perliczka z renetą

Dzisiaj propozycja dania mięsnego, zamiast kurczaka w roli głównej perliczka. Jej mięso jest delikatne i kruche, doskonale nadaje się do nadziewania. Farsz jest siekanym mięsem z ziołami i jabłkiem. Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Mała Kuchnia
Pieczona perliczka

Pieczona perliczka 422

1
Tuż przed Wielkanocą udało mi się kupić świeżutką perliczkę. Pamiętam, że dawno temu jadłam raz w restauracji i bardzo mi smakowała. Mięsko jest ciemne, ma wyrazisty ale delikatny smak. Jedyny problem Zobacz więcej
jaktutaj. Danie główne: Pół perliczki duszonej z sezonowymi warzywami grillowanymi, puree z jabłka, kremowe puree z ziemniaka ze szczypiorkiem vs Pasta „Udon” z owocami morza i algami Irish Moss. Zobacz więcej