pełnoziarniste pieczone pierogi ze szpinakiem

Słuchajcie, wczoraj zrobiłam przepyszne pieczone pierogi! Oprócz mąki pszennej użyłam także mąki pełnoziarnistej, aby miały znacznie więcej wartości odżywczych, wypełniłam je nadzieniem ze szpinaku, Zobacz więcej
Jedne z lepszych pieczonych pierogów jakie jadłam! Bardzo szybko zniknęły. Co prawda przygotowywałam je już jakiś czas temu, ale nie miałam czasu, by umieścić tu przepis. Przygotowałam zdrowszą Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy ale ja od gotowanych pierogów zdecydowanie bardziej wolę te pieczone: drożdżowe, krucho-drożdżowe lub francuskie (kruchych, półkruchych oraz półfrancuskich nie próbowałam). Ostatnio Zobacz więcej
Dziś wraz z Naturą Rzeczy przygotowaliśmy dla Was coś wyjątkowo smacznego i bardzo zdrowego, co zdecydowanie wzbogaci i urozmaici wigilijne menu. Pieczenie pierogów nie jest w Polsce szczególnie Zobacz więcej
Kurczak w maladze Caprese na patyku Carpaccio z awokado PRZEKĄSKI Paluchy z oliwkami Paluchy serowe Domowe krakersy z pastą awokado Pełnoziarniste muffiny jak pizza Pieczone pierogi ze szpinakiem Zobacz więcej
mąką pełnoziarnistą desce rozwałkowujemy dość cienko placek i wycinamy koło, nakładamy farsz i zaklejamy. Moje pierożki posmarowałam jajkiem przepiórczym, jeśli macie to warto to zrobić, a jeśli nie Zobacz więcej
Składniki na farsz: łyżka masła 5 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę 1 duża cebula opakowanie mrożonego szpinaku-450g 100g sera typu feta sól, pieprz Składniki na ciasto ciasto: 1 szklanka Zobacz więcej
Ptysie nadziewane sałatką Francuskie spiralki Paluchy z oliwkami Trójkolorowa rolada z łososiem Serowe krakersy z pastą awokado Muffinki pełnoziarniste z boczkiem i kapustą kiszoną Knysze z cebulą Zobacz więcej
-orkiszowa. Co prawda napisane na niej, że to mąka do pieczenia chleba, ale jak widać do pierogów też się nadaje. Do miski wsypujemy mąkę z solą i wlewamy gorącą wodę jednocześnie mieszając mąkę Zobacz więcej
. Ciasto zagniatamy, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza, dzielimy je na 4 równe części. Każdą rozwałkowujemy na cienki okrągły placek. Na połowę nakładamy 1/4 farszu, brzegi smarujemy wodą i sklejamy Zobacz więcej
alexis_
alexis_ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Breakfast-alexis :)
179.

179. 101

0
nadzienie i zalepiamy jak tradycyjnego pieroga. Następnie wsadzamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach. Smacznego :) Pomidorowa quinoa z jajkami w koszulkach posypane natką Zobacz więcej
1/2-3/4 szkl świeżych malin Na każdy krążek wykładaj maliny (u mnie po dwie). Zlep dokładnie brzegi ciasta. Pierogi ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz w 180C przez ok 25 minut, do Zobacz więcej
z ciepłego palnika. Ciasto rozkładamy i kroimy na 5 równych pasków o takiej szerokości, aby zmieściły się na nich kawałki łososia. Na brzeg ciasta kładziemy łososia, a na niego szpinak. Solimy i Zobacz więcej
Obok przepysznego quiche ze szpinakiem, na naszym sylwestrowym stole znalazły się pieczone pierogi. Tutaj też muszę się przyznać, że pierogi robiłam pierwszy raz w życiu i to zupełnie samodzielnie. I Zobacz więcej
i sosem tzatziki makaron z sosem z cukinii i wędzonym łososiem muffinki sałatka z pieczonego kurczaka, fety i truskawek, grzanka makaron ryżowy w sosie w maśle orzechowym z kurczakiem i warzywami Zobacz więcej
makaron z twarogiem, cebulką, pieczarkami i salami makron zasmażany z mozzarellą mintaj z porem i pomidorami młoda kapusta zasmażana naleśniki z pieczarkami, żółtym serem i porem naleśniki ze Zobacz więcej
Pieczone pierogi z kaszą gryczaną najbardziej smakują mi podczas jesiennych dni. Zajadane z gęstym, wyrazistym w smaku sosem, najlepiej pod kocem przy dobrym filmie są idealne. Składniki na ciasto na Zobacz więcej
Najpierw miały być pierogi, ale skończyło się na tarcie. Zresztą może to i lepiej, bo choć lubimy pierogi, to zawsze jak lepimy je z mamą to zaczyna się bardzo fajnie: my jesteśmy bardzo radosne i Zobacz więcej
W związku z Festiwalem Kuchni Arabskiej postanowiliśmy wspólnie przygotować takie samo danie. W pierwszej kolejności zdecydowaliśmy się na pieczone pierogi z farszem szpinakowym z mozarellą, rodem z Zobacz więcej