pełnoziarnista tarta

Składniki: ciasto na 4 tarty o średnicy 12 cm: 220 g mąki pszennej grahamMłynomag 150 g masła 1/2 łyżeczki soli nadzienie: 1/2 pęczka szparagów 1/2 pora 1/2 czerwonej papryki ok. … Czytaj dalej Zobacz więcej
Miałam za dużo jabłek, które zaczęły się już psuć. Odkładałam w czasie jakiś deser, ale wczoraj korzystając z wolnego dnia postanowiłam sprawić przyjemność swojemu narzeczonemu i coś upiec. Zobacz więcej
Pyszna, pełnoziarnista tarta z kwaskowatym rabarbarem. Pysznie krucha, z posmakiem orzechowym dzięki pełnoziarnistej mące. Wspaniała do kawy i fascynująco rustykalna! Potrzebujesz: CIASTO – 1,5 Zobacz więcej
Przepis oryginalnie pochodzi ze strony internetowej KUKBUKA, zmodyfikowałam go piekąc jedną dużą tartę i zamieniając mąkę na pełnoziarnistą, żeby było zdrowiej. Smacznego, warto upiec - sezon na Zobacz więcej
Pyszny, zdrowy, piękny i kolorowy posiłek. Uwielbiam tarty, mówiłam to już? :) Tarta jest nieziemsko dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno, nawet z lodówki na drugi dzień. Obiad bogów. Składniki na Zobacz więcej
Przyznam szczerze, że miałam poważne wątpliwości, czy tarta będzie zjadliwa i czy nie będziemy "wydzierać" jej prosto z foremki. Moje przypuszczenia się potwierdziły :) i choć ciężko było ją wyciągnąć Zobacz więcej
TARTA Z WIŚNIAMI - PROSTA I ABSOLUTNIE GENIALNA Hasło "prostota górą" jest tu jak najbardziej na miejscu. Skład tej tarty jest banalny, żadnych dziwnych, trudno dostępnych dodatków.Smak - Zobacz więcej
Ostatni okres w kuchni śmiało mogę okrzynąć sezonem na tarty.Pojawiają się tak często jak tylko wyłoni się nowy pomysł na nadzienie. Dziś jedno z moich ulubionych zestawień: tuńczyk, brokuły, Zobacz więcej
Szparagi to jedno z moich ulubionych warzyw! Posiadają duże ilości cennych składników mineralnych i witamin. Są źródłem kwasu foliowego, witaminy A, witamin z grupy B, witaminy C, wapnia i błonnika. Zobacz więcej
Rany, jakie to dobre. Upiekłam raz, na drugi dzień upiekłam drugi raz. Pyszna tarta o smaku odrobinę przypominającym jajecznicę z cebulą. Smak jest tak dobry, że wynagradza trud obrania i pokrojenia Zobacz więcej
Ostatnio była tarta z jabłkami na spodzie kukurydzianym, a dzisiaj z gruszkami i spodem pełnoziarnistym. Która lepsza? Nie wiem, ale może Wy zdecydujecie? :) Każda ma w sobie "to coś". Pierwszy raz Zobacz więcej
Kocham tarty za to , że można je szybko zrobić… za to , że można je nadziewać na setki sposobów …i za to , że ciągle mnie inspirują!Jaga Ciasto; 1 i 2/3 szklanki pełnoziarnistej mąki 1/3 szklanki Zobacz więcej
Mięciutkie gruszki w kruchym cieście pod imbirowo-cynamonowym pyłem... Miałam wczoraj szaloną ochotę na deser z gruszkami. Długo myślałam i kombinowałam, co może powstać ze składników które mam w Zobacz więcej
Mamy szparagi, sezon trwa w najlepsze. Już ceny trochę spadły i możemy się w pełni nimi cieszyć:) Ta tarta nie jest wielce skomplikowana, ale proste połączenia smaków najbardziej do mnie przemawiają. Zobacz więcej
jest jednak, aby dobrze przestudzić ciasto po podpieczeniu. PEŁNOZIARNISTA TARTA ZE SZPARAGAMI Składniki ciasta: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g zimnego masła 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
spód: - 2.5 szklanki mąki pełnoziarnistej - 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia - 100g miękkiego masła - 2 jajka - pół szklanki cukru pudru - łyżka esencji waniliowej Wszystkie składniki łączymy i Zobacz więcej
Pełnoziarnista! Dietetyczna <3 Wegańska*-* Brokułowa ;D lub ...... Sam możesz stworzyć farsz ;D Przepis na tartę brokułową od Śniadanie wege Futrzaka (1 porcja) na tartę : 5 łyżek mąki (u mnie Zobacz więcej
potraw. Ale może warto spróbować od nowa? Spróbować polubić smak tego bogatego w witaminy warzywa? Ja zdołałam przekonać mojego tatę, że szpinak może być smaczny. A to jest już jakieś osiągnięcie. Ta Zobacz więcej
W moim przypadku są to jagody, gdyż teraz jest sezon na te malutkie, czarne kuleczki - wiem jednak, że i rabarbar, i jabłka czy gruszki idealnie spełnią rolę najzdrowszej warstwy tarty. Inspirowałam Zobacz więcej
Ostatnio dosłownie oszalałam na punkcie tart - nie wiem czemu, to jakaś całkowicie nowa choroba :) Ta, którą dzisiaj Wam proponuję jest typowo letnia. Słodka (przez banany), ale jednocześnie Zobacz więcej