patissiere

OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Jak zrobić crème pâtissière

Jak zrobić crème pâtissière 72

Crème pâtissière to francuskirem cukierniczy. Swoją konsystencją i smakiem przypomina klasyczny budyń. Jednak tylko przypomina, bowiem dobrze zrobiony i podrasowanycrème pâtissière jest aksamitny i Zobacz więcej
Czas przygotowania: 20minut Czas gotowania : 20minut Ilość porcji: 20 porcji Drukuj Babeczki z kremem pâtissière i borówkami - przepis By Piotr 30 września 2016 Babeczki z kremem pâtissière i Zobacz więcej
asiks
asiks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Asi
Tarta z crème pâtissière i malinami

Tarta z crème pâtissière i malinami 30

Lato! Wreszcie można cieszyć się pysznymi owocami i warzywami. Dla każdego, kto tak jak ja, kocha jeść, to najcudowniejszy okres. Sobotnie wyjście na targ zaowocowało zrobieniem tarty. Kruchy spód, Zobacz więcej
Doskonałe połączenie kruchego maślanego ciasta z waniliowym kremem budyniowym oraz rabarbarem gotowanym w słodkim syropie. Wspaniała tarta z kremem patissiere i rabarbarem inspirowana tym przepisem Zobacz więcej
Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, Zobacz więcej
CREME PATISSIERE WANILIOWY KREM BUDYNIOWY – obłędny, rozpływający się w ustach najlepszy, domowy krem budyniowy Idealnie pasuje do nadziania pączków, ptysiów, profiterolek, przełożenia naleśników i Zobacz więcej
Dziś 17 marca, jak świat długi i szeroki obchodzony jako dzień Świętego Patryka. Nie mogłam więc zaprezentować dziś niczego, co nie byłoby zielone, prawda?! Koncepcja tego deseru jest bardzo prosta. Z Zobacz więcej
Delikatne i efektowne małe tartaletki z waniliowym kremem. Pysznie komponują się z owocami. Ja, z uwago na porę roku, użyłam mrożonych. Możecie dodać dowolne dodatki. Idealne na niedzielny Zobacz więcej
W moim ogródku pojawiają się jeszcze ostatnie maliny ale niestety to już koniec sezonu. Nie są już tak słodkie jak latem ale w tym wypadku to nie przeszkadza, bo dobrze łączą się ze słodką bezą. Zobacz więcej
To już ostatni dzwonek na zrobienie pysznego ciasta ze śliwkami. Nie idźcie dziś na łatwiznę i sięgnijcie po bardziej wymagający przepis. Wymagający, nie zawsze oznacza trudny, ale zawsze oznacza - Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Creme patissiere

Creme patissiere 550

Creme patissiere to francuska klasyka i podstawa wielu deserów. Sam w sobie może stanowić pyszny poczęstunek przypominający budyń. Domowy krem jest jednak o niebo lepszy od budyniów z torebki jakie Zobacz więcej
MissFredkos
MissFredkos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Koci fartuszek
Creme patissiere

Creme patissiere 315

Wiem wcześniej przy okazji robienia ptysi zamieściłam przepis na ten pyszny krem budyniowy, ale właśnie było to przy okazji i nie poświęciłam mu należytej uwagi. A trzeba powiedzieć, że ten krem Zobacz więcej
AroundTheOven
AroundTheOven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Around The Oven
Crème Pâtissière

Crème Pâtissière 23

Very tasty, sweet, thick custard, used in baking :) I'm sure you'll love it. Recipe from... all over the internet :) basically from the BBC Food (for example Zobacz więcej
Absolutnie obłędne połączenie idealnie kruchego ciasta, słodkiego kremu pâtissière i świeżych borówek w postaci małych babeczek. Gwarantuję, że nikt nie oprze się pokusie spróbowania chociażby jednej. Zobacz więcej
chochlikikuchenne
chochlikikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chochlikikuchenne
Crème Pâtissière

Crème Pâtissière 36

Krem cukierniczy kojarzy mi siemiedzy innymi z eklerami, kruchymi babeczkami i paczkami. Jest to klasyczny, gesty, budyniowy krem ktoryswietnie nadaje sie do nadziewania za pomoca rekawa Zobacz więcej
Przez wszystkich lubiane małe tartaletki z kremem waniliowym i świeżymi owocami, w tym przypadku trochę inaczej ułożonymi malinami wypełnionymi konfiturą. Pyszne w smaku i elegancko się prezentują ;) Zobacz więcej
elkaa13
elkaa13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ChochElka
Karpatka z kremem pâtissière

Karpatka z kremem pâtissière 129

Masło rozpuścić w garnku, dolać wodę i doprowadzić o wrzenia. Wsypać mąkę i chwilę ucierać do powstania gęstej masy. Masę lekko wystudzić. Wbić jajka, dodać proszek do pieczenia i zmiksować. Gotową Zobacz więcej
Creme Patissiere ma niezwykle uniwersalne zastosowanie. Możemy używać go jako wypełnienia tart lub tartaletek. Świetnie sprawdzi się także w naleśnikach, rogalikach, ptysiach czy słodkich bułkach. Zobacz więcej