
Zobacz więcej
Od pewnego czasu staram się ograniczać ilość spożywanego mięsa. Nie jestem w tym restrykcyjna ale mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że się staram. Zarówno warzywa, kasze jak i grzyby są zdrowe, o
Zobacz więcej
Obiecana druga potrawa z kaszą pęczak: nadziewany patison :-) Pora już późna na patisona, ale ponieważ dostałam jednego dużego musiałam z nim coś zrobić. Ponieważ mają teraz twardą skórę i długo się
Zobacz więcej
Smaczne i efektowne patisony nadziewane mięsem mielonym, zapiekane pod pieczarkami i serem z sosem koperkowym Składniki na patisony nadziewane mięsem mielonym: 4 średniej wielkości patisony 500 g
Zobacz więcej
W lecie, najlepszy obiad, poza chłodnikami oczywiście, to danie z piekarnika. Dlaczego ? Ponieważ, obiad się piecze a ja mogę posiedzieć w cieniu i poczytać książkę. A nie stać przy kuchence i
Zobacz więcej
Patisony, hmmm... Kojarzą mi się ze schyłkiem upalnego lata i początkiem jesieni, jak wszystkie dyniowate z resztą:) ...a co z tego zrobić, z czym to jeść ? wielka zagadka... a może smakowita podróż w
Zobacz więcej
Nie masz pomysłu na obiad? Ja Ci go daję – zrób nadziewane patisony, a oczarujesz swoich domowników tym pysznym daniem. Polecam !!! Na 6 porcji Składniki: 6 patisonów 1/2 kg mięsa mielonego z szynki
Zobacz więcej
Jakie one pyszne były, wierzycie mi na słowo? czy przygotujecie i przekonacie się na własnych brzuchach? Polecam gorąco bo danie zaspokoi głód, rozgrzeje i wygląda super na talerzu. Patisony
Zobacz więcej
Lato to czas kiedy mamy pod ręką to co najlepsze do jedzenia świeże warzywa i owoce, ale w wakacje nie zawsze chce nam się stać w kuchni, ja wolę spożytkować ten czas inaczej. Celiaków nie urządza all
Zobacz więcej
Patisony czyli małe dynie z Ameryki Południowej, a jak aż stamtąd to wiadomo, że do Europy sprowadzili je Hiszpanie. Jak wiele innych rzeczy. W Polsce można spotkać je w postaci świeżej - w
Zobacz więcej