peklosól

ZOBACZ TAKŻE:

Kolejna produkcja boczku. Bardzo prosty przepis. - żelatyna, - pieprz - listek laurowy - peklosól - torebki do pieczenia - praska Boczek peklujemy na sucho 48h. Peklosól 17-20g/kg. Do praski wkładamy Zobacz więcej
Metka smarowna Składniki: - mięso wieprzowe z łopatki 2kg - mięso wieprzowe z golonek 1,5kg - podgardle wieprzowe 0,5kg - pieprz biały 1g/kg - papryka 1g/kg - imbir 0,5g/kg - peklosól 18g/kg Mięso Zobacz więcej
Kolejny wyrób z szynkowaru i kolejna pyszna golonka.. 1 golonka przyprawa Natura Smak-John przyprawa Smaczuś peklosól Z golonki wyciąć kość . Natrzeć przyprawami i przełożyć do szynkowaru, Zobacz więcej
Szyneczka z indyka wg. Arkadiusza - 3 szt udziec indyczy, - peklosól 24gr na kg, - biały pieprz z ręki sypany, - kolendra zmielona, - odrobina mąki, - jeszcze mniejsza drobina żelatyny Mięsko Zobacz więcej
Kiełbasa cienka cielęca Kiełbasa cienka cielęca Składniki: - cielęcina kl. I z łopatki lub szynki 60%, - wieprzowina II kl. 20%, - cielęcina III kl. 20%, - peklosól 17g/kg, - kolendra 0,3g/kg - gałka Zobacz więcej
Mielonka z dzika z grzybami Mielonka z dzika z grzybami Składniki: - II z dzika 1,2kg - III z dzika 0,5kg, - I wieprzowa 0,3kg - peklosól 17g-kg - jałowiec 0,3g/kg - pieprz 1g/kg - czosnek 0,5g/kg - Zobacz więcej
Kabanosy drobiowe z koguta Kiełbaska wykonana na podstawie przepisu na kabanosy wieprzowe. Składniki: - mięso wieprzowe kl. I 1kg, - mięso z piersi drobiowych 1kg, - mięso ścięgniste z koguta 3kg, - Zobacz więcej
« Kurczak wędzony wg. Dziadka Schab polski pieczony Schab polski pieczony Składniki: - schab, - peklosól, - cukier 2g/kg, - żółtka jaj Ze schabu osunąć kości, usunąć luźne strzępy mięsa i tłuszczu. Zobacz więcej
Lunchmeat z galaretką Lunchmeat z galaretką Surowce: - II wieprzowa (z łopatki) 2kg - III wieprzowa (ścięgniste) 0,3kg - III wołowa 0,2kg Przyprawy: - peklosól 17g/kg - pieprz biały 1g/kg - kolendra Zobacz więcej
Kiełbasa polska wędzona z gorczycą Kiełbasa polska wędzona z gorczycą Składniki: - wieprzowina kl. I - 2kg, - wieprzowina kl. II - 3kg, - peklosól 19g/kg, - cukier 2g/kg, - pieprz naturalny 1,5g/kg, Zobacz więcej
Marynata aromatyczna do peklowania na sucho Najczęściej używam do wyrobów dojrzewających Składniki: - sól + peklosól 2:1 - czosnek granulowany - pieprz naturalny - czosnek granulowany - ziele Zobacz więcej
Polędwiczki dojrzewające z dzika Składniki: - polędwiczki (małe) z dzika lub jeśli brak to wieprzowe (na foto z dzika) - marynata peklująca aromatyczna - sól + peklosól 2:1 - czosnek granulowany - Zobacz więcej
Kiełbasa zwyczajna Składniki: - mięso wieprzowe z rozbioru szynek i łopatki kl I 6,5kg - mięso wołowe kl III (ścięgniste) 3,5kg - pieprz 1g/kg - czosnek świeży 2-4g/kg - majeranek 1g/kg - peklosól lub Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
KIEŁBASA STASIA

KIEŁBASA STASIA 529

1
- 6 g czarnego pieprzu (mielonego) - peklosól 34 Zobacz więcej
Prosta kiełbasa prowansalska Składniki: - mięso kl. II wieprzowe 5 kg - mięso z indyka (udziec) 4 kg - mięso kl. III wieprzowe 1kg - pieprz 1,5g/kg - zioła prowansalskie 2g/kg - peklosól 18-22g/kg - Zobacz więcej
Słonina wg Basi Składniki: - słonina wieprzowa - peklosól 18g/kg Słoninę kroję w odpowiednie kawałki i pekluję peklosolą. Dalej to trzeba się dać ponieść fantazji i użyć przypraw jakie się lubi, ja Zobacz więcej
Mielonka z indykiem - mięso z indyka (podudzia) 2,5kg - wieprzowina kl. II 2,5kg - pieprz naturalny 1,0g/kg - gałka muszkatołowa 0,5g/ - cukier 1,5g/ - czosnek granulowany 0,2g/kg - żelatyna ok 2-3 Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Mielonka drobiowa

Mielonka drobiowa 1488

1
Tą mielonkę robiłam już jakiś czas temu...była pyszna...ilość mięsa i przypraw wedle gustu i pojemności szynkowaru.. mięso drobiowe gulaszowe lub pierś z kurczaka przyprawa Natura Smak-John przyprawa Zobacz więcej
Mielonka drobiowa Arka 2 kg piersi z kurczaka 1 kg udek z kurczaka +skórki Przyprawy Pieprz biały mielony Sól , Peklosól 50/50% Zarna kolendry mielone Piersi kroimy w dużą kostkę,udka z kurczaka Zobacz więcej
Golonka wieprzowa parzona Surowce: - golonki wieprzowe tylne - papryka słodka lub ostra, - pieprz, - czosnek, - żelatyna, - peklosól, - woda, - osłonki barierowe Mięso z golonek pokroić w kostkę razem Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: