pęczak do dziczyzny

PatK
PatK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pat-elnia
Bitki wieprzowe

Bitki wieprzowe 2908

0
{{headerMessage}}
Co tu dużo dodawać? No może ze 2 grzybki suszone, na samym początku duszenia, aby danie nabrało bardziej "myśliwskiego" aromatu - choć dziczyzną nie jest (to znaczy mam nadzieję, że świnka dzika nie Zobacz więcej
martapan
martapan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kazdemu smacznego...
ZRAZY Z DZIKA PO BORECKU

ZRAZY Z DZIKA PO BORECKU 301

0
{{headerMessage}}
Dziczyzna to bardzo zdrowe, delikatne i smaczne mięso. Najlepiej smakuje w towarzystwie innych darów lasu, np. grzybów. To świetna propozycja na świąteczny obiad. SKŁADNIKI : 1 kg schabu, karczku albo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na pierwszy ogień poszło kaszotto z kaszy pęczak, na białym winie z grzybami leśnymi :) Kaszotto z kaszy pęczak na białym winie z grzybami leśnymi Składniki: 1 szklanka kaszy pęczak 1,5 l bulionu Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Dzik z baranem na słodko

Dzik z baranem na słodko 254

0
{{headerMessage}}
. Niewiele droższa jest baranina. Do tego dania kupiłem udziec barani bez kości. Mięso zostało kupione zamrożone, dlatego nie wymagało długiego procesu marynowania i już po kilku godzinach skruszało. Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Gulasz leśny

Gulasz leśny 153

0
{{headerMessage}}
Leśne smaki w tym daniu to nie dziczyzna jakby się mogło wydawać a zestaw przypraw i ziół, dla mnie kojarzących się właśnie z lasem. Jest dosyć ciężki, dlatego nie polecam go osobom będącym na diecie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
”, i na dodatek w bardzo dobrej jakości. Nie mogłam oprzeć się pokusie i musiałam spróbować (pomimo, że nie jestem zbyt mięsożerna :) ) Z zakupionego mięsa przygotowałam „Gulasz Strogonow z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
drobno pokrojone chili, ja dodałam). Pieczarkom usuwam nóżki, zdejmuję skórkę, kroję niezbyt cienko, szybko smażę (bez solenia) na dużym ogniu. Kaszę po ugotowaniu odsączam, przesypuję na patelnię, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 cm imbiru 3 goździki 1 listek laurowy 1litr wody sok z 1 cytryny lub kilka łyżek octu winnego farsz: 1 szklanka kaszy pęczak 3 suszone śliwki 1-2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżka masła Marynowanie: Zobacz więcej
eleonora trojan
eleonora trojan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eleonora Trojan
kaczka pieczona

kaczka pieczona 13

0
{{headerMessage}}
kaczka pieczona | Eleonora Trojan Przejdź do treści Formularz wyszukiwania Szukaj Blog kulinarny Książka kucharska Eleonora Trojan recenzje, opinie O mnie Kontakt Książka kucharska - kaczka pieczona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ragoût jest typem duszonej potrawy z produktów pokrojonych w kawałki równej wielkości. Pierwotnie nazwa ta używana była tylko do dań kuchni francuskiej. Obecnie stosuje się ją także do innych potraw. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. pyszny gulasz jagnięcy, aromatyczną zupa dyniową z pomarańczą, wołowinę po chińsku delikatną i rozpływającą się w ustach, risotto z pęczaku z leśnymi grzybami i mój numer jeden - obłędnie pyszne i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kaszy jaglanej Gryczana - doskonały dodatek do sosów i gulaszów. Ta ciemna kasza o charakterystycznej goryczce posiada dużo wapnia, potasu, fosforu i magnezu (szczególnie ważne dla osób pijących Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Do tego lekko ostra harissa, która doskonale równoważyła smaki. To jest naprawdę zgrany duet i mam nadzieję, że nie wypadnie z menu, które ma być często zmieniane. Z kolei przy risotto z pęczaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) cukinia(12) czekolada(5) dania bezmięsne(80) dania mięsne(90) desery(31) dipy(3) dodatki(12) domowe wędliny(3) drób(44) dziczyzna(9) grill(20) grillowanie(1) grzyby(24) gęś(8) halloween(1) indyk(8) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień 3 Wg planu dziś co innego, ale świeże ryby i owoce morza są najświeższe właśnie w środę... Trening w zespołach dwuosobowych Menu: Tatar wołowy z parmezanem Małże Św. Jakuba z szafranem Rolada z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
słodka Pomidory Rabarbar Rucola Rzodkiewka Seler Seler naciowy Szczaw Szparagi Szpinak Ziemniaki ZAPOMNIANE CUDA Jarmuż Pasternak Skorzonera (wężymord) ZBOŻA I „PSEUDOZBOŻA” Amarantus Chia nasiona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cebula Cukinia Cykoria Dynia Groszek cukrowy Kalafior Kalerosse Kapusta Kapusta czerwona Karczochy Koper włoski Kukurydza Marchewka Ogórek Papryczka ostra Papryka słodka Pomidory Rabarbar Rucola Zobacz więcej
{{headerMessage}}
DOMOWA PIEKARNIA DRUGIE DANIA GDZIE ZJEŚĆ? KASZA Bulgur Gryczana Jaglana Kuksus Pęczak KONKURSY KUCHNIE ŚWIATA Kuchnia Arabska Kuchnia Chińska Kuchnia Hiszpańska Kuchnia Indyjska Kuchnia Japońska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spaghetti z tuńczykiem - Dziękuję Było Pyszne Skip to content O mnie Kontakt Facebook Instagram Twitter BLOG KULINARNY PRZEPISY DOMOWA PIEKARNIA DRUGIE DANIA KASZA KUCHNIE ŚWIATA MAKARONY MIĘSA OWOCE Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lunchbox #6 - Dziękuję Było Pyszne Skip to content O mnie Kontakt Facebook Instagram Twitter BLOG KULINARNY PRZEPISY DOMOWA PIEKARNIA DRUGIE DANIA KASZA KUCHNIE ŚWIATA MAKARONY MIĘSA OWOCE PRZEKĄSKI Zobacz więcej