peklowanie na jogurcie

Bardzo lubię takie placki. Tym razem zjedliśmy je z sosem jogurtowo - czosnkowym, z dodatkiem gravlaxa (peklowałam surowego łososia przez ponad dobę m.in. w soli, z dodatkiem koperku) i koperku. Zobacz więcej
na to rzodkiewki lub daikon, na to surowego buraka, skórkę z cytryny i koperek. Owiń folią i połóż bardzo ciężkie książki (na wszelki wypadek owinięte folią aluminiową) i połóż do lodówki na 48h. Po Zobacz więcej
Polędwica dojrzewająca w stylu Hiszpańskim Składniki: - schab, polędwiczki wieprzowe - czosnek- jogurt z żywymi kulturami bakterii - peklosól - papryka Pimentone Schaby nie obrabiamy pozostawiamy z Zobacz więcej
i zmodyfikowany tysiąca wysp. Nic niewymyślnego ale super dobre. -500 ml kefiru na marynatę - 3 łyżeczki słodkiej papryki -2 łyżeczki musztardy w proszku -szklanka tartej bułki -200 ml jogurtu Zobacz więcej
łyżce jogurtu naturalnego, majonezu (u mnie Winiary) oraz szczyptę pieprzu cayenne. Wszystkie składniki włożyłam do szatkownicy i rozdrobniłam dosyć dokładnie. Posmarowałam tą pastą cienkie chlebki Zobacz więcej
Produkty które należy ograniczyć Produkty które należy wykluczyć jogurt, mleko, mleko sojowe, soki bez dodatku cukru, woda wapniowa, herbaty ziołowe należy wybierać produkty o średniej zawartości Zobacz więcej
bigosiki. Ale lato i upały już za nami, tak więc postanowiłam ugotować bigos. Taki prawdziwy, kaloryczny (tak, tak ... nie samym jogurtem człowiek żyje) na golonce, z dużą ilością mięsa, grzybów ... Zobacz więcej
dobrze wpływa na trawienie. Zatem poniżej przepis na moją wizję zupy z soczewicy 250 gram zielonej soczewicy 2 średnie golonki wieprzowe peklowane 4 średnie ziemniaki 1 puszka pomidorów krojonych bez Zobacz więcej
lepiej, a dzisiejsze jedzenie nie nadaje się nawet dla psa. W tej pracy nad wędlinami objawia się również tradycyjny podział ról – kilka tygodni przed akcją „Wędzenie” Mama spisuje na kartce Zobacz więcej
suszonych pomidorów 3 jajka 1 czubata łyżka jogurtu greckiego sól, płatki chili jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić na mniejsze części, dodać odsączonego tuńczyka, pomidory, doprawić. Wszystko Zobacz więcej
niewielkiej ilości tłuszczu (ok. 3 %). Mięso jest kruche, delikatne, soczyste o wysokiej marmurkowatości. Nie wymaga zaawansowanej obróbki wstępnej - wystarczy oczyścić polędwiczkę z błon. Idealnie Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
marynowanie mięsa

marynowanie mięsa 3311

1
samej marynaty. marynaty mokre wykonuje się najczęściej z mleka, maślanki lub jogurtu, rosołu, alkoholu, octu, z przyprawami. ilość zastosowanego płynu nie powinna być zbyt duża, wystarczy by mięso Zobacz więcej
. 300 g mąki bezglutenowej 100 g cukru 2 jajka 250g jogurtu naturalnego 1/3 szkl ( 90 g ) oleju 0,5 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki soli 200 g jagód Mokre składniki Zobacz więcej
z nimi zdecydowanie mniej roboty. Dzieciaki stwierdziły, że to ich ulubione ciasto (kolejne :) ). ciasto : 2,5 szkl ( 400 g ) mąki pszennej 400 g jogurtu greckiego 4 jajka 0,5 szkl ( 125 ml ) oleju Zobacz więcej
geos
geos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookwithborelia
Pasta jajeczna

Pasta jajeczna 166

1
. Bardzo mu to smakuje. Na pastę jeszcze nie dał się skusić. Nie tracę nadziei. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo garść posiekanego szczypiorku 2-3 łyżkimajonezuwłasnego wyrobu 1-2 łyżki jogurtu Zobacz więcej
smaczna o każdej porze roku propozycja śniadaniowo – deserowa. Jej przygotowanie trwa chwilę, więc można ją przygotować w chwili kiedy mamy ochotę na coś smacznego i pożywnego, bez konieczności Zobacz więcej
łyżki jogurtu naturalnego sól W składnikach nie podałam ilości, bo każde warzywo jest inne. U mnie było pół kalarepki ( ale jak pisałam, to była kalarepka gigant), ćwiartka kapusty i dwie marchewki. Zobacz więcej
pszennej chlebowej 150 ml wody 50 g serka wiejskiego lub śmietany, gęstego jogurtu, twarogu 15 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli dodatki : feta ser owczy Zobacz więcej
Coraz częściej zastanawiamy się skąd się bierze to co jemy, przyglądamy się jaki dokładnie skład mają produkty które kupujemy. Niestety zalewa nas jedzenie coraz gorszej jakości – aby taniej, aby Zobacz więcej
dojrzewających, jogurtach, maślankach oraz rybach, konserwach mięsnych i rybnych, awokado, szpinaku, figach, szczawiu, pomidorach oraz ziemniakach. Fenyloetyloaminawystępuje w: winach, wędlinach, Zobacz więcej