peklowanie piersi indyczej

robiłam wędlinę z mięsa indyczego, które kupiłam w wersji gulaszowej. Na oko oceniając było to mięso z podudzia, czyli sporo ciemniejsze niż z piersi. Przepis, który teraz podam, w zasadzie stosuję Zobacz więcej
zawiązać albo zszyć. Ja zrobiłam tym drugim sposobem, bo i tak szyłam… Widziany w tle kształt, to nafaszerowan skóra z piersi gęsiej – mięso wykorzystałam do peklowania w soli z przepisu Karola Zobacz więcej
Pasztet z gęsi był naturalną konsekwencją przerabiania całej gęsiej tuszki. Zrobiłam peklowany półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, konfitowane udka, faszerowaną szyjkę az mięsa ugotowanego w Zobacz więcej
) Śledzie w oleju z dodatkiem curry (Moje domowe kucharzenie) Śledzie w smażonej cebuli (Pela) Śledzie z jabłkiem w śmietanie (Kuchnia domowa Ani) Śledzie z pistacjami (Mirabelka) Śledzie z Zobacz więcej
- Kartacze Chatka Chińskie danie na zawołanie Chińskie fasolki w Chińszczyźnie Chińskie pierożki w Polskim rosole Chińskie skrzydełka Chipsy - Cripsy Natural Chipsy domowe z ActiFry Chleb na zakwasie Zobacz więcej