peklowanie wołowiny

{{headerMessage}}
Po szarpanej gąsce pora na kolejną postburgerową propozycję – peklowaną wołowinę czyli słynny amerykański corned beef. Na razie mam dla was przepis na samo mięsko, tu natomiast znajdziecie instrukcję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PEKFLAJSZ czyli wołowina peklowana fajnie Opekflajszu, pisałem w lutym w relacji z Kazimierza. Jadłemgo w knajpie "U FRYZJERA", którą bez żadnych korzyści majątkowych, mogę polecić. Jest tam spory Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Metka łososiowa

Metka łososiowa 2478

1
{{headerMessage}}
Metka łososiowa Metka łososiowa Składniki: - boczek 4kg nie peklowany - wołowina1kg peklowana - pieprz 1,5g/kg - papryka słodka 1g/kg - gałka muszkatołowa 0,6g/kg - osłonki ja dałem fibrusowe, mogą Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Kiełbasa swojska

Kiełbasa swojska 11844

5
{{headerMessage}}
wyrabiać przez ok 30 min. Włożyć do szczelnego naczynia i wstawić do lodówki na ok 24 godziny. Kiełbaśnice namoczyć w wodzie, przepłukać każdą w środku. Nałożyć na końcówkę do nadziewania kiełbas i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiełbasa prosta z dzika » Kiełbasa wojskowa z 1952r. Kiełbasa wojskowa z 1952r. Przepis zatwierdzony przez ówczesnego ministra. W smaku jest bdb. Polecam! Składniki: - wołowina II kl 2,5kg - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mielonka Tyrolska z galaretką Składniki: - łopatka wieprzowa 4kg - wołowina gulaszowa 0,5kg - skórki wieprzowe 0,5kg - peklosól 18g/kg - pieprz biały 1,5g/kg - gałka muszkatołowa 0,5g/kg - czosnek 1-2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiełbasa tatrzańska Składniki: - mięso wieprzowe kl. II (karkówka, boczek) 4,5kg - wołowina ścięgnista 0,5kg - peklosól 18-20g/kg - pieprz naturalny 1,5g/kg - czosnek 1,5g/kg - osłonki białkowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po suszonej wołowinie przyszedł czas na łososia! Gravlax czyli pogrzebany łosoś jest to danie z kuchni skandynawskiej. Surowy łosoś peklowany w soli, świetny na kanapki i na tatar. Jest delikatny i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Krakowska podsuszana wg. 16 Krakowska podsuszana wg. 16 Surowce i przyprawy: - wieprzowina kl. I peklowana - 2,3 kg - wieprzowina kl. II peklowana - 1,7 kg - słonina lub tłuszcz drobny - 0,5 kg - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiełbasa myśliwska z dziczyzną Składniki: - mięso wieprzowe kl I 3,6kg -mięso z dzika kl II 5,2kg - wołowina (ścięgniste) 1,2kg - peklosól 17-20g/kg, - pieprz naturalny 1,5g/kg, - jałowiec 1g/kg, - Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Kiełbasa słoikowa

Kiełbasa słoikowa 6345

5
{{headerMessage}}
peklującej + 1 łyżeczka Sól Pieprz 6 ząbków czosnku 100 ml wody Wykonanie: Mięso kroimy na kawałki ( do zmielenia ), odkładamy ok kg ładnych kawałków i kroimy je na kostkę ok. 2 cm ( wkładamy do Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Szynka wieprzowa

Szynka wieprzowa 7299

3
{{headerMessage}}
Nie ma nic lepszego jak pyszna, lekko pikantna domowa szyneczka. Szynka zrobiona w domu to pewność, że nie ma w niej żadnych polepszaczy i konserwantów. Ja coraz częściej ze względu na dzieci muszę Zobacz więcej
NiezlyMlynek
NiezlyMlynek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Niezły Młynek
Domowa wędzona kiełbasa

Domowa wędzona kiełbasa 17912

3
{{headerMessage}}
wyrabiamy ok 20-30 minut ( jeżeli będzie bardzo twarde dodajemy ok 0,5 szklanki zimnej wody. Jelita dobrze myjemy i nadziewamy mięsem, co jakiś czas zakręcając aby powstały kiełbaski. Zawieszamy na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Peklowana wołowina nie tylko zmienia swój kolor, ale i smak. To największe zalety peklowania mięsa. Podstawową wadą jest czas, jaki jest potrzebny do solidnego zapeklowania wołowiny. Powinniśmy na to Zobacz więcej
negresca
negresca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prowincja w globalnej wiosce
Jeszcze 22 dni

Jeszcze 22 dni 192

0
{{headerMessage}}
i chce, żeby na obiad był rosół z ryżem. O.k. tak będzie! Na drugie wykorzystam wołowinę i kurczaka z rosołu. Wołowina będzie w stylu Dijon – smarowana musztardą, panierowana w bułce tartej i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na tą porcje wykorzystałem Mięso - łopatka 800g -boczek 800 g -wołowina 900g Przyprawy -peklo sól 18-20 g/ kg do wołowiny -peklo sól 8g/kg + 8g/ kg soli kamiennej lub morskiej nie jodowanej do mięska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obsuszana wołowa karkówka Wiele osób stroni od wykonywania wyrobów z mięsa wołowego, moim zdaniem całkiem niesłusznie. Przecież z wołowiny również można wykonać kruche i delikatne wyroby. Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Kiełbasa myśliwska

Kiełbasa myśliwska 1335

1
{{headerMessage}}
Chyba nikogo nie muszę przekonywać do tego, że samodzielnie przygotowana kiełbasa jest najsmaczniejsza ! Jest Kiełbasa myśliwska Czas przygotowania: Proporcje na 5 kg kiełbasy Składniki: 2500 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SUROWIEC -3,5 kg kl.1 z łopatki -2,5 kg kl.2 ścinki z szynki, schabu i łopatki -1,5 kg kl.2 ścinki wołowe -1,5 kg kl.3 mięso ścięgniste, ścięgna i błony -1 kg podgardle PRZYPRAWY I MATERIAŁY Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, budyń, galaretka, tofu, kotlety sojowe, produkty dla wegetarian wzbogacane o wapń czekolada, kakao, orzeszki solone fast – food, chipsy, wszystkie zupki i inne gotowe produkty w proszku np. sosy, Zobacz więcej