pestem

ZOBACZ TAKŻE:

Tajską baylię wypatrzyłam kiedyś przypadkiem w sklepie i od tego czasu rośnie u mnie na parapecie i urozmaica mój ziołowy ogródek orientalną nutą. Bardzo ją lubię - ma orzeźwiający, nienarzucający się Zobacz więcej
Pare dni temu zrobilismy(zrobiliscie i Wy???) makaron busiate. Dzis zrobilam do niego sos - pesto alla trapanese. Jako, ze nie mieszkam w Trapani, poczytalam co pisza o tym pescie Ci co w Trapani sie Zobacz więcej
wymieszać z porwanymi listkami bazyli lub pietruszki, oliwą i solą przypieczone i jeszcze ciepłe kromki chleba potrzec delikatnie ząbkiem czosnku i ewentualnie polać nitką oliwy nałożyć na nie Zobacz więcej
Robicie czasami swiezy makaron? Ja bardzo rzadko makarony jadam i jeszcze rzadziej je robie sama. Przewaznie korzystam z suchych makaronow lub ze swiezych sprzedawanych na wage. Tym razem zrobilam Zobacz więcej
Kret piknikowy w swoim naturalnym środowisku :-) Jak na cywilizowany kraj przystało, w czeskich pociągach alkohol spożywany przez podróżujących na konduktorach nie robi żadnego wrażenia. Część Zobacz więcej
szczypta chilli świeżo mielony pieprz,sól morska łyżka oleju z pestek winogron Na patelnię z rozgrzanym olejem z pestem winogron (polecam go do smażenia zamiast oliwy, jest bezsmakowy i bardzo Zobacz więcej
, nawet do wieczora. 4. Śmietankę ubijamy na sztwyno, łaczymy z mascarpone i likierem – masę nakladamy na bezy. 5. Bezy ozdabiamy ziarnami granatu. Najłatwiejszym sposobem wydobycia ziaren/pestem z Zobacz więcej
, ewentualnie dodać wody lub mąki i smażyć je na suchej patelni. Składniki na pesto rozgnieść w moździerzu lub zmiksować blenderem - dodać tyle oliwy z oliwek by otrzymało pożądaną konsystencje. Zobacz więcej
i osiagaja srednio dlugosc 5 cm. Tradycyjnie podaje sie trofie z pestem genuinskim (pesto genovese) lub makaron gotuje sie z dodatkiem pokrojonych w kostke ziemniakow i fasolka szparagowa i odcedzone Zobacz więcej
"Grilla musiał wymyślić jakiś Amerykanin. Wiem, że ludzie przypiekają mięso nad ogniem od dziesiątków tysięcy lat, ale Amerykanie zrobili z tego religię" Źródła Coś w tym jest. Z przyjacielem bardzo Zobacz więcej
za życia. Wiele w swoim kruchym (o jakże ostatnio kruchym!) życiu utarłam pest. Z chorobliwą miłością zajadałam się pestem z liści rzodkiewki, suszonych pomidorów, były też wielkie mixy z sałatą czy Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegan Nerd
DOMOWY WARZYWNY PAPRYKARZ

DOMOWY WARZYWNY PAPRYKARZ 555

1
Nigdy nie mówiłam, że stronie od pieczywa. Nie uważam też, że kanapki są nudne. Wręcz przeciwnie! Uwielbiam świeże i grube kromy chleba szczególnie w tedy, kiedy są z pysznym domowym smarowidłem, Zobacz więcej
, choć...według Michela Moran pestem powinno nazywać się tylko to zrobione z bazylii. Jak dla mnie....sami wiecie, najważniejsze, że jest pyszne:) Przygotowanie: około 30 minut Koszt: 12 zł Składniki: Zobacz więcej
pestem trafiła od razu do kalafiorowej sałatki, na którą pomysł podsunęła mi najnowsza książka Ottolenhhiego Jerusalem. Robiłam już z niej buraczkowe purée, które, jak widzę, chwalą też inne Zobacz więcej
się zapiecze... ma cudowny smak...z pestem tworzy = NIEBO :)....!!!! Nie zastanawiajcie się, podajcietakie jajco na śniadanieswojemumężowi, żonie, dziecku.... :) Będą was mocniej kochać....:) <3 Zobacz więcej
sumie, to napisałabym jeszcze kilka zdań, aleee czy mi się chce ? Nieee ;) Co tam Wam dzisiaj pokazać chcę? Ano pesto. Kiedyś Wam pisałam, że Michel Moran uważa, że pestem powinno nazywać się tylko Zobacz więcej
-pomidorowy sos pestem genuinskim. W regionie Veneto zamiast ragù uzywa sie podduszone czerwone radicchio, w Umbrii czy Marche do ragù dodaje sie roznego rodzaju podroby, takie jak watrobke drobiowa, Zobacz więcej
przypadku ciast - na szczęście, bo bym... ....sialalala ;p Dzisiaj miałam ochotę na pieczone warzywa, TAKIE, a nie inne. Zwłaszcza na selera, świeżych ziół teraz u mnie w sumie dostatek, więc nie Zobacz więcej
nie ten krem marchewkowy Pascala), jakaś pizza czy zapiekanka, to zawsze jest problem z przystawkami albo czymś, co będzie stało na stole, a goście będą podjadać po głębszym. Wystarczy kupić Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: