peklowanie piersi indyczej

robiłam wędlinę z mięsa indyczego, które kupiłam w wersji gulaszowej. Na oko oceniając było to mięso z podudzia, czyli sporo ciemniejsze niż z piersi. Przepis, który teraz podam, w zasadzie stosuję Zobacz więcej
zawiązać albo zszyć. Ja zrobiłam tym drugim sposobem, bo i tak szyłam… Widziany w tle kształt, to nafaszerowan skóra z piersi gęsiej – mięso wykorzystałam do peklowania w soli z przepisu Karola Zobacz więcej
Pasztet z gęsi był naturalną konsekwencją przerabiania całej gęsiej tuszki. Zrobiłam peklowany półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, konfitowane udka, faszerowaną szyjkę az mięsa ugotowanego w Zobacz więcej
kapustą (Filozofia Smaku) MIĘSA NA ZIMNO Babka mięsna z żurawiną (Asiuuulek) Boczek rolowany (Moje domowe kucharzenie) Domowa pieczona pierś z indyka (Jedz i smakuj) Domowe wędliny wędzone Zobacz więcej
winie Bitki wieprzowe i sos pieczarkowy Bitki wieprzowe panierowane Bitki wieprzowe w pieczarkach Bitki z indyka Black & white - galaretka z czarnej porzeczki z bitą śmietanką Bliny gryczane Zobacz więcej