penne z grzybami

Sezon na grzyby otwarty :D Uwielbiam ten czas! Dzisiaj zapraszam na szybki, pożywny, smakowity i pachnący lasem obiad. Zestawienie penne ze świeżymi grzybkami w śmietanie to prawdziwa uczta dla kubków Zobacz więcej
Uwielbiam szpinak. Wstyd przyznać, ale odkryłam go stosunkowo niedawno. Dotychczas na słowo szpinak reagowałam - nie dziękuję, nie przepadam. Aż do czasu, gdy spróbowałam tarty ze szpinakiem. Zobacz więcej
Jesienne danie. Albo przynajmniej na deszczowe dni. Jak ktoś lubi grzyby - polecam. Doskonały przepis na makaron z grzybami. Potrzebujemy na 2-3 spore porcje A. ugotować penne B. sos - śmietana (250 Zobacz więcej
Mój teść zna się bardzo dobrze na grzybach. Z tego względu, że mieszkamy tuż przy lesie i się tu wychował. Grzechem nie byłoby ruszyć na grzyby w sezonie. Ja się osobiście nie znam dobrze na grzybach. Zobacz więcej
Jeżeli lubicie kuchnię chińską to coś dla Was. Szybkie proste w przygotowaniu danie, troszkę pikantne z dodatkiem pieprzu cytrynowego, który bardzo wzbogaca całość potrawy. Składniki: 300 g makaronu Zobacz więcej
Penne w śmietanowym sosie z leśnymi grzybami i koniakiem paź 11, 2011 W końcu udało mi się chociaż jeden raz w tym roku wyrwać na grzyby, ale imponującymi zbiorami pochwalić się nie mogę – dla mnie Zobacz więcej
Sałatka łatwa w przygotowaniu oraz sycąca. Moja wersja jest z pieczarkami, ale najlepsza będzie z kurkami. Na zdrowie! Co trzeba? 300 g makaronu penne 250 g pomidorków koktajlowych 200 g grzybów Zobacz więcej
Do przyrządzenia tego dania zainspirowała nas wizyta w pewnej restauracji na krakowskim Kazimierzu. Zamówiliśmy wtedy podobny makaron i powalił nas na kolana. Penne w naszej wersji jest bardzo podobne Zobacz więcej
Przepis pochodzi z wrześniowego numeru «Twojego Stylu» i jak się okazało jest znakomity, szybki, pożywny i właśnie taki jesienny. Autorką jest Joanna Pawełczak z restauracji Delikatesy Esencja, w Zobacz więcej
Składniki: paczka makaronu szklanka suszonych grzybów szklanka suszonej dyni pół szkl. posiekanych orzechów włoskich 3 małe cebule 4 łyżki margaryny 200 ml śmietany owsianej sól pieprz ciemny cukier Zobacz więcej
„Smaczne, pikantne danie bezmięsne, w sam raz na piątkowy obiad. Najlepiej smakuje ze świeżymi grzybami, ale poza sezonem mogą być też mrożone. Ten przyprawiony czosnkiem i chili sos z dodatkiem Zobacz więcej
Składniki : opakowanie makaronu penne ok 10 średnich podgrzybków szklanka śmietany 30% 1 kostka rosołowa pieprz, sól łyżeczka masła Przygotowanie : 1. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Ugotować w Zobacz więcej
Sezon grzybowy już prawie się kończy warto więc wykorzystać ostatnie znalezione w lesie egzemplarze. Do tego dania możecie również wykorzystać grzyby suszone - będzie równie smaczne. Do tego dania Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Ale kozak!

Ale kozak! 461

0
Ale kozak! 26 środa wrz 2012 Autor: Kasia, w kategorii: dania główne Koźlarz, znany jako kozak, pochodzi z rodziny borowikowatych. Bardzo dobrze się czuje w towarzystwie makaronu, oprószony Zobacz więcej
Penne z portobello i kurczakiem w sosie śmietanowym Dodane 2 lipca, 2013 w Dania główne Szybki w przygotowaniu i smaczny makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem i pieczarkami portobello. Składniki: 1 Zobacz więcej
marta.korycka
marta.korycka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mi smakuje
Makaron z kurkami

Makaron z kurkami 365

0
Kurki od babci i dziadka (zapalonych grzybiarzy) plus gotowanie z siostrą. Podane z kotletem schabowym w ziarnach słonecznika. Więcej słów nie trzeba, czas brać się do jedzenia... Składniki: 500 g Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Penne z kurkami

Penne z kurkami 181

0
Już z utęsknieniem czekam na „prawdziwe” grzyby, a tymczasem jeszcze propozycja kurek z makaronem w sosie grzybowo-śmietankowo-tymiankowym. składniki: 160g makaronu penne 200g kurek 1 cebulka 100g Zobacz więcej
Jesień. Prawdziwki. Makaron. Tylko penne con funghi porcini. Po polsku makaron z prawdziwkami. Porcja na 3 osoby: makaron penne (albo inny gruby) - ok. 10 dag na osobę prawdziwki - ok. 25 dag Zobacz więcej