peklowanie piersi indyczej

robiłam wędlinę z mięsa indyczego, które kupiłam w wersji gulaszowej. Na oko oceniając było to mięso z podudzia, czyli sporo ciemniejsze niż z piersi. Przepis, który teraz podam, w zasadzie stosuję Zobacz więcej
zawiązać albo zszyć. Ja zrobiłam tym drugim sposobem, bo i tak szyłam… Widziany w tle kształt, to nafaszerowan skóra z piersi gęsiej – mięso wykorzystałam do peklowania w soli z przepisu Karola Zobacz więcej
Pasztet z gęsi był naturalną konsekwencją przerabiania całej gęsiej tuszki. Zrobiłam peklowany półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, konfitowane udka, faszerowaną szyjkę az mięsa ugotowanego w Zobacz więcej
(Straga.pl) Jajka faszerowane pastą z bakłażana, pieczarek i orzechów (Czerwień i błękit) Jajka faszerowane pastą z kurczaka (Fabryka Kulinarnych Inspiracji) Jajka faszerowane pastą z makreli Zobacz więcej
Gotowanie jest łatwe: Alfabetyczny spis treści Prawa autorskie Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa.. Moje Zobacz więcej