peklowanie gęsiny

{{headerMessage}}
Listopad jest miesiącem gęsi a to za sprawą akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” realizowanej na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Kujawsko-Pomorskiego. Z tej okazji w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
długo pieczona pierś z gęsi Są dwa sposoby na upieczenie gęsiny, możemy piec ją bardzo krótko, albo bardzo długo. Pierwszy sposób opisałem już jakiśczastemu, a więc dziś pora na drugąmetodę. Polecam Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Warsztaty, gęsina i Kurt Scheller

Warsztaty, gęsina i Kurt Scheller 863

0
{{headerMessage}}
Kurt Scheller W ramach akcji „Czas na gęsinę” miałam okazje uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w Akademii Kurta Schellera pod okiem samego mistrza. Sama akcja miała na celu promowanie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygody świętomarcińskiej ciąg dalszy. Danie to wymaga nieco więcej czasu, ponieważ tydzień trwa peklowanie mięsa, ale warto poczekać. Niebanalny sposób na apetyczny obiad. Przepis bierze udział w Zobacz więcej
grazyna0071
grazyna0071 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grażyna gotuje
Faszerowane gęsie szyjki

Faszerowane gęsie szyjki 212

0
{{headerMessage}}
Staram się pokazać na blogu jak najwięcej potraw z gęsi , których nauczyłam się robić na warsztatach w moich rodzinnych stronach. Jednym z moich zdaniem smaczniejszych form podania gęsinyZobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasztet z gęsi był naturalną konsekwencją przerabiania całej gęsiej tuszki. Zrobiłam peklowany półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, konfitowane udka, faszerowaną szyjkę az mięsa ugotowanego w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy zobaczyłam ten przepis w odcinku „Okrasa łamie przepisy” z Ciechocinka, od razu nabrałam chęci, żeby zrobić gęsie piersi w ten sposób. Przepis jest bardzo prosty a gęsina gotowa po dobie albo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
suszona gęsia pierś Dziś podzielę się przepisem na wyrób wykonany z gęsiny. Wędliny z tegomięsa, choć wyborne w smaku, są z niezrozumiałych dlamnie względów, niezwyklerzadkooferowane w Zobacz więcej
obiezysmak
obiezysmak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obieżysmak
NOWOJORSKA KANAPKA Z PASTRAMI

NOWOJORSKA KANAPKA Z PASTRAMI 41

0
{{headerMessage}}
z wołowiny, ale można też z powodzeniem przyrządzać je z wieprzowiny, gęsiny czy baraniny. W czym tkwi sekret smaku i popularności pastrami? Najprawdopodobniej w szczególnym, złożonym procesie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pisałam już nieraz na blogu, że na warsztatach w moim rodzinnym województwie kujawsko-pomorskim uczyłam się przyrządzać gęsi tak, by wykorzystać każdą część cennego ptaka, który do tanich nie należy. Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
(bez tytułu)

(bez tytułu) 372

0
{{headerMessage}}
Kulinaria Uli Kulinaria Uli Zapraszam do mojej kuchni :) środa, 1 kwietnia 2015 Kolejna wedlina z szynkowara :) A co mi tam ;) Tym razem malo dietetycznie , ale moja druga polowa tez musi cos od zycia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Była już gęsina w wersji klasycznej, pora na coś bardziej odkrywczego. Szarpana gęś czyli taki pulled pork, ale z gęsiej nogi, a nie wieprzowej łopatki. Do tego pieczona skorzonera, czyli innymi słowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Pastrami dotarło do Stanów Zjednoczonych razem z falą Żydowskiej imigracji z terenów m.in. Rumunii. Rumuńscy Żydzi przybyli do Nowego Jorku a początku robili pastrami z piersi gęsich, bo były tanie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
…” to obszerny, szczegółowy i oryginalny rękopiśmienny zbiór przepisów kulinarnych, który można uznać za drugą polską książkę kucharską….. Przepisy z tej ostatniej są dłuższe, bardziej szczegółowe i Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Rogaliki

Rogaliki 535

0
{{headerMessage}}
in the same old house, centuries... 1 dzień temu Niepodlewam.pl Róża Gizmo – uprawa, odporność, cięcie - To odmiana miniaturowa bardzo odporna na choroby. Róża Gizmo ma kwiaty pomarańczowe z białymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
papryki wędzonej w proszku - 200 g boczku - 500 g żeberek ... 23 godziny temu trochę inna cukiernia Sałatka z zielonej soczewicy - Danie, które skradło niejedno serce. Można zjeść ją na świeżo, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Człowiek jest tym, co zje...: Sałatka warstwowa z łososiem skip to main | skip to sidebar Kuchnia, podróże, może coś więcej... piątek, 29 stycznia 2016 Sałatka warstwowa z łososiem Kolejny przepis z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wypiekania chleba którego organizatorką jest Amber z bloga Kuchennymi drzwiami. W lutym zaproponowała nam chleb... 14 godzin temu Uwielbiam gotować! Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem w sosie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"*New page*bonacion 7 godzin temu Kwestia Smaku Sernikobrownie z wiśniami w syropie - Czekoladowe brownie i sernik w jednym pysznym cieście - takie połączenie nigdy się nie znudzi! Kropką nad i są Zobacz więcej