Przepis na penne ricotta

Przeciętny Polak podobno zjada 5 kg makaronu rocznie. W tej kategorii ja plasuję się zdecydowanie powyżej średniej (choć o dokładne obliczenia ciężko!), a moja przygoda z makaronem tempa nabrała Zobacz więcej
Po ostatnimricotta tagliatellemogłabym cały czas przygotowywać makarony z dodatkiem ricotty. To połączenie zasmakowało mi tak bardzo, że powtórzyłam je po raz kolejny wykorzystując pozostałości Zobacz więcej
W poszukiwaniu nowych pomysłów na wykorzystanie cukinii dzisiaj penne w sosie z ricotty z cukinią i listkami bazylii. Bazylii dałam dużo i rzeczywiście dominuje jej aromat, ale można oczywiście dać Zobacz więcej
Szybki, pożywny i smaczny pomysł na nieskomplikowany obiad Zielono, zieloniutko, zielonkawo! A wszystko to w ramach fejsbukowej akcji Zielono mi! organizowanej przez Trochę inna Cukiernia. W dniach Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Miałam ostatnio mały dylemat- mam tyle przepisów, którymi chciałabym się zWami podzielić, że nie wiedziałam, który mam wybrać. Na szczęście „lubiący“ na facebooku pomogli mi wybrać. Zobacz więcej
Zdrowe, wegetariańskie danie bogate w białko z ricotty, zawierające witaminy z pomarańczy i cukinii. Tak mógłbym opisać w jednym zdaniu. W jednym słowie? PYSZNE :) Składniki na 4 porcje obiadowe: - Zobacz więcej
penne z porem, cukinią i ricottą – SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 12 kwietnia 2016 penne z porem, cukinią i ricottą spiekła danie w 15 minut, kolacja, obiad, Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: retro fusion: Penne pomodoro-ricotta, czyli szybki obiad Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
jaglusia
jaglusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jaglusia
Makaron penne z bobem i ricottą

Makaron penne z bobem i ricottą 27

Kolejna odsłona kremowego, wegetariańskiego makaronu. W przepisie nie dodaję śmietany. Zastępuję ją sosem na bazie mleka z dodatkiem ricotty. Użyłam makaronu bezglutenowego, wyprodukowanego z Zobacz więcej
Wstaję o 6 rano, by walnąć kawkę, umyć włosy, zjeść śniadanie i prze-teleportować się do sanepidu, na drugi koniec miasta. Wracając - chce mi się jabłka - ale nie byle jakiego! Miękkiego i słodkiego. Zobacz więcej
Scroll down for English Dzisiaj proponuję Wam kolejna pastę. Pomidorki koktajlowe, rukola i ricotta to trzy składniki, z których możemy przygotować szybkie i ciekawe smakowo danie. Danie w kilka Zobacz więcej
Jarmuż chodził mi w głowie już od dłuższego czasu i kiedy zobaczyłam go w sklepie złapałam go od razu. A potem dopiero zaczęłam się zastanawiać, co by z niego zrobić. Jako, że to było moje pierwsze Zobacz więcej
Po niedzielnym biesiadowaniu czas na lekkie, ale sycące danie. Lista zakupów (porcja dla 4 osób): 500 g makaronu penne 3 łyżki sera ricotta 50 g rukoli 100 g orzechów włoskich + kilka do dekoracji 5 Zobacz więcej
Na ciepło i na zimno. Z okazji mojego filmu na buraka dla mnie przepyszne. Na ciepło i na zimno jako sałatka. Ugotuj buraka w skórze, 1h w słonej wodzie. Tymczasem przygotuj pozostałe składniki. Umyj Zobacz więcej
Kolejny przepis z mojej ulubionej makaronowej książki – Mała Wielka Księga Makaronu. Jedyną modyfikacją (tym razem) było dodanie kurczaka do części makaronu bo domowy mięsożerca się tego domagał. Zobacz więcej
Mam słabość do makaronów zapiekanych z serem…najlepiej z dużą ilością sera:). Tym razem proponuję penne z pieczonymi szparagami i porem, groszkiem,dużą ilością świeżych ziół w sosie z ricotty, a to Zobacz więcej
Witajcie, dziś mamy 25 października, czyli Światowy Dzień Makaronu, stąd też przepis na pyszny jesienny makaron :) Na 2 porcje: ok. 300 g dyni 2 łyżki masła cebula oliwa 3/4 szklanki mleka 200 g Zobacz więcej
Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI: 500 g makaronu razowego penne 5 świeżych pomidorów 100 g serka ricotta 1 łyżka prażonych orzechów nerkowca 1 Zobacz więcej
Kiedy na dworze gorąco i nie mamy siły ani czasu, by spędzać w kuchni długich godzin, potrzebujemy przepisu na lekki, ekspresowy obiad. Taki właśnie jest ten z dzisiejszego posta. Szybki i pyszny! Zobacz więcej