peklowana papryczka

SUROWIEC -karkówka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklo sól 9 gr/kg -sól wędzona lub wędzarnicza 9 gr/kg ( można pominąć i dać zwykłą sól lub peklo sól) ja użyłem wędzarniczej, wędzona mi się Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Peklowanie mięsa

Peklowanie mięsa 24154

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięso Zobacz więcej
kuchniamagdaleny
kuchniamagdaleny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia MagdaLeny
NADZIANE PAPRYCZKI

NADZIANE PAPRYCZKI 17

Czerwone papryki nadziewane mieszanką kaszy pęczak i zielonej soczewicy z dodatkiem kurczaka oraz pieczarek, zapieczone z żółtym serem...to świetna przystawka czy przekąska na wieczór z przyjaciółmi Zobacz więcej
boskaflorence
boskaflorence Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tylko pysznie
Smażone papryczki

Smażone papryczki 62

Hej! Przepis na smażone papryczki znalazłam na blogu Zuzy "Zielona kuchnia". Zdjęcie,które zamieściła pod spodem było tak apetyczne, że też postanowiłam sobie je zrobić.Niestety nie miałam zielonych, Zobacz więcej
zbysiowa
zbysiowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Takie tam pichcenie
Szynka peklowana

Szynka peklowana 1505

Doskonała szynka, wędlina domowa, smakuje wyśmienicie na kanapce, w sałatce, do obiadu lub solo. Dobra na zimno i na ciepło. Warto zrobić taką szyneczkę nie tylko na Święta :) Szynka peklowana 1, 5 Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Peklowana domowa słonina

Peklowana domowa słonina 1896

To nie danie, a dodatek, jakże niezbędny np, doruskich pierogów. Potrzebny zarówno do farszu, jak i okrasy. Zresztą taka słonina, to również świetny dodatek do sadzonego jajka, a pokrojona cieniuteńko Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Papryczka chilli marynowana

Papryczka chilli marynowana 173

Obdarowała mnie siostra całym wiaderkiem papryczek chilli. Długo się zastanawiałam co z nimi zrobić. Postanowiłam wrzucić je do zalewy. Wykorzystam je jako przegryzkę na imprezy. Nafaszeruję serem Zobacz więcej
Dziś peklowanie golonek. Pierwszy etap do uzyskania jednej z najbardziej ulubionych rodzinnych potraw, czyli duszonej w szybkowarze golonki. Nie wyobrażam sobie, aby zrobić golonkę bez uprzedniego Zobacz więcej
yeschef.blog
yeschef.blog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
yeschef
Papryczka cherry nadziewana serem

Papryczka cherry nadziewana serem 105

Papryczka cherry (znana pod nazwą czereśniowa) jest jedną z łagodniejszych odmian papryczek chili. Ze względu na swój dekoracyjny wygląd świetnie nadają się do faszerowania. Chociaż w przepisie użyłem Zobacz więcej
Babeczki z papryczkami jalapeno To się musiało wcześniej, czy później tak skończyć. Miłość mojego męża do ostrych papryczek rośnie z roku na rok, a nasz balkon jest tak zastawiony paprykami, że Zobacz więcej
Aga De
Aga De Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojego domu
Szynka peklowana

Szynka peklowana 1069

Robicie w domu wędliny? Ja zdecydowanie za rzadko. Aleczasami nie umiem sobie odmówić. Dzisiaj mam dla Was przepis na peklowaną szynkę pieczoną. Bardzo aromatyczna, soczystaidelikatna. Może zrobicie Zobacz więcej
Anna Wiśniewska
Anna Wiśniewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy z sercem
Peklowana szynka

Peklowana szynka 12275

Szynkę peklowaną piekę i zjadamy ją jako wędlinę do chleba. Do tego np. ćwikłą z chrzanem i cały weekend podjadamy tylko to. Kiedyś kupowałam do pieczenia szynkę peklowaną. Jednak kiedy zdarzyło się, Zobacz więcej
krakownatalerzu
krakownatalerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kraków na Talerzu
Trzy Papryczki

Trzy Papryczki 32

ADRES: Poselska 17, Kraków KUCHNIA: włoska, marokańska ZAKRES CEN DAŃ GŁÓWNYCH: 18-29PLN W INTERNECIE:facebook|www Wreszcie sezon na ogródki w pełni! W poszukiwaniu tych najpiękniejszych trafiliśmy do Zobacz więcej
MojaQchnia
MojaQchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojaQchnia.pl
Papryczki chilli marynowane

Papryczki chilli marynowane 696

Lubicie ostre papryczki. Mój najstarszy pierworodny uwielbia. W sklepach zawsze wybiera chipsy STRONG. Dla niego w słoiczku zachowujemy na zimę te papryczki Oczywiście dzielnie pomaga w ich Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pichcę sobie
Marynowane papryczki chili

Marynowane papryczki chili 878

Coś dla osób lubiących wyzwania. Robię je po raz pierwszy, ale po wyjęciu ze słoika zamierzam je dodatkowo nafaszerować jakimś smacznym serem. Mniam. Składniki: 25 dag papryczek Zalewa: 2 szklanki Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Smażona zielona papryczka

Smażona zielona papryczka 30

Robię grządkowe porządki ;) została mi garść zielonej, drobnej papryki. Podobna jest kształtem do chili ale nie jest ostra. Świetna jest bezpośrednio z patelni i szybko się ją robi. W 10 minut potrawa Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Papryczki w octowej zaprawie

Papryczki w octowej zaprawie 100

Zaczęło się pakowanie warzyw i owoców do słoików by cieszyć się ich mocą, smakiem i aromatem gdy zasypie nas śnieg - oby tak nie było ale lepiej mieć czym się pocieszyć! Papryczka prawie tradycyjna Zobacz więcej
Postanowiliśmy w końcu postawić pierwsze samodzielne kroki w wędzeniu. W minioną sobotę wybraliśmy się na działkę, by uwędzić wcześniej peklowaną szynkę. W niezbyt skomplikowanej, prostej, stworzonej Zobacz więcej
przepisybetty
przepisybetty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Betty gotuje
Szynka pieczona – peklowana

Szynka pieczona – peklowana 335

Szynka pieczona – peklowana – BettyGotuje Dołącz do mnie: Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zarejestruj się Do chleba Przepis dodała Betty - 26 Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Peklowanie golonki

Peklowanie golonki 9401

Peklowanie– proces technologiczny, polegający na działaniu solanki lub mieszanki peklującej na mięso. Efektem tego procesu jest utrwalanie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu mięsa Zobacz więcej