Przepis na pestem

Powiązane przepisy:

Tajską baylię wypatrzyłam kiedyś przypadkiem w sklepie i od tego czasu rośnie u mnie na parapecie i urozmaica mój ziołowy ogródek orientalną nutą. Bardzo ją lubię - ma orzeźwiający, nienarzucający się Zobacz więcej
Pare dni temu zrobilismy(zrobiliscie i Wy???) makaron busiate. Dzis zrobilam do niego sos - pesto alla trapanese. Jako, ze nie mieszkam w Trapani, poczytalam co pisza o tym pescie Ci co w Trapani sie Zobacz więcej
Ostatnio odkrylam przyjemnosc wytwarzaniaswiezych makaronow. Formatow, ktore musimy wymodelowac recznie. Powiem szczerze, ze choc czasem skomplikowanie to wyglada, to nie zajmuje to bardzo duzo czasu Zobacz więcej
Znacie, jedliście? Ja nie, nie w takim połączeniu....no i jak dla mnie rewelacja! Pesto z rukoli może śmiało konkurować z tym z bazylii, jest bardzo aromatyczne, wyraziste w smaku, czuć każdy z Zobacz więcej
Robicie czasami swiezy makaron? Ja bardzo rzadko makarony jadam i jeszcze rzadziej je robie sama. Przewaznie korzystam z suchych makaronow lub ze swiezych sprzedawanych na wage. Tym razem zrobilam Zobacz więcej
Kret piknikowy w swoim naturalnym środowisku :-) Jak na cywilizowany kraj przystało, w czeskich pociągach alkohol spożywany przez podróżujących na konduktorach nie robi żadnego wrażenia. Część Zobacz więcej
Małgosia Kamila
Małgosia Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pani Kucharka
Bruschetta al pomodoro

Bruschetta al pomodoro 40

Bruschetta ( czyt: brusketta) opiekany chleb z pomidorami może być przyprawiony na wiele sposobów. Najbardziej typowa bruschetta jest z oliwą, czosnkiem i pomidorami. W różnych rejonach Włoch różnie Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wegan Nerd
DOMOWY WARZYWNY PAPRYKARZ

DOMOWY WARZYWNY PAPRYKARZ 583

Nigdy nie mówiłam, że stronie od pieczywa. Nie uważam też, że kanapki są nudne. Wręcz przeciwnie! Uwielbiam świeże i grube kromy chleba szczególnie w tedy, kiedy są z pysznym domowym smarowidłem, Zobacz więcej
Jeśli jesteś fanem/fanką pesto i wydaje ci się, że już wszystkiego próbowałeś/aś...masz rację wydawało ci się. Pesto z zielonego groszku z bazylią to ostatnio mój faworyt. Nawet nie wyobrażacie sobie Zobacz więcej
Co dziś u was na śniadanie ? :) U mnie zalega setki tysięcy bułek w chlebaku... Jak to u mnie bywa "szkoda je zmarnować"....:) A są przedwczorajsze, wiec pierwszą świeżością się nie odznaczają... :) Zobacz więcej
"Grilla musiał wymyślić jakiś Amerykanin. Wiem, że ludzie przypiekają mięso nad ogniem od dziesiątków tysięcy lat, ale Amerykanie zrobili z tego religię" Źródła Coś w tym jest. Z przyjacielem bardzo Zobacz więcej
To danie zachwyciło mnie bezpowrotnie, jego smak jest wprost obłędny! Przypomina włoską pastę, a jednak jest dietetyczne, lekkie, wegetariańskie, zdrowe i zarazem nieamowicie pożywne. Ilość nut Zobacz więcej
Chyba przegapiłam w tym roku właściwy sezon na granaty. Są jeszcze w sklepach, ale widzę, że z tygodnia na tydzień ich ceny rosną. Żeby nie stracić okazji, kupiłam dwie sztuki. Dwie piękne sztuki, jak Zobacz więcej
Czołem! Jak tam się macie po długim weekendzie? Grill zaliczony? MY tak, fajnie było, leniwie, gorąco, trochę człowiek odpoczął, nie powiem. Dzisiaj trening....prawie padłam, chyba się zmęczyłam, o ;p Zobacz więcej
Lasagne zrobiłam z warzywami korzeniowymi- tak na pożegnanie zimy:)A na powitanie wiosny zielone, orzeźwiające pesto:) Warzywa korzeniowe połączyłam z sosem beszamelowym, przełożyłam naleśnikami Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
SYLWESTROWE BEZIĄTKA

SYLWESTROWE BEZIĄTKA 22

Jeśli w niedługim czasie ubijecie białka na sztywno, na wieczór beziątka będą gotowe. Serio, to łatwizna, a kto chciałby Sylwestra spędzic w kuchni? (wiadomo, że ja!):) Oto krok po kroku, w Zobacz więcej
Oesuuuu, ale SE tytuł wymyśliła ;p No trochę tak, ale cóż....przynajmniej jest fun ;) Post niniejszy jest raczej propozycją na danie obiadowe, bo wiecie...nie zawsze da się sprecyzować proporcje, ja Zobacz więcej
Lazania. Ktoz z nas nie zna tego wloskiego dania. Kojarzy nam sie przede wszystkim z regionem Emilia - Romagna i zapieczonymi platami makaronu jajecznego z sosem pomidorowo - miesnym (ragù) i Zobacz więcej
Czółko! Tego posta pisałem późno wieczorem lub można by rzec, wcześnie rano, a o tej porze i po paru piwkach mam taki dziwny słowotok, więc jakbym Cię zanudzał, to przewiń dalej do zdjęć :-) Jakiś Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: