patroszenie karpia

{{headerMessage}}
Takiego karpia najlepiej lubię, jest smaczny i aromatyczny. Smażę go zawsze na klarowanym maśle, aby lepiej podkreślić jego doskonały smak. Składniki: 1 sztuka karpia ok. 1 kg 3 cebule klarowane masło Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Potrzebujemy: karpia ( ok 1,5 kg) 2 duże cebule 1 cytryna sól pieprz masło (150 gram) 3 ząbki czosnku koperek olej mąkę Karpia patroszymy, myjemy i kroimy w dzwonka. Przyprawiamy i układamy warstwami: Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Karp

Karp 1218

0
{{headerMessage}}
Cześć =) Karp, to jedna z moich ulubionych ryb i tradycyjna, polska potrawa, przede wszystkim wigilijna. Pomimo, że karpia jadamy zazwyczaj w Wigilię Świąt Bożego Narodzenia, ja staram robić się ją Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Karp smażony

Karp smażony 84

0
{{headerMessage}}
Albo go lubimy, albo nie, ale jeśli lubimy, to nie wyobrażamy sobie bez niego wigilii. Żywy, patroszony, filety – kupujcie w jakiej formie chcecie, ja kupuję żywego, ponieważ mam gwarancję że jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sposobów na przygotowanie karpia na Wigilię jest pewnie tyle ile kucharzy. Bez względu jednak na to, co finalnie zamierzamy zrobić z karpiem warto rybę zamarynować. Nie jest to trudne, ale warto to Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Karp (4)

Karp (4) 73

0
{{headerMessage}}
Cześć =) Karp, to jedna z moich ulubionych ryb i tradycyjna, polska potrawa. Pomimo, że karpia jadamy zazwyczaj w Wigilię Świąt Bożego Narodzenia, ja staram się przygotowywać tą rybę częściej, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna zupa rybna Przedstawiam przepis na świetną zupę rybną, którą przygotowuje się na bulionie z głów, ogonów i pozostałych po filetowaniu kręgosłupów karpia. Wszystkie odkrojone przy patroszeniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na karpia smażonego, trzymanego wcześniej w selerze, jest w mojej rodzinie od pokoleń i będzie w niej nadal, gdyż jest fenomenalny i na pewno nie będzie nikt w mojej rodzinie robił innego. Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Karp (2)

Karp (2) 139

0
{{headerMessage}}
Cześć =) Karp, to jedna z moich ulubionych ryb i tradycyjna, polska potrawa wigilijna. Pomimo, że karpia jadamy zazwyczaj w Wigilię Świąt Bożego Narodzenia, ja staram się przygotowywać tą rybę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pstrąg, którego jeszcze spokojnie przygotujesz dzisiaj, w ostatniej chwili na Wigilię. Tradycja tradycją, ale nie każdy karpia kocha, a nawet lubi, więc połowu tejże ryby ze swojej własnej wanienki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W każdym domu karpia serwuje się nieco inaczej. Ja lubię eksperymentować, żeby nigdy nie było tak samo. Ten przepis przypadł do gustu i od czasu do czasu powraca na wigilijny stół. Do przygotowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Większość z nas karpia jada tylko na Wigilię. U mnie w domu karp smażony z kapustą i grzybami jest dość częstym gościem! Po prostu uwielbiamy ten smak… chrupiąca panierka i pyszna rybka w towarzystwie Zobacz więcej
madlene17
madlene17 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My simple kitchen
Karp w galarecie

Karp w galarecie 192

2
{{headerMessage}}
, pieprz, vegeta 6 łyżeczek żelatyny sok z cytryny Karpia patroszymy i dokładnie go czyścimy. Dzielimy na 5 części: odcinamy głowę oraz ogon, a tułów dzielimy na 2 części (tak jak na zdjęciu). Każdą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świeży karp 30 dkg podgrzybków mrożonych lub pieczarek 1 jajko 2-3 czerstwe kromki chleba, pokrojone w kostkę 1 spora cebula, pokrojona w kostkę sól, pieprz bułka tarta do posypania natka pietruszki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Karp wykonany w ten sposób jest przepyszny, aromatyczny i co najważniejsze pozbawiony posmaku mułu. Osobiście nie lubię i nie jadam karpia, ten jest wyjątkiem. Ma też inna ważna zaletę... można go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Karp na wigilijnym stole to tradycja. : ) Nie każdy jednak przepada za tą rybą – ja dzisiaj chcę Wam pokazać, może trochę udowodnić, że karp, też może być wspaniały – nawet jeśli nie jest tradycyjnie Zobacz więcej
Ostoja Lasu
Ostoja Lasu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ostoja Lasu
Karp wędzony

Karp wędzony 1273

0
{{headerMessage}}
Recepta na dobrego wędzonego karpia jest arcyprosta! Rano udajemy się na łowisko po świeżą rybę. Skracamy jej męki jeszcze przed transportem. W domu czyścimy z łusek, patroszymy i przecinamy na pół. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Karp wędzony w płatach Składniki: - świeży karp - papryka w płatkach, - gorczyca, - pieprz czarny grubo mielony, - sól, Rybę patroszymy, i filetujemy. Solimy na mokro w zalewie 50g soli na 1 litr Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, sandacza, miętusa itp. I któregoś dnia gotuję zupę rybną . 1 dzwonko szczupaka ( sandacza, miętusa, karpia )ok. 25 dag 25 dag odpadów po obieraniu innych ryb ( np. kręgosłup , ogon i boczne Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
KARP PO ŻYDOWSKU

KARP PO ŻYDOWSKU 345

2
{{headerMessage}}
Ten przepis różni się od przepisów na karpia po żydowsku, które dane było mi widzieć, lecz u mnie w domu zawsze miał taka nazwę i tak już pozostanie. Kiedy zbliżają się święta Bożego Narodzenia i Zobacz więcej