pektyna jablkowa

apetytnasmaka
apetytnasmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt na Smaka
DOMOWA PEKTYNA JABŁKOWA

DOMOWA PEKTYNA JABŁKOWA 167

Jeśli jeszcze nie słyszeliście o pektynie, albo kupujecie gotowca w proszku, to jest to wpis dla was. Pektyna ze względu na swoje żelujące właściwości jest niezbędna, by powstał "nieleisty", zwarty Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Domowa pektyna jabłkowa

Domowa pektyna jabłkowa 190

„Przerobiłam w tym roku ponad dwieście kilogramów jabłek. Wszystko za sprawą pięciu dziko rosnących jabłonek na starym nasypie kolejowym, które odkryłam latem podczas wycieczek rowerowych. Oprócz Zobacz więcej
W tym roku to nasz hit jeśli chodzi o pasztety. Pasztet z kilku rodzajów mięs a zwieńczeniem smaku jest lekko kwaśna galaretka jabłkowa i jabłka podsmażone z tymiankiem. Składniki: Masa na pasztet: Zobacz więcej
2milutka
2milutka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wanilia i Kardamon
Ciasto jabłkowa bajka

Ciasto jabłkowa bajka 87

Bardzo obiecujące połączenie smakowe. Puszysty biszkopt nasączony cytrynowym ponczem, warstwa jabłek z galaretką i delikatny krem śmietanowo-budyniowy zwieńczony posypką z kokosu. Jedno z lepszych Zobacz więcej
evenbetterfood
evenbetterfood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Even Better Food
Granola jabłkowa

Granola jabłkowa 9

Przyszło mi dzielić życie z osobą, dla której ulubionym śniadaniem przed pracą pozostają „płatki z mlekiem”. Powodem tego jest głównie wygoda i potrzeba oszczędności czasu. Niczym przysłowiowa kropla Zobacz więcej
Zbliża się weekend. Mam dla Was propozycję na pyszne ciasto bez pieczenia z jabłkami, mascarpone i masą krówkową. Proste składniki a efekt nieziemski. A może właśnie to ciasto znajdzie się na Waszym Zobacz więcej
Ciasto jabłkowa delicja Składniki: · 4 paczki herbatników · 2 galaretki cytrynowe · 1,5 szklanki soku jabłkowego Hortex · 2 słoiczki smażonych jabłek · czekolada gorzka na polewę Galaretki połączyć z Zobacz więcej
Mops w kuchni » Blog Archive » Zupa krem selerowo – jabłkowa Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Ciecierzyca w pomidorach à la fasolka po bretońsku 25 Lut Zupa krem selerowo – jabłkowa Zobacz więcej
Rolada jabłkowa pachnąca cynamonem - CIASTA - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Rolada jabłkowa pachnąca cynamonem (18.01.2017)Tęczowa Zobacz więcej
Zamykamy maliny i brzoskwinie, aby zimą móc cieszyć się ich wspaniałym smakiem. Maliny i brzoskwinie, to bardzo dobre połączenie wyrazistego smaku, jaki mają maliny i nieco łagodniejszego, będącego Zobacz więcej
tarta jabłkowa z kruszonką - osładzamy sobie życie - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo tarta jabłkowa z kruszonką (07.01.2017)faszerowana pieczarka Zobacz więcej
lenarti
lenarti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kociołek Iwony
Migdałowiec z masą jabłkową

Migdałowiec z masą jabłkową 71

Składniki: Składniki na kruche blaty: 3 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru kryształ 1 kostka margaryny 2 jajka 2 łyżeczki sody 2 łyżki płynnego miodu Składniki na migdałową glazurę: 250 g Zobacz więcej
Pierwszy raz zabrałam się za frużelinę. Zaczęłam przeglądać różne blogi w poszukiwaniu idealnego przepisu, ale w każdym coś było nie tak. Chciałam, żeby moja frużelina miała całe owoce, ale żeby były Zobacz więcej
Składniki na biszkopt jasny: 1/3 szklanki mąki 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka tłuszczu (masła lub margaryny) Składniki na biszkopt ciemny: 1/3 szklanki mąki Zobacz więcej
Mincemeat, czyli korzenno-alkoholowe nadzienie bakaliowe do babeczek zwanych mince pies, to mój ulubiony wyspiarski przysmak świąteczny. W Irlandii po prostu kupujemy gotowe, ale jeżeli ktoś ma czas i Zobacz więcej
OkołoKuchennie
OkołoKuchennie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OkołoKuchennie
Dżemy z pektyną

Dżemy z pektyną 1109

Jak tak sezon słoikowy? U mnie w pełni! Ledwo skończyłam truskawki, zaczęły się wiśnie, a za chwilę będą ogórki. Znalazłam idealny sposób na naturalne zagęszczenie dżemów! I nie jest to agar (ten jest Zobacz więcej
Uwielbiam jeżyny, choć to owoce trudne, w takim sensie, że trzeba je zbierać systematycznie w niewielkich ilościach, dlatego że dojrzewają stopniowo, a kiedy już dojrzeją szybko potrafią się zepsuć. Zobacz więcej
Zamykamy maliny i brzoskwinie, aby zimą móc cieszyć się ich wspaniałym smakiem. Maliny i brzoskwinie, to bardzo dobre połączenie wyrazistego smaku, jaki mają maliny i nieco łagodniejszego, będącego Zobacz więcej
Nie lubię bardzo słodkich dżemów, dlatego ten jest dla mnie w sam raz. Do tego ma tak piękny kolor.. aż chce się go wyjadać ze słoiczka łyżeczka po łyżeczce, do dna! :) Pektyna, którątutaj stosuję Zobacz więcej
Uwielbiam jeżyny, choć to owoce trudne, w takim sensie, że trzeba je zbierać systematycznie w niewielkich ilościach, dlatego że dojrzewają stopniowo, a kiedy już dojrzeją szybko potrafią się zepsuć. Zobacz więcej