pełnoziarniste pieczone pierogi

Składniki na farsz: łyżka masła 5 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę 1 duża cebula opakowanie mrożonego szpinaku-450g 100g sera typu feta sól, pieprz Składniki na ciasto ciasto: 1 szklanka Zobacz więcej
Z racji, że mamy grudzień dzisiejszy przepis będzie poniekąd propozycją już trochę bardziej w światecznym klimacie. Tak się składa, że co roku w okolicach grudnia pojawia się u mnie nowy pomysł na Zobacz więcej
mąką pełnoziarnistą desce rozwałkowujemy dość cienko placek i wycinamy koło, nakładamy farsz i zaklejamy. Moje pierożki posmarowałam jajkiem przepiórczym, jeśli macie to warto to zrobić, a jeśli nie Zobacz więcej
Idealne do barszczu jako alternatywa dla tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami czy pasztecików. W nieco zdrowszej, bo pełnoziarnistej wersji, pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami zachowują Zobacz więcej
Słuchajcie, wczoraj zrobiłam przepyszne pieczone pierogi! Oprócz mąki pszennej użyłam także mąki pełnoziarnistej, aby miały znacznie więcej wartości odżywczych, wypełniłam je nadzieniem ze szpinaku, Zobacz więcej
Przepis na te drożdżowe paszteciki pochodzi zLawendowego Domu. Zrobiłam je w dwóch postaciach - pasztecików i pierogów. Większość mąki zastąpiłam mąką pełnoziarnistą. W farszu pominęłam dodatek jajka. Zobacz więcej
Pieczone pierogi wydawały mi się być daniem bardzo trudnym. Bo jak je zrobić? Czy zostawić ciasto jak na tradycyjne, gotowane pierogi? Czy może jednak zrobić drożdżowe, z proszkiem do pieczenia lub Zobacz więcej
drożdżowe pierogi już robiłam wiele razy, ale nigdy z takim farszem. Były naprawdę smaczne! Na pewno będę kombinować dalej i może kolejnym razem zrobię coś z gotowanym mięsem z zupy z dodatkiem Zobacz więcej
Składniki (4 duże sztuki) NADZIENIE 150g twarogu półtłustego 150g obranych ziemniaków 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin 1 duża cebula sól, pieprz 1/4 łyżeczki gałki muszkatałowej CIASTO 2 szklanki Zobacz więcej
Jedne z lepszych pieczonych pierogów jakie jadłam! Bardzo szybko zniknęły. Co prawda przygotowywałam je już jakiś czas temu, ale nie miałam czasu, by umieścić tu przepis. Przygotowałam zdrowszą Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy ale ja od gotowanych pierogów zdecydowanie bardziej wolę te pieczone: drożdżowe, krucho-drożdżowe lub francuskie (kruchych, półkruchych oraz półfrancuskich nie próbowałam). Ostatnio Zobacz więcej
to około 30 minut, bo zamek jest stary. W chwili kiedy już chciałam iść na skm na pomóc mi przyszedł sąsiad i otworzył swoim kluczem :) Płakać mi się chciało kiedy pomyślałam że znowu będę musiała Zobacz więcej
Dziś wraz z Naturą Rzeczy przygotowaliśmy dla Was coś wyjątkowo smacznego i bardzo zdrowego, co zdecydowanie wzbogaci i urozmaici wigilijne menu. Pieczenie pierogów nie jest w Polsce szczególnie Zobacz więcej
Uwielbiam różnego rodzaju kulinarne ciekawostki. Często jem w knajpkach, które kuszą mnie po prostu apetycznym zapachem wydobywającym się z ich kuchni czy też nazwą. Ostatnio będąc na wakacjach Zobacz więcej
Mój wczorajszy obiad był bardzo prowizoryczny. Domyśliłam się, że Męża w pracy tez był nie lepszy. w związku z tym postanowiłam zrobić mu ciepłą kolację - niespodziankę. W weekend Mąż kilkakrotnie Zobacz więcej
Sezon jagodowy czas zacząć! Poniżej znajdziesz propozycje na wykorzystanie tych pysznych owoców w rozmaitych wariacjach. Sprawdzaj na bieżąco, ponieważ będą przybywać nowe! :) Deser z Jagodami Zobacz więcej
Kurczak w maladze Caprese na patyku Carpaccio z awokado PRZEKĄSKI Paluchy z oliwkami Paluchy serowe Domowe krakersy z pastą awokado Pełnoziarniste muffiny jak pizza Pieczone pierogi ze szpinakiem Zobacz więcej
Śniadanie: Pieczona owsianka sernikowo-jogurtowa Twarogowa jaglanka z owocami leśnymi Jagodowy przekładaniec jaglany z jogurtem Placuszki pełnoziarniste z serkiem wiejskim Jeżynowo-jagodowy koktajl z Zobacz więcej
Pieczone pierogi z boczniakami Dodane 4 października, 2012 w Dania główne Przepyszne, dietetyczne pierożki na pełnoziarnistym cieście. Przepis pochodzi z programu Rewolucja na talerzu z małymi Zobacz więcej