pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem

Pierogi wcale nie są takie pracochłonne jak nam się wydaje, nikt nam nie każe robić od razu 100 sztuk Pierogi pełnoziarniste ze szpinakiem Składniki na ciasto do pełnoziarnistych pierogów: szklanka Zobacz więcej
Pierogi robiłam po raz pierwszy. Wyszły wg mnie pyszne. Pełnoziarniste ciasto i dobrze zrobiony szpinak z serem twarogowym, polecam. Pierogi Składniki (13 sztuk): *na ciasto: ok 100g mąki Zobacz więcej
Pierwsza myśl dzisiejszego ranka, gdy w uszach brzmiał upierdliwy budzik mojego męża to ... zaraz zamorduje ten telefon ... a druga zaraz po niej to PIEROGI :-) Pierogi ze szpinakiem i sosem Zobacz więcej
Jeżeli masz 15 minut na zrobienie obiadu, to pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem odłóż na wolny dzień. Chociaż przygotowanie pierogównie wymaga to żadnych specjalnych umijętności, to potrzeba na to Zobacz więcej
Pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem Przepyszna wersja klasycznych pierogów. Choć niestety przygotowuję je tylko dla siebie samej. Przepyszne na obiad ! Składniki nadzienie : 400g szpinaku mrożonego w Zobacz więcej
Jakoś naszła mnie straszna ochota na pierogi, ale takie dobre, tudzież ze szpinakiem. Być może dlatego, że dawno nie jadłam pierogów. Oczywiście mój rozsądek podpowiadał zrobienie pełnoziarnistej Zobacz więcej
Wigilia tusz tusz. Tradycja mówi - pierogi z kapustą i grzybami. Ale dlaczego by nie pokombinować w tym roku i zaserwować pierogi ze szpinakiem? ;) Może to być bardzo fajna i lżejsza alternatywa Zobacz więcej
Pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem i fetą by ryceszz Składniki nadzienie : 400g szpinaku mrożonego w liściach, 150g sera feta, sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka masła. Przygotowanie nadzienia : Zobacz więcej
A to moje ukochane pierogi ze szpinakiem. Tym razem w ramach eksperymentu dodałam 3 sery - oscypek wędzony, oscypek niewędzony i gorgonzolę. Wyszły pyszne. Składniki: Na ciasto: 30 dag mąki pszennej Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 500g mąki pełnoziarnistej pszennej letnia woda jajko sól 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz: 300g szpinaku mrożonego 200-250g sera białego chudego 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku olej Zobacz więcej
Składniki na ciasto: mąka pełnoziarnista 3 ziarna Lubella (200g) woda (165ml) łyżeczki soli Składniki na farsz mięsny: 1 pierś z kurczaka (250g) paczki szpinaku rozdrobnionego (200g) 1 duża cebula Zobacz więcej
Z zamiarem zrobienia pierogów nosiłam się już od kilku tygodni, ale zawsze rezygnowałam, uważając, że jest to pracochłonne i zajmuje za dużo czasu. Dziś zebrałam się w sobie i zrobiłam wreszcie. Co Zobacz więcej
Bardzo lubię pierogi, jednak zazwyczaj jem je kiedy są ugotowane przez kogoś innego. Trochę nie wierzyłam w siebie w kwestii ich przygotowania, krążą legendy o trudzie uzyskania odpowiedniego ciasta. Zobacz więcej
Nigdy nie dodaję do ciasta pierogowego jajek i bardzo dobrze im to robi. Są mięciutkie i przepyszne. Polecam wersję ze szpinakiem. Ciasto (1 porcja): - 2 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej - 1 Zobacz więcej
Słuchajcie, wczoraj zrobiłam przepyszne pieczone pierogi! Oprócz mąki pszennej użyłam także mąki pełnoziarnistej, aby miały znacznie więcej wartości odżywczych, wypełniłam je nadzieniem ze szpinaku, Zobacz więcej
Nadal zostajemy w temacie szpinaku :) Pierwszą rzeczą, jaką zrobiłam w nowej pracy były właśnie pierogi ze szpinakiem. Stąd pomysł na zdrowszą, pełnoziarnistą wersję. Całe życie niechętnie spoglądałam Zobacz więcej
.Będąc dzieckiem bardzo lubiłam pierogi z ziemniakami i twarogiem mojej mamy. W gimnazjum poznałam smak i pokochałam te ze szpinakiem, natomiast w II liceum z kaszą gryczaną i twarogiem. Pierogi z Zobacz więcej
Hejka :) Mam dla was dziś propozycję, która myślę ze zasmakuje każdemu :) Są to pierogi dwa rodzaje, ale to od was zależy na które wy się zdecydujecie.Ja mogę powiedzieć jedno obydwie wersje były Zobacz więcej
Jedne z lepszych pieczonych pierogów jakie jadłam! Bardzo szybko zniknęły. Co prawda przygotowywałam je już jakiś czas temu, ale nie miałam czasu, by umieścić tu przepis. Przygotowałam zdrowszą Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy ale ja od gotowanych pierogów zdecydowanie bardziej wolę te pieczone: drożdżowe, krucho-drożdżowe lub francuskie (kruchych, półkruchych oraz półfrancuskich nie próbowałam). Ostatnio Zobacz więcej