pave

ZOBACZ TAKŻE:

Pomysł na zrobienie Faubourg Pave chodził za mną od dawna. To niesamowite ciastko rąk Pierre Herme – jednego z klasyków współczesnego cukiernictwa. Podobno był to jeden z pierwszych pomysłów Herme, w Zobacz więcej
Plants on the Plate | pave - pastry, lunch, aperitivo - porta vittoria Search About Ask Recipe Index Pantry Pinterest Subscribe breakfast \ soups \ sides \ mains \ desserts \ more gluten-free \ Polish Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebook Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti Ciasto/Dough/Impasto 500 g mąki (orkiszowej)/ 17.5 oz plain or spelt white flour/ 500 g di farina di farro 150 g Zobacz więcej
Bodylicious
Bodylicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bodylicious
pasta primavera

pasta primavera 60

Pasta primavera to doskonałe połączenie spaghetti al dente oraz chrupiących, lekko podduszonych włoskich warzyw. Lekkie, aromatyczne i pełne wiosny. To jedno z naszych ulubionych dań z makaronem. Zobacz więcej
Istria
Istria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje codzienne przyjemności
PASTA PRIMAVERA

PASTA PRIMAVERA 30

Zielony, wiosenny obiad - pasta primavera. Tagliatelle ze szparagami, fasolką szparagową i szpinakiem + parmezan. Pyszności! Inspiracja: przepis z programu Jamie'ego Oliver'a. W internecie go Zobacz więcej
trzaska gotuje
trzaska gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
trzaska gotuje
Pavelec Trzaski

Pavelec Trzaski 68

Wedel ma swojego "pawełka", to i Trzaska ma swojego! Połączenie przypominajace tiramisu z pianką owocową i lekką konfiturą. Twój chłop zwariuje! Gwarantuję! :) przepis własny Potrzebujemy: I warstwa: Zobacz więcej
Polish/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: 250 g bobu/ 9 oz fava beans/ 250 g di fave sgranate 1 cebula/ 1 onion/ 1 cipolla dorata o bianca 1 średnia marchew/ 1 medium carrot/ 1 carota Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Riesling Oltrepò Pavese

Riesling Oltrepò Pavese 20

Włoskie wino marketowe Riesling to jeden z najbardziej rozpoznawalnych szczepów, charakteryzuje się mocno kwiatowym, perfumowanym i niezwykle bogatym aromatem. Jak Riesling, to Niemcy, bo szczep ten Zobacz więcej
Naszła mnie ostatnio refleksja, że prawie w ogóle nie publikuję na blogu potraw kuchni Lombardii, a przecież w tym właśnie regionie mieszkam. Jak do tej pory pojawiło się tylko risotto alla milanese. Zobacz więcej
Food truck z kuchnią kaukaską stoi przy Lipowej już od kilku dobrych miesięcy (jak pamiętacie, w marcu miałam okazję uczestniczyć w jego otwarciu), jednak dopiero niedawno wpadłam tam na obiad, by Zobacz więcej
http://kuchniapepin.blogspot.com/search/label/CIASTA Składniki: 5 jajek (oddzielnie białka i żółtka) 1 szklanka cukru 1 szklanka przesianej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki oleju 1/2 Zobacz więcej
Restauracja Papavero, ul. 3 Maja 46,Poznań Wykwintna restauracja, z dbałością o szczegóły, z lekkim mieszanym uczuciem…. Dziś miałem okazję skosztowania bardzo zachęcającej restauracji, w której na Zobacz więcej
Czasami jestem pod wrażeniem jak bardzo zmieniają nam się smaki na przestrzeni lat. W przedszkolu, moim największym przekleństwem był szpinak i wątróbka. A dziś dość regularnie pojawiają sięw naszym Zobacz więcej
Polska wersja Non avrei dovuto, ma l'ho fatto... un altro dolce! Dopo passo alle ricette salate... :) Il papavero probabilmente Vi insospettisce un po', ma niente paura! Io non ho mai avuto alcuna Zobacz więcej
Polski Składniki: 3-4 jajka 150 gcukru 16 g cukru waniliowego 100 g masła 200 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka maku bakalie: posiekane orzechy włoskie, skórka z pomarańczy Zobacz więcej
Polska wersja językowa znajduje się na końcu przepisu Il nome di questo dolce viene da mak che vorrebbe dire... semi di papavero. In Polonia, come nel nord Italia, questi semi sono molto comuni e Zobacz więcej
primavera77
primavera77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z Kuchni Do Kuchni
Fave

Fave 152

Na obiadek podam dziś FAVE. Fave to po naszemu BÓB. We Włoszech kupowany łuskany i suszony. Smakuje trochę inaczej niż świeży. Moczymy go całą noc minimum. Zrobimy sobie włoskie fave w pomidorach, Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via Facebook Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: 200 g mąki pszennej z pełnego pszemiału/ 7 oz whole meal flour/ 200 g di farina integrale 100 g mąki z pszenicy Zobacz więcej
waniliowa chmurka
waniliowa chmurka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Waniliowa Chmurka
Have..

Have.. 25

Dziękuję za komentarz. Wszystkie z uwagą czytam, choć nie zawsze mogę odpisać. Jeśli masz jakieś pytanie napisz na maila waniliowachmurka@gmail.com Zapraszam też na fanpejdż Waniliowej Chmurki na Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via Facebook Polish/English/Italian Składniki/ Ingredients/ Ingredienti: 60 g maku/ 2.1 oz poppy seeds)/ 60 g di semi di papavero 2 łyżkioleju kokosowego/ 2 tbscoconut oil/ 2 cucchiai Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: