perliczka w śmietanie

1 perliczka sól pieprz ziołowy staropolski hyzop czosnek niedźwiedzi 1/4 pomarańczy rękaw do pieczenia ziemniaki marchewka z groszkiem lub inna sałatka Perliczkę myjemy, osuszamy, nacieramy oliwą, Zobacz więcej
Perliczka dobrze smakuje z borówkami lub żurawiną. SKŁADNIKI: 1 perliczka 30-40 dag słoniny sól, pieprz rozmaryn 200 ml śmietany 18% przyprawa Maggi 2 łyżki mąki Perliczkę natrzeć wewnątrz i na Zobacz więcej
Mając mięso z rosołu ,warto zrobić klopsiki.Tym bardziej mając mięso z perliczki.Klopsiki wyszły rewelacyjne!!!!!!Smak mięsa swoją drogą,ale wyrazistość podkreśla rukola,bazylia i wino. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zupa ze szparagów

Zupa ze szparagów 39

0
2 pęczki szparagów zielonych, 200 ml bulionu *, sól, cukier, 200 ml śmietany 18%, 1 żółtko Szparagi umyć, obrać, odciąć główki i odłożyć, resztę pokroić. Do niewielkiej ilości wrzącej wody (wody ma Zobacz więcej
Dzisiaj w ramach niedzielnego leniuchowania będzie coś obiadowego. Co prawda dzisiaj coś innego mam na obiad, bo pyszny rosołek z kawałka: perliczki (!), kaczki i kury! Wszystkim tym zostałam wczoraj Zobacz więcej
Dana W.
Dana W. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Simply Cooking
Nalesniki Gyros

Nalesniki Gyros 110

0
Fantastyczny i prosty przepis na pyszne, ciepłe danie! Jedyne co nam potrzeba to naleśniki i składniki kultowej już sałatki. Dzieciom, w zależności od upodobania sos keczupowo-majonezowy można Zobacz więcej
Dzisiaj przy niedzieli proponuję coś bardziej odświętnego. Perliczkę można od czas do czasu kupić w sklepie sieciowym. Warto pokusić się aby to danie kiedyś zrobić. Zdecydowanie nie jest to kurczak. Zobacz więcej
Mało wiosenne danie, ale gdy zobaczyłam informacje, ze mój ulubiony sklep mięsny prowadzi sprzedaż perliczek, przepiórek i bażantów, nie mogłam się powstrzymać. Kupiłam zamrożoną perliczkę i Zobacz więcej
Podczas gdy na blogach pojawiają się przeróżne przepisy na fritatty, hiszpańskie tortille, albo inne zagraniczne zapiekanki, ja proponuję wam prostą, naszą polską babkę ziemniaczaną z surowych tartych Zobacz więcej
Krzysztof Gawlik Piersi perliczki marynowane w białym winie, z musem ze śmietany i marmolady z płatków różny, z grillowanymi gruszkami z zalewy marynowanymi w wiśniówce, podane z serem lazur. Zobacz więcej
Zupa grzybowa, barszcz czerwony z uszkami, karp smażony, śledzie, ryba w galarecie, pierogi z kapustą i grzybami... Od razu czuję ich zapach pomieszany z tym choinkowym:) Zwykle bywa u nas jedna, dwie Zobacz więcej
Vol-au-vent, czyli potrawka z drobiu w cieście francuskim. mięsogotowane z perliczki lub kurczaka, opakowanie ciasta francuskiego* 1 jajko, sos: 30 g masła, 30 g mąki pszennej, 250 ml śmietany 22% Zobacz więcej
ugotowaniu wymieszanego z masłem i parmezanem. Ale to nie takie risotto, to polskie risotto, takie jakie przygotowywano w Polsce, przynajmniej od początku XX wieku. W takiej formie znane również w Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Perliczka w cydrze

Perliczka w cydrze 411

0
Perliczka wcydrze 6 Flares Facebook 6 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 6 Flares Składniki: (porcja dla 4 osób) 1 średnia perliczka 3 plastry boczku gotowanego Zobacz więcej
. Spróbowałam - smak przypominał marynatę do konserwowych ogórków albo ryb: słodko-kwaśną i koperkową. Ponadto - nęciło mnie hasło "pyszne długie gotowanie", no i - wielbię wszelkie potrawki! Zobacz więcej
pomysły w niczym nas nie ograniczają. Natomiast jeśli chcemy nawiązać do kuchni staropolskiej, to dziczyzna jest jak najbardziej właściwa. W dawnych wiekach Polacy jeśli chodzi o mięso, to jadali Zobacz więcej
Perliczka jest bardzo zdrowym, chudym mięsem. Kiedyś często gościła na polskich oraz francuskich stołach. Ten przepis jest inspirowany przepisem Neli Rubinstein (pochodzi z książki “Kuchnia Neli”) i Zobacz więcej
, perliczek. My dodalibyśmy do tego królika i delikatne potrawy z gęsiny. Ghenos Primitivo di Manduria DOC – 100 % Primitivo. Dojrzewało 10 miesięcy w stali i 6 miesięcy w dębowych beczkach. Kolor Zobacz więcej
jaja przepiórek, perliczek i strusie. Nie sposób nie docenić ich właściwości kulinarnych. Nadają puszystość ciastom i kremom, zagęszczają zupy i sos, są niezbędnym składnikiem panierek,a przede Zobacz więcej
, perliczek. My dodalibyśmy do tego królika i delikatne potrawy z gęsiny. Ghenos Primitivo di Manduria DOC – 100 % Primitivo. Dojrzewało 10 miesięcy w stali i 6 miesięcy w dębowych beczkach. Kolor Zobacz więcej