• 8
  • 5
  • 2
  • 5
  • 7
  • 1
przepisów z 6065 blogów

peklowanie mięsa do wędzenia

Już nie długo święta więc przydałała by się dobra wędlina, a najlepsza jest wędzona. Ja peklowałam karczek i szynkę, sama tego nie wędziłam bo zrobił to kolega a mięso wyszło idealne. Peklowanie mięsa Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Peklowanie mięsa

Peklowanie mięsa 19729

3
Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięso Zobacz więcej
i dekagramy... subtelna różnica w ilości potrzebnej peklosoli :) Na szczęście nikt się nie zatruł i wszystkim smakowało. Dzisiaj przedstawiam Wam pyszny schabik. Może przyda się kilka moich Zobacz więcej
maj 24thWędliny – peklowanie Własnoręczna produkcja wędlin to radość z przygotowania (wcale nie aż tak czasochłonnego), ale przede wszystkim z jedzenia: pachnąca, pyszna szynka czy baleron Zobacz więcej
Wszyscy znamy zalety domowych wędlin. Dziś przygotowałam boczek wędzony peklowany na sucho. Do przygotowania boczku wykorzystałam moją kompozycję przypraw możemy ją modyfikować według własnych Zobacz więcej
przypominam fanom domowych wędlin, że to już ostatni moment, by zapeklować mięsa, zwłaszcza te, które chce się przeznaczyć do wędzenia. przepis na solankę znajdziecie na blogu. jeśli nie macie dostępu Zobacz więcej
1- 1,5 kg. szynki wieprzowej ( ładny, równy kawałek) kilka plastrów boczku wędzonego 3łyżki oliwy 1 łyżeczka soli kamiennej 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu 1/2 łyżeczki ziaren jałowca 4 ziarna ziela Zobacz więcej
Skład: 2 kg karkówki bez kości klik klik Do Peklowania: szklanki cukru 6 łyżek soli 4 łyżeczki soli peklowej Dodatkowo: 6 łyżek czosnku niedźwiedziego opakowanie (22g) papryki wędzonej słodkiej trochę Zobacz więcej
szynka parzona Dziś pragnę przedstawić propozycję przepisu, dla wszystkich miłośników wyrobów domowych wędlin. Miłośników którzy, czy to z braku dostępu do wędzarni, czy też z braku czasu ( Zobacz więcej
Jestem z siebie bardzo dumna ! Udało mi się samodzielnie podzielić gęś, oddzielić mięso z piersi tak, by uformować półgęsek i potem zrobić z niego coś pysznego Nauczyłam się tego na pierwszych Zobacz więcej
Schab peklowany pieczony w niskiej temperaturze Przepisy.com " blog kulinarny ::: bartek usydus " Kulinarne domeny na sprzedaż O mnie Kontakt Schab peklowany pieczony w niskiej temperaturze Data: 27 Zobacz więcej
Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej | magiczny składnik Magiczny Składnik piecze ciasteczka, które zostają w Twojej przeglądarce na później. Close Notification Open Notification Znajdź magiczny Zobacz więcej
Przygody świętomarcińskiej ciąg dalszy. Danie to wymaga nieco więcej czasu, ponieważ tydzień trwa peklowanie mięsa, ale warto poczekać. Niebanalny sposób na apetyczny obiad. Przepis bierze udział w Zobacz więcej
Gdy zobaczyłam ten przepis w odcinku „Okrasa łamie przepisy” z Ciechocinka, od razu nabrałam chęci, żeby zrobić gęsie piersi w ten sposób. Przepis jest bardzo prosty a gęsina gotowa po dobie albo Zobacz więcej
peklowana szynka długo pieczona Dziś pragnę przedstawić kolejny sposób, na zrobienie domowej wędliny bez wędzenia. Szynka wykonana według tego przepisu jest soczysta i niezwykle krucha. Tak Zobacz więcej
Dzisiaj chciałam Wam zaprezentować smakowity, pieczony w niskiej temperaturze, w zasadzie parzony w piekarniku, schab kanapkowy. Schab przygotowałam w bardzo podobny sposób jak boczek rolowany Zobacz więcej
Wędliny sklepowe to jeden z produktów spożywczych o zaskakująco długim składzie... Pierwszy z brzegu skład przykładowej wędliny wieprzowej, znalezionej w sklepie internetowym Tesco: mięso wieprzowe Zobacz więcej
Ta domowa wędlina łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą). Z powodzeniem zstąpi każdą sklepową wędlinę. Zobacz więcej
na kanapkach. Polecam :) Składniki - 1.2 kg boczku surowego bez skóry ( długi, cienki, niezbyt tłusty płat ) Zalewa - 40 g soli peklowej - 1 łyżeczka cukru, - 0.5 łyżeczki soli morskiej - 1 łyżeczka Zobacz więcej
Jak kraj długi i szeroki, każdy, albo prawie każdy, ma swoja marynatę do mięsa, do wędzenia. A oto i mój przepis, podpatrzony u pana, który od lat zajmuje się u nas obróbką mięsa. Składniki 1litr Zobacz więcej