patroszony dorsz

Dla mnie każda ryba smażona smakuje tak samo. Czy to dorsz czy pstrąg smak oleju u mnie zawsze zdominuje rybkę. Ten przepis, to przepis mojego taty, który jest mistrzem w rybnej kuchni :) Pomimo Zobacz więcej
Renula
Renula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Raj dla podniebienia
Zupa rybna

Zupa rybna 874

0
będzie w smaku taki, jakim chciałam go stworzyć. Ale próba nie strzelba! No i wyszła. Pożywna, pyszna, bardzo aromatyczna, o ładnym kolorze. Mój przepis to zlepek zapamiętanych składników na zasadzie Zobacz więcej
Pyszna zupa rybna Przedstawiam przepis na świetną zupę rybną, którą przygotowuje się na bulionie z głów, ogonów i pozostałych po filetowaniu kręgosłupów karpia. Wszystkie odkrojone przy patroszeniu Zobacz więcej
o!kuchnia
o!kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
o!kuchnia
Grillowane sardynki

Grillowane sardynki 80

0
Grillowane sardynki lip 21, 2012 Grillowane sardynki to drugie, zaraz po suszonym dorszu, charakterystyczne rybne przysmaki Portugalii. Mięso tych rybek jest na tyle wyraziste w smaku, że jedyną Zobacz więcej
Okoń morski nazywany tez labraksem to całkiem ciekawa ryba. Ma zupełnie inną strukturę mięsa niż np. dorsz. Wydaje się gumowaty, ale jest na tyle delikatny to jest przyjemne. Małego labraksa Zobacz więcej
.... patroszyć. To trochę dziwne zajęcie jak na 8 letnią dziewczynkę. Teraz gdybym musiała, to też bym to zrobiła, ale już zdecydowanie z lekkim oporem. Na szczęście na pobliskim bazarze i w sklepach Zobacz więcej
ekspedientka w białym fartuchu i z fioletową powieką próbowała mi objaśnić jakimi rybami handluje. Na moje pytanie czym się różni dorsz bałtycki od atlantyckiego, wzruszyła nonszalancko ramionami, i Zobacz więcej
my fish day
my fish day Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Fish Day
Łosoś

Łosoś 950

0
. Łososie hodowlane mają mięso koloru brązowoszarego. Zdarza się jednak, że hodowcy dodają do karmy syntetyczną astaksantynę, aby zachować apetyczny kolor mięsa. Na rynku dostępne są łososie w całości Zobacz więcej
, fotografując stoiska, pytając i zapisując cenne uwagi. Warsztaty odbyły się w restauracji Bulaj w Sopocie. Zgłosiłyśmy się tam na zaproszenie właściciela i szefa kuchni w jednej osobie - Artura Zobacz więcej
wita świeżą kawą i niesamowitym widokiem na plażę. Toczymy niekończące się rozmowmy o kuchni. Dziewięć Blogerek i Artur Moroz na targu rybnym to też niezwykłe chwile. I widok. Rozmawiamy o każdej Zobacz więcej
ale-pycha
ale-pycha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mmm... ale pycha!
Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony 2797

0
Jednym z wielu żywieniowych błędów Polaków jest to, że jedzą zbyt mało ryb. Być może dlatego, że ryby są dość drogie, a smak tanich filetów, szczególnie mrożonych, pozostawia wiele do życzenia. Jednak Zobacz więcej
W moim domu rodzinnym nieczęsto jada się karpia. Nie wynika to bynajmniej z pobudek moralnych, a raczej z kwestii gustu. Wszyscy domownicy po prostu lubują się bardziej w rybach morskich takich jak: Zobacz więcej
Pikantna zupa rybna z dorsza ma bardzo wyrazisty smak i aromat. Połączenie bulionu rybnego z dorszem, krewetkami, pomidorami, selerem naciowym i czosnkiem sprawia, że zupę można jeść i jeść.. Zobacz więcej
Kupiłam w sklepie dwie świeże dorady, oto pierwszy przepis, który z nich powstał. Składniki (na 2 osoby): 1 cała dorada lub po prostu 2 filety z dorady (można użyć też innej białej ryby np. dorsza) Zobacz więcej
ryby na patelni. Niejednokrotnie dałam się tak naciąć na świeżych filetach rybnych z Biedronki. Mam tu na myśli ryby o jasnym mięsie- sandacza, dorsza, a nawet filety z pstrąga. O ile do ryb Zobacz więcej
. Zaraz obok suszonego, solonego dorsza, sardynki stanowią swoistą chlubę portugalskiej kuchni. Ich mięso jest bardzo delikatne i ma lekko słodkawy smak. Jego wyjątkowość wynika jednak ze świeżości. Zobacz więcej
Dorsz w oleju - konserwa domowa Składniki: - dorsz, świeży - pieprz - listek laurowy - ocet winny - olej - sól 13-15g/kg ryby Przygotowanie wsadu: Dorsza po patroszeniu, oczyszczeniu kroimy w dzwonki Zobacz więcej
- spróbujcie - to niezapomniany posiłek :-) Oceny: 4,9 Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 25 min Łączny czas: 55 min Liczba porcji: 2 Składniki: świeży karp (może być pstrąg, okoń, dorsz, Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Ryba smażona

Ryba smażona 877

1
0 Ryba smażona Ryba smażona – najprostszy sposób przyrządzania, ryba jest chrupiąca, soczysta i zawsze wychodzi idealnie. Świeżą rybę patroszymy, usuwamy łuski przy pomocy noża, następnie myjemy ją i Zobacz więcej
gruszka
gruszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gruszka z fartuszka
pstrąg na maśle

pstrąg na maśle 157

0
Pamiętam swoje przerażenie, gdy pierwszy raz jadłam pstrąga. U mnie w domu nie podawało się tej ryby, ale wszystkie inne pałaszowałam aż mi się uszy trzęsły. Jak mówiono mi, że na obiad jest ryba, nie Zobacz więcej