Na początku maja posadziłam w moim ogrodzie tylko dwie sadzonki cukinii. Teraz okazuje się, że aż tyle. Cukinia rośnie w piorunującym tempie i nie można dopuścić do przerośnięcia warzyw (właściwie
Zobacz więcej
Ryby smażone w zalewie octowej … na moim wigilijnym stole nie może zabraknąć Składniki: 1 kg ryb (szczupak, plotka, leszcz lub inne) sól pieprz mąka pszenna olej do smażenia Składniki na zalewę:
Zobacz więcej
Smażone, panierowane kanie w zalewie octowej z cebulką. Podobno pycha. Podobno bo przepis podał mi Ojciec, a sam tego nie jadłem - pierwszy raz to wypróbuje na sobie. Na efekt trzeba jednak chwilę
Zobacz więcej
Filet z Mintaja w zalewie octowej. 1 kg mrożonych filetów- Mintaj/Tilapia/Panga/Dorsz czy co tam lubicie. Jajko i bułka tarta do panierki. Liść laurowy i ziele angielskie 3-4 łyżki cukru Pół cebuli w
Zobacz więcej
Polecam pyszną rybką , opiekaną w zalewie octowej. Kolejny przysmak Marzenki. Taką rybkę lubimy wszyscy, można użyć dowolnej ryby. Najlepiej przygotować ją wcześniej, najlepsza po paru dniach.
Zobacz więcej
Rybę ( najlepiej słodkowodną ) oprawić i pokroić na dzwonka Usmażyć tylko w mące Przygotować zalewę z podanych składników - gotując ja chwilę Do słoja włożyć usmażoną rybę i zalać ciepłą jeszcze
Zobacz więcej
Rybka w zalewie octowej Składnki: 1 kg mrożonych filetów- Mintaj/Tilapia/Panga/Dorsz czy co tam lubicie. Jajko i bułka tarta do panierki. Liść laurowy i ziele angielskie 3-4 łyżki cukru Pół cebuli w
Zobacz więcej
Opiekane śledzie w zalewie octowej Opiekane śledzie w zalewie octowej składniki: około kilograma świeżych śledzi ( te były patroszone i bez głów) mąka do osypania, sól, olej do smażenia około 6
Zobacz więcej
Grzybki w zalewie octowej..u mnie to akurat podgrzybki , ale w taki sposób można zrobić z każdymi grzybami..Zalewa do grzybów -to już sprawdzona od dawna przez moją mamę, tym razem dodałam troszkę
Zobacz więcej
Gdy byłem dzieckiem wujek z Goczałkowic pokazał i nauczył mnie wędkarstwa. Jeszcze kiedyś wrócę do tego przyjemnego dla duszy zajęcia ale dziś muszą mi wystarczyć smakołyki, które znam z tamtych
Zobacz więcej
Cukinia po prostu oszalała. Nie nadążamy z jej jedzeniem, choć wsadziłam tylko 5 roślin. W mijającym tygodniu wysadziłam ostatnie 5 ziarenek, by mieć świeżą cukinię również jesienią.Mam nadzieję, że
Zobacz więcej
Polecam pyszną rybkę w zalewie octowej. Idealna na przekąskę, można zajdać samą lub z chlebkiem. Przygotowanie jest bardzo proste, jedynie trzeba trochę odczekać aby rybka dobrze przeszła marynatą.
Zobacz więcej
Pyszna Cukinia w zalewie octowej Najlepsza cukinia pod słoncem :) Przepis jak i cukinie dostałam od cioci :) Ta cukinia gośći u nas w rodzinie od zawsze;) Wszyscy ją uwielbiają więc mam nadzieję,że
Zobacz więcej
Dzisiaj polecam przepis na smaczną rybkę w zalewie octowej, nazywaną na Podlasiu "rybą w occie". Sprawdza się zarówno na gościnie, jak i na co dzień lub w dni postne. Jeśli mamy takiej ryby sporo,
Zobacz więcej
Patisony na mojej działce obrodziły i zrobiłam tez patisony marynowane. Mąż twierdzi że zauważył u mnie oznaki starzenia się, ponieważ zaczynam robić przetwory. Nigdy wcześniej mi się nie chciało
Zobacz więcej
Wstyd się przyznać ale to moje "smaki" podczas nocnego podjadania, zaraz po opędzlowaniu słoika nutelli :DSkładniki: dowolna ilość całych, wypatroszonych ryb ( u mnie odrzańskie leszcze) - uwaga mają
Zobacz więcej
W moim rodzinnym domu nieodzownym elementem każdej Wigilii i Sylwestra jest ryba w zalewie octowej. By i w tym roku tradycji stało się zadość, postanowiłam samodzielnie przygotować tę potrawę na
Zobacz więcej
Zdarza się, chociaż niezbyt często, że kani jest dużo. Tak dużo, że nie dalibyśmy rady zjeść całego kosza tych pysznych grzybów. Można je przetwarzać na różne sposoby a nawet suszyć czy mrozić w
Zobacz więcej
RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ - 1 kg. filetów rybnych - jajko i bułka tarta do panierki Zalewa octowa: - 1 szkl. octu - 4 szklanki wody - 0,5 szklanki cukru - 1 łyżka soli Do słoika: - 2 szt. ziela
Zobacz więcej
No i przyszła zmora na wszelkie przetwory.Dziś proponuję wam przepis na cukinię w delikatnej zalewie octowej. Można ją później wykorzystać do sałatek, jak i dodatek do obiadów. SKŁADNIKI ok 2 kg
Zobacz więcej