pęczakotto

ZOBACZ TAKŻE:

wkrainiesmaku
wkrainiesmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W Krainie Smaku
Pęczakotto

Pęczakotto 152

0
, dokładnie mieszając. Zalej winem. Gdy wyparuje dodaj ok. szklankę ciepłego bulionu. Po wchłonięciu płynu, dolej kolejną porcje. Powstarzaj czynność do wykorzystania całego bulionu. Na koniec Zobacz więcej
Mimbla
Mimbla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ruskie raz!
Pęczakotto z topinamburem

Pęczakotto z topinamburem 1253

2
W końcu, po trudnych bojach udało mi się znaleźć topinambur! No i wpadłam jak śliwka. Pokochałam tę bulwę. Mogłabym jej jeść na tony. Póki co zaprezentuję pierwszą odsłonę: PĘCZAKOTTO TOPINAMBUREM Zobacz więcej
rozpadać dodać kaszę. Wlać dwie szklanki wody i wino, dusic na małym ogniu dopóki kasza nie będzie miękka. Doprawić do smaku. W razie potrzeby podlewać wodą. Pod koniec dodać masło i wymieszać Uwagi: Zobacz więcej
Pęczakotto + Kurki + Kabanoski | Jaja w kuchni Jaja w kuchni męski blog kulinarny Post navigation Szybki obiad na lato | Fasolka szparagowa z cukinią i pomidorami. Pęczakotto + Kurki + Kabanoski Zobacz więcej
jest dość twardy dlatego proponuję mieć przygotowany większy zapas bulionu. Pęczakotto wyszło takie jak sobie wyobrażałam, gęste, kremowe, aromatyczne. Moja wersja jest z suszonymi grzybami bo akurat Zobacz więcej
pęczakotto brzmi jakoś tak przyjemnie :-)) Oj widać, że boczniaki Cię oczarowały! Super przepisy! i to jest właśnie to co zjadłabym dziś...owinęłabym się w koc, włączyła film i z miski jadła parujące Zobacz więcej
Dzisiaj szybki przepis na pyszne pęczakotto, czyli takie trochę risotto ale przygotowane na bazie pęczaku ;) Bardzo smaczne, doskonałe jako danie samodzielne albo dodatek do wegańskich pasztetów i Zobacz więcej
zamiast o pączku będzie o pęczakotto. W pęczakotto rozsmakowałam się rok temu, gdy akurat byłam na konferencji dla blogerów Food Blogger Fest. Dania przygotowywał wtedy Grzegorz Łapanowski i podał Zobacz więcej
nam więcej niż 30 minut. Bardzo zapraszam :-) Pęczakotto z warzywami i owcami morza 4 porcje/30 minut 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka masła 1/2 małej cebulki 1 ząbek czosnku 1 szklanka pęczaku Zobacz więcej
Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo zwiedzali Calabrię. Bardzo ciekawy odcinek. Panowieuczestniczyli m.in. w świniobiciu i z tego powodu zrobili np. budyń czekoladowy ze świńską krwią… Dla mnie Zobacz więcej
sposób na przyrządzanie kaszy pęczak. Jej duże pulchne ziarna idealnie się do tego nadają. "Kaszotto" a w tym wypadku "Pęczakotto" wychodzi kremowe, ale jednocześnie sypkie, wszystkie smaki Zobacz więcej
Tadeusz Pióro - ktoś, kto napisał niezwykłą książkę o jedzeniu, przyjemnościach i podróżach kulinarnych oraz odkrywaniu rodzimej kuchni ("Czterdzieści cztery przyjemności"), nie mógł się mylić. To on Zobacz więcej
powstało kaszotto i pęczakotto. Jedno to danie jednogarnkowe przyrządzane w ten sam sposób, co klasyczne risotto, z tą jednak drobną różnicą, że bazą nie jest ryż arborio, carnaroli lub inny do tego Zobacz więcej
Do "risotta" używałem już ryżu i quinoa. Dzisiaj przyszedł czas na kaszę pęczak. I muszę stwierdzić, żejako świetny zamiennik ryżu urozmaica dzięki temu nasządietę. Aromatcałości nadaje bulion Zobacz więcej
pęczak; Duży burak; Dwie szklanki bulionu warzywnego; Musztarda Dijon; Seler naciowy; Koper włoski; Ser bursztyn; 1/3 kostki masła; 3 łyżki chrzanu tartego; 2 łyżki gęstej śmietany; Cebula czerwona; Zobacz więcej
Coś co jest bardzo zdrowe i powinno jeść się tego dużo a ja nie jem prawie wcale: kasza. Długo nie mogłam się przełamać, ale oswajanie jej okazało się prostsze niż myślałam. Po prostupotraktowałam ją Zobacz więcej
Mam ogromną słabość do kasz wszelakich, zwłaszcza do jaglanej i do pęczaku. Najwspanialsze jest w nim to, że praktycznie nie da się go rozgotować. Smakuje wybornie zarówno na sypko, posypany Zobacz więcej
To kolejna odsłona dania z pęczakiem, którego smak poznałam dopiero rok temu (w rodzinnym domu się go nie gotowało). To była miłość od pierwszego kęsa ;) W piątek było wydanie wegetariańskie, dziś Zobacz więcej
Żywieniowa wariatka spędza ostatnio sporo czasu w kuchni. Kombinuje co można przygotować apetycznego z… gupika. Wiem, mały, ale może gdyby użyć dużo? Stado gupików. Koktajl z gupików, jak z krewetek? Zobacz więcej
...czyli znane i popularne pęczakotto. Tym razem, zamiast wina użyłam piwa, dzięki temu pęczakotto zyskało odrobinę inny, ciekawy smak. Tak przygotowana kasza znakomicie smakuje jako danie samodzielne Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: