peklowanie boczku

Jak już wspominałam wielokrotnie, rzadko kiedy kupujemy wędliny. po pierwsze ich oferowana jakość nie ma nic wspólnego z proponowaną ceną. Po drugie zaś my po prostu lubimy wiedzieć co jemy i domowe Zobacz więcej
Dzisiaj potrawa nie tylko świąteczna, ale taka, którą przygotowuję co jakiś czas. Polecam Wam boczek peklowany i gotowany. Idealny na kanapki z musztardą lub chrzanem. Taki najbardziej lubią moi mali Zobacz więcej
suszony boczek Nadejście jesieni jest w moim domu sygnałem, że nadeszła pora ma suszenie domowych wędlin. O tej porze nie krążą już w powietrzu owady, które mogły by zepsuć mięso, a Zobacz więcej
Boczek peklowany gotowany - Kulinarni.info.pl Przeskocz do treści Kulinarni.info.pl Rodzinny blog kulinarny Strona główna Indeks przepisów O stronie Kontakt Boczek peklowany gotowany Scroll down to Zobacz więcej
Wszyscy znamy zalety domowych wędlin. Dziś przygotowałam boczek wędzony peklowany na sucho. Do przygotowania boczku wykorzystałam moją kompozycję przypraw możemy ją modyfikować według własnych Zobacz więcej
Domowe wędliny są najlepsze! Boczek wieprzowy peklowany upieczony jest ciężkim, ale bardzo pysznym rarytasem, który śmiało można zrobić na większe okazje parę razy do roku. Zrobienie swojskiej wędliny Zobacz więcej
Domowe wędliny są najlepsze! Boczek wieprzowy peklowany upieczony jest kalorycznym, ale bardzo pysznym rarytasem, który śmiało można zrobić na większe okazje parę razy do roku. Zrobienie swojskiej Zobacz więcej
Boczek peklowany a'la Captain Greg - szynkowar 1 kg chudego boczku bez skóry Marynata peklująca : 1 litr wody 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki soli peklującej 2 listki laurowe 8 ziaren ziela angielskiego Zobacz więcej
900 g białego boczku na zalewę(zalewy wystarcza na 2 kg mięsa) 2 l wody półszklsoli 1 łyżka solipeklowej listki laurowe ziele angielskie pieprz ziarnisty suszone morele ok 100g Wymieszać składniki Zobacz więcej
Boczek rolowany, odpowiednio zapeklowany i pieczony w niskiej temperaturze, to wymarzona domowa wędlina. Przygotowany z tego przepisu wychodzi naprawdę bardzo aromatyczny, miękki i soczysty. Doskonały Zobacz więcej
Metka łososiowa Metka łososiowa Składniki: - boczek 4kg nie peklowany - wołowina1kg peklowana - pieprz 1,5g/kg - papryka słodka 1g/kg - gałka muszkatołowa 0,6g/kg - osłonki ja dałem fibrusowe, mogą Zobacz więcej
Kolejna produkcja boczku. Bardzo prosty przepis. - żelatyna, - pieprz - listek laurowy - peklosól - torebki do pieczenia - praska Boczek peklujemy na sucho 48h. Peklosól 17-20g/kg. Do praski wkładamy Zobacz więcej
Boczek mielony Boczek mielony Składniki: - boczek, - pekosól, - pieprz, - zioła jakie kto lubi - żelatyna, - osłonki barierowe (termokurczliwe) Boczek kroimy ze skóra w kawałki i peklujemy na sucho Zobacz więcej
Takie domowe wędliny są przepyszne i najlepsze do chleba. Wiemy co mielimy, peklujemy i jakie dodatki wkładamy a potem cieszymy się pyszną wędliną. Jeśli jeszcze uda nam się zakupić mięso od dobrego Zobacz więcej
Wędzarnia z paleniskiem ... » Wyroby dojrzewające solone Szynki, boczki, karkówka dojrzewające Składniki: - ładne kawałki szynek, boczków lub karkówki Marynata peklująca podana wcześniej Kawałki Zobacz więcej
500 g wątróbek drobiowych 2 jajka 80 g cebuli 1 łyżka pieprzu zielonego 400 g masła 20 cieniutkich plastrów tłustego boczku 10 g soli peklowanej pieprz, czosnek granulowany Do rondla z grubym dnem Zobacz więcej
peklowanie na 3 kg mięsa 2 l wody 4 łyżki soli 2 łyżki soli peklowej listki laurowe pieprz ziele angielskie czosnek pieprz szczypta chili w płatkach Do peklowania mięso przygotować 3 dni wcześniej . Zobacz więcej
Składniki : na około 2 kg mięsa 2 l wody 3 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 0,5 łyżeczki soli 4 łyżki soli do peklowania mięsa 5-6 ząbków czosnku (przekroić na pół) 8 ziarenek pieprzu Zobacz więcej
Boczek rolowany Składniki: - płat boczku ze skórą, - pekosól, - pieprz, - listek laurowy - żelatyna, - osłonki barierowe (termokurczliwe) Boczek rolujemy i przycinamy aby był kształtny kawałek. Zobacz więcej
Kiełbasa, jak kiełbasa - smakuje jak kupna. Z tą różnicą, że wiem, co jest w środku. Składniki: 1/2 kg łopatki 30 dag boczku 1/2 łyżeczki soli peklującej 1/2 łyżeczki soli 1 czubata łyżeczka słodkiej Zobacz więcej