pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem

{{headerMessage}}
Pierogi wcale nie są takie pracochłonne jak nam się wydaje, nikt nam nie każe robić od razu 100 sztuk Pierogi pełnoziarniste ze szpinakiem Składniki na ciasto do pełnoziarnistych pierogów: szklanka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi robiłam po raz pierwszy. Wyszły wg mnie pyszne. Pełnoziarniste ciasto i dobrze zrobiony szpinak z serem twarogowym, polecam. Pierogi Składniki (13 sztuk): *na ciasto: ok 100g mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwsza myśl dzisiejszego ranka, gdy w uszach brzmiał upierdliwy budzik mojego męża to ... zaraz zamorduje ten telefon ... a druga zaraz po niej to PIEROGI :-) Pierogi ze szpinakiem i sosem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeżeli masz 15 minut na zrobienie obiadu, to pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem odłóż na wolny dzień. Chociaż przygotowanie pierogównie wymaga to żadnych specjalnych umijętności, to potrzeba na to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem Przepyszna wersja klasycznych pierogów. Choć niestety przygotowuję je tylko dla siebie samej. Przepyszne na obiad ! Składniki nadzienie : 400g szpinaku mrożonego w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakoś naszła mnie straszna ochota na pierogi, ale takie dobre, tudzież ze szpinakiem. Być może dlatego, że dawno nie jadłam pierogów. Oczywiście mój rozsądek podpowiadał zrobienie pełnoziarnistej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wigilia tusz tusz. Tradycja mówi - pierogi z kapustą i grzybami. Ale dlaczego by nie pokombinować w tym roku i zaserwować pierogi ze szpinakiem? ;) Może to być bardzo fajna i lżejsza alternatywa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem i fetą by ryceszz Składniki nadzienie : 400g szpinaku mrożonego w liściach, 150g sera feta, sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka masła. Przygotowanie nadzienia : Zobacz więcej
{{headerMessage}}
A to moje ukochane pierogi ze szpinakiem. Tym razem w ramach eksperymentu dodałam 3 sery - oscypek wędzony, oscypek niewędzony i gorgonzolę. Wyszły pyszne. Składniki: Na ciasto: 30 dag mąki pszennej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: Ciasto: 500g mąki pełnoziarnistej pszennej letnia woda jajko sól 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz: 300g szpinaku mrożonego 200-250g sera białego chudego 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku olej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na ciasto: mąka pełnoziarnista 3 ziarna Lubella (200g) woda (165ml) łyżeczki soli Składniki na farsz mięsny: 1 pierś z kurczaka (250g) paczki szpinaku rozdrobnionego (200g) 1 duża cebula Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z zamiarem zrobienia pierogów nosiłam się już od kilku tygodni, ale zawsze rezygnowałam, uważając, że jest to pracochłonne i zajmuje za dużo czasu. Dziś zebrałam się w sobie i zrobiłam wreszcie. Co Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię pierogi, jednak zazwyczaj jem je kiedy są ugotowane przez kogoś innego. Trochę nie wierzyłam w siebie w kwestii ich przygotowania, krążą legendy o trudzie uzyskania odpowiedniego ciasta. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nigdy nie dodaję do ciasta pierogowego jajek i bardzo dobrze im to robi. Są mięciutkie i przepyszne. Polecam wersję ze szpinakiem. Ciasto (1 porcja): - 2 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej - 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słuchajcie, wczoraj zrobiłam przepyszne pieczone pierogi! Oprócz mąki pszennej użyłam także mąki pełnoziarnistej, aby miały znacznie więcej wartości odżywczych, wypełniłam je nadzieniem ze szpinaku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadal zostajemy w temacie szpinaku :) Pierwszą rzeczą, jaką zrobiłam w nowej pracy były właśnie pierogi ze szpinakiem. Stąd pomysł na zdrowszą, pełnoziarnistą wersję. Całe życie niechętnie spoglądałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
.Będąc dzieckiem bardzo lubiłam pierogi z ziemniakami i twarogiem mojej mamy. W gimnazjum poznałam smak i pokochałam te ze szpinakiem, natomiast w II liceum z kaszą gryczaną i twarogiem. Pierogi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Hejka :) Mam dla was dziś propozycję, która myślę ze zasmakuje każdemu :) Są to pierogi dwa rodzaje, ale to od was zależy na które wy się zdecydujecie.Ja mogę powiedzieć jedno obydwie wersje były Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedne z lepszych pieczonych pierogów jakie jadłam! Bardzo szybko zniknęły. Co prawda przygotowywałam je już jakiś czas temu, ale nie miałam czasu, by umieścić tu przepis. Przygotowałam zdrowszą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem jak Wy ale ja od gotowanych pierogów zdecydowanie bardziej wolę te pieczone: drożdżowe, krucho-drożdżowe lub francuskie (kruchych, półkruchych oraz półfrancuskich nie próbowałam). Ostatnio Zobacz więcej