pavlowa

Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Mała Kuchnia
Pavlowa inaczej

Pavlowa inaczej 127

0
, jeżyny, borówki czy truskawki. Pavlowa inaczej 1-2 blaty bezowe 300-400 ml śmietanki 30-36 % parę łyżek cukru pudru (według uznania) 100 g suszonych sliwek kalifornijskich 50 ml dobrego rumu owoce Zobacz więcej
Białą Pavlową miałam w planach już od dawna. To idealny deser na letnie upały. Jest lekka i pyszna, a do tego wcale nie jest za słodka. Nazwa Pavlowa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny - Zobacz więcej
Wiosenna Pavlowa, w nowej odsłonie. Zawsze przygotowywałam ją z dwóch blatów bezowych, tak się u nas przyjęło i było dobrze. Ostatnio zauroczyła mnie gdzieś na zdjęciu właśnie w takiej postaci i choć Zobacz więcej
NaMiotle
NaMiotle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
NaMiotle
Czekoladowa Pavlowa

Czekoladowa Pavlowa 137

0
Czekoladowa Pavlowa ABC pieczenia Indeks przepisów Lukrem malowane Rękodzielnia Video Tutoriale English Version Czekoladowa Pavlowa Ania 04 marca 2015 0 komentarzy Na deszczowe, marcowe wieczory nie Zobacz więcej
MINI PAVLOWA Z POMARAŃCZĄ SKŁADNIKI: - 3 BIAŁKA - 180g CUKRU - SZCZYPTA SOLI - 150ml ŚMIETANY KREMÓWKI - OWOCE WYKONANIE: BIAŁKA UBIĆ ZE SZCZYPTĄ SOLI NA SZTYWNĄ PIANĘ DODAJĄC STOPNIOWO CUKIER.NA Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Pavlowa z truskawkami

Pavlowa z truskawkami 148

3
Musimy przygotować się do meczu, smacznie przygotować:) Liczę na wspaniałe wrażenia i zwycięstwo naszej druzyny, a Wy? Jeszcze nie wiem co zrobię z 'konkretów' ale wiem co będzie na deser:) Po Neli Zobacz więcej
Druga wersja torcika bezowego. Tym razem z kawałkami kiwi i prażonymi migdałami. Wspaniły deser na letnie popołudnie. Pavlowa z kiwi. składniki 6 białek 300g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Zobacz więcej
Czy Pavlowa musi być okrągła…? Świerszcze każdego wieczoru wygrywają swoją tęsknotę o i do miłości, jarzębina wdzięczy się w stronę słońca, szmaragdy w moich donicach drżą na lekkim wietrze, jeszcze Zobacz więcej
której został po raz pierwszy przygotowany aż dziw że tak późno ktoś wpadł na tak wspaniałe połączenie bezy i owoców :) Pavlowa Klasyczna beza z owocami Beza: 5 dużych jajek (same białka) 250 g Zobacz więcej
Pavlowa, to zdecydowanie królowa deserów! Jest to też najważniejszy chyba wkład Nowej Zelandii w światowe cukiernictwo. Wkład niebagatelny, lekki i słodki, ale słodyczą złamaną kwaśnymi owocami i Zobacz więcej
Klasyczna biała Pavlowa. Troszkę ją jednak urozmaiciłam. Bitą śmietanę polałam sosem cytrynowym. Do tego borówki i biała czekolada. Smakowała wybornie. Tym bardziej, że już dawno bezy nie jedliśmy. Zobacz więcej
Klasyczną Pavlową, jak się domyślam, wszyscy już dobrze znacie i lubicie. Dzisiaj jednak prezentuję wam troszkę inną wersję popularnej bezy. Opcja czekoladowa bardzo nam przypadła do gustu. Jak na Zobacz więcej
NaMiotle
NaMiotle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
NaMiotle
Tort “Pavlowa”

Tort “Pavlowa” 320

1
Lekki torcik na upalne dni. Dodatek bitej śmietany, duża ilość owoców i curd malinowy równoważą słodycz bezowych blatów. Możecie podać torcik z dodatkiem lodów lub sorbetu i będzie wspaniałym deserem Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Tort  Pavlowa

Tort Pavlowa 83

1
Kulinaria i fotografia.Twój blog kulinarny.Twoja inspiracja w kuchni pełną gębą.Gotowanie, potocznie zwane staniem przy garach, nie musi być nudne a może być super zabawą dla całej rodziny o tym i Zobacz więcej
kasinteks
kasinteks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z rozkoszą;)
Zimowa pavlowa

Zimowa pavlowa 82

0
Pavlova to australijski i nowozelandzki deser z bezy, bitej śmietany i owoców. Chociaż wariacji smakowych jest całe mnóstwo klasyka w moim uznaniu jest najlepsza. U mnie pavlova zimowa, ponieważ Zobacz więcej
monika34
monika34 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkości i nie tylko
Beza Pavlowa

Beza Pavlowa 47

0
Muszę się przyznać że bardzo się bałam piec bezę . Nie jest to taka trudna sprawa ,jak się okazało ;) ale trzeba pamiętać o tym , aby dobrze ubić pianę i piec w odpowiedniej temperaturze . Ja piekłam Zobacz więcej
O tym czy deser ten po raz pierwszy przygotowano w Australii czy w Nowej Zelandii na cześć słynnej rosyjskiej primabaleriny spierają się głównie chyba obywatele obu krajów... No bo co za różnica? Jest Zobacz więcej
Zakochałam się, w Pavlovej.. Mogę powiedzieć z ręka na sercu, ze ten, kto jej jeszcze nie piekl i nie probowal, stracił bardzo duzo. Teraz rozumiem dlaczego Pavlova tak kochała ten torcik. Zaczynamy Zobacz więcej
No to w końcu się odważyłam zrobić torcik Pavlowej. Długo się do niego przymierzałam, w sumie nie wiem dlaczego, bo sam torcik nie jest trudny do zrobienia. Chyba się bałam, że może mi beza nie wyjść. Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej